@Northcap Kan rekommendera Annie Grace jag också!
Var på AA-möte idag, och dagens ämne var just återfall..
Jag har gjort mycket dumt i mina dagar, men att låta djävulen sätta klorna i mig igen..
..är banne mig det värsta jag gjort, både för mig själv och för kvinnan jag älskar..

Istället för att bestämma dig för att spika 3mån, tänk Istället en dag i taget, och funkar inte det så tänker du 12h i taget. Om du verkligen behöver det, så se det som att en nykter timma i taget är en vinst!

För om du förbjuder dig själv så är risken hög att du manipulerar dig själv till nästa glas, för oavsett hur manipulativa vi kan vara mot andra så är vi 1000 gånger värre mot oss själva.

@AlkoholenFörstörMig
Tack snälla för relevant pepp och gillade ditt sätt att resonera: ”Istället för att bestämma dig för att spika 3mån, tänk Istället en dag i taget, och funkar inte det så tänker du 12h i taget. Om du verkligen behöver det, så se det som att en nykter timma i taget är en vinst!” Imorgon tre dagar och målbild att de omvandlas till nykterhet en månad osv . Drack två alkoholfria öl igår kväll och blir lika ikväll då vi är bortbjudna…
Jag har haft ett behov av att varva ned med alkohol efter långa arbetspass 10-16 timmar/dag som chef för 1000 anställda (5år på två olika arbetsplatser) och de senare åren förvärrades drickandet under 2023 men jag gjorde en livsstilsförändring och bytte till en utvecklingstjänst utan underställda och haft den tjänsten i ett år och som är bättre då jag fått mer återhämtning, dock har jag ändå fortsatt dricka pga arbetet innebär pendling till Stockholm och bor och arbetar i veckan i huvudstaden med närhet till restauranger, vänner, AW….sen pendling/miljöombyte och resa till ” landet”… pendlingen efter 1 år känns påfrestande, men prio ett är att alkohol måste bort då jag var knallberusad och somnade i stallet förrförra veckan och mina barn, partner och stallgäster hittade mig och hjälpte mig hem… därav har det gått för långt med alkohol i mitt liv.

Annie Grace få jag kolla upp👍
Lördagskramar till er alla!

@Northcap Jag kan endast tänka mig hur du känner att du måste koppla av efter jobbet, samma här.. långa pass och så jobbar jag i bar på det (som gjort för att misslyckas)
Jag tänkte på det när du skriver AW och dylikt..
..försök att tänka (skippar jag denna egentligen onödiga alkoholkonsumeringen så kommer jag snabbare hem till frugan och barnen)
All framgång är positiv framgång i den nyktra utvecklingen ❤️

@Northcap Vaddå bara två dagar? Det är ju fler än igår - eller hur?! Inget du kan ändra... men framledes kan du styra & bestämma & staka ut hur du vill att det ska se ut. 💪🏼
🩵