Mitt första inlägg här, men jag har kämpat länge mot detta eviga mörker, har blivit många återfall på sistone. Har gått helt vilse i livet, klarar inte av att leva såhär längre... lögnerna, smygdrickandet och den brutala ångesten man vaknar upp med dagen efter, detta går inte längre behöver all hjälp jag kan få. Håller på att förlora min älskade partner pga detta, för jag blir verkligen ett as när jag dricker. Ful i mun och dumpar min partner stup i kvarten för att sen vakna upp och total ångra alltihopa. Vill nästan inte leva längre...

Skäms så oerhört mycket för det här, vaknade upp i mitt egna piss igår, vad fan håller jag på med. Usch vad jag skäms.

@needchange välkommen hit! Här är du bland människor som förstår. Läs och skriv här, det hjälper en del! Försök även se framåt och inte bakåt. Det som hänt och är gjort kan du inte ändra. Men det som ligger framför dig, nästa timme, dag osv bestämmer du över. Det finns hjälp att få om du inte klarar det på egen hand! Att kapitulera är inte att förlora, det är modigt! Kram!

@Blidenjagvillvara77 Väl talat och jag kan inte göra annat än att instämma.

@needchange Välkommen, här dömer ingen och alla har sitt bagage. Bra att du kan se eller kanske bekräfta att du beter dig mindre bra när du dricker. Jag hörde i en beroendepodd om en text han (Robert Bohman) hört läsas på behandlingshem och på 12-stegsmöten och han översätter fritt "det finns de som inte förmår att vara ärliga - för dem är chanserna mindre". Oavsett varifrån orden kommer tror jag det är viktigt att vara ärlig mot sig själv och att våga vara det mot andra.
🩵

@Blidenjagvillvara77
Tusen tack för ditt svar!
Ska försöka vara så aktiv här som jag bara kan och har även beslutat att återupptå kontakten med öppenvården som jag hade efter en tid på behandlingshem.

Har för mycket att förlora för att fortsätta såhär, heltidsjobb, partner och familj, för att inte glömma mig själv. Måste hitta mina anledningar, och göra detta för min skull. Har gått på vitaknogar i ca 2 år nu, men återfallen har blivit många. Lyckades hålla 30 dagar en gång men insett nu att jag behöver profesionell hjälp och en gemenskap.

Kram.

@Carisie
Många tack för ditt fina svar också!

Jag tror verkligen det ligger något i det du säger, har försökt på egen hand bra länge nu (om man bortser från tiden på hvb) och jag vill citera Russell Brand, han sa "Om jag hade klarat detta på egen hand och kunde hitta en lösning själv, så hade jag gjort det för längesen". Det fastnade vid mig, har känt mig så ensam i denna resa och måste ha en annan approach nu.

HALT!

H=hungry
A=angry
L=lonely
T=tired

Känslor som man måste vara vaksam över, ensamheten har varit jobbig för mig, även fast jag är tursam nog att ha människor omkring mig som älskar mig, kan det kännas ensamt att inte ha haft någon att prata med som gått igenom något snarlikt dem senaste åren.

Tack alla fina människor på detta forumet.