@Detblirbättre Det är skönt att höra att jag inte är ensam. Har också berättat för min man om mitt smygande. Kämpar sen 2 månader tillbaka men har just vaknat upp efter ett hemskt återfall. Längtar att få upplev känslan av befrielse. Idag ska jag tänka på odlingen och försöka glömma misslyckandet och sikta framåt

@danisa Hej Danisa! Är du ny här på forumet? Välkommen hit i så fall! Här får man stöd, inspiration, kunskap och tröst helt enligt vad man behöver😍. Var inte hård mot dej själv för återfallet. Gjort är gjort och nu kanske du har mera inspiration att vara nykter igen!

Ja, jag är rätt ny. Tack för stödet. Det känns jätteskönt. Känner mig jätteledsen men försöker fokusera framåt. Man blir så ensam i sina tankar när man dricker. Hur gör man för att starta en tråd? Ska nu göra mig en kopp rooibos te och sen börja sätta ut plantor i odlingen. Allt för att inte tänka på A. Jag skriver igen i kväll och räknar med att skriva 0 glas i kalendern.

Det blev en härlig nykter dag. Junde fokusera på grönsaksodlingen. Börjar sätta ut tomatplantor i morgon. Nog är det bra tokigt att jag vet att jag mår bättre och blir gladare när jag låter bli alkoholen och ändå åker jag dit. Nu vill jag verkligen klara det här. Har inte riktigt fattat hur jag startar en tråd men jobbar på det. Hoppas alla har en bra kväll

Nu har det gått mer än tre månader sedan jag stannade upp och fattade nykterhetsbeslutet. Har trots det druckit, men måttligt, några gånger. Fanns liksom en slags spärr faktiskt.
Men det som är intressant och SÅ bra är att jag känner av de mer långsiktiga hälsovinsterna faktiskt. Har klart mera energi och mindre ångest. Har sen många år tillbaka en depressions- och ångestdiagnos som jag som så många andra här har självmedicinerat med a. Är lugnare och piggare. Det var bara häromdan som detta slog mej; att jag faktiskt nu märker en skillnad!
Hade hoppats det skulle märkas mera på vikten och magfläsket dock😅. Men det sitter tydligen gjutet som betong såhär när man är 60+.

@Detblirbättre vist är det fantastiskt att känna att man mår så mycket bättre utan A. Det tog ganska lång tid för mig med innan jag började må bra. Känner nu att jag mår bättre o bättre för varje vecka som går utan A. Ha en skön måndag