Hej alla!

Mina problem med alkoholen började efter ett förhållande 2021 som spårade ut totalt som slutade med att jag blev helt knäckt. Jag började då dämpa ångesten med alkohol. Därefter forsatte jag att dricka ca 3-4 50cl öl varje kväll för att somna. Nu de senaste månaderna har det spårat ur totalt, när jag jobbar längtar jag tills jag får åka hem och dricka öl. Jag kan ta mig en återställare kl 8 på morgonen dom dagar jag inte jobbar, sen dricker jag tills jag somnar.
Försökt lägga av med alkoholen själv flera gånger men det har gått åt skogen. Är livrädd för att få delirium tremens. Träffade vad jag hoppas är min botten för ett tag sedan. Har tagit kontakt med min arbetsgivare och berättat hur det ligger till, och ska bli erbjuden hjälp via företagshälsovården. Vilket kändes som ett stort steg i rätt riktning. En kort sammanfattning av min situation.

Vad kan jag förvänta mig för typ av hjälp där?
Vad är risken att de rycker körkortet?

Tack för att du delar din historia! Det märks verkligen att du börjar bli medveten om hur alkoholen påverkar dig, vilket funktion drickandet fyller och vilka konsekvenser det får i ditt liv. Starkt att du tagit tag i din situation och pratat med din arbetsgivare!

Företagshälsovården brukar kunna erbjuda likvärdigt stöd som en vårdcentral, såsom läkarundersökning, medicinering och olika typer av behandlingar för att förändra sina alkoholvanor. Kan säkert se lite olika ut, så det bästa kanske vore att fråga företagsvården direkt vilken hjälp de erbjuder?

Alla läkare har anmälningsskyldighet när de bedömer en patient olämplig som körkortsinnehavare, ofta tar man hjälp av blodprover för att undersöka detta. Det behöver inte betyda att det är deras primära fokus, framförallt vill de hjälpa sina patienter att må bättre. Förstår att det kan finnas en oro kring detta, men synd om det ska hindra dig från att få den hjälp och vård som du behöver!

Ta hand om dig!
/Jenny, Alkoholhjälpen