Nu är jag här igen! Dag 4 av 100 nyktra dagar. Sen får vi se, förhoppningsvis 100 till, osv. Måttlighet är jävligt svårt, visar det sig. Det blev lätt ett glas som sällskapet ser och två glas i det fördolda. Trött på alla hemligheter. Maken vet inte omfattningen riktigt, men nu har jag iallafall varit ärlig om hur min (vår) ekonomi ser ut (katastrofal). Det var fruktansvärt jobbigt men en lättnad nu när allt är på bordet. Vi har en mycket tuff tid framför oss. Förhoppningsvis blir den ändå lättare som nykter.

Livet. Det var inte såhär det skulle bli.

@Arvedelen Välkommen tillbaka! Ja, måttlighet är oerhört svårt om det gått för långt i alkoholberoendet. Hemligheter och smygande tar enormt med energi och finns som en slags tyngd och en ständigt börda som följeslagare. Att vara sann lättar på bördan och är en befrielse. Även om det är tuffa bud framåt så blir det lättare att hantera och lösa som nykter.

Livet blir inte alltid som man vill, men det fina och hoppfulla är att det aldrig är försent för att göra en förändring. Bra jobbat med 4 dagar!💪❤️

@vår2022 Tack! Ja en förändring är nödvändig. Dag 5 idag, det känns bra. Lätt och skönt på morgonen men svårare på kvällen. Men ingen kris än så länge. Har berättat om mina 100 dagar för de två personer som jag oftast druckit med, min man och en kompis.

Känner mig annars lite obalanserad, trött, mycket på jobbet & hemma. Oro för ekonomin, barnen, framtiden. Kan känna lite medkänsla med mig själv, kan förstå behovet av att döva känslor och glömma. Önskar att det fanns mer tid för återhämtning. Och mer pengar… Å andra sidan sparar man ju både pengar och energi på att inte dricka alkohol 💡

Dag 6, idag har det emellanåt varit lite knöligt inombords. Det har känts tråkigt och orättvist att inte få dricka vin en solig fredagkväll. Har hällt upp en alkoholfri spritz i ett vinglas men det gör mig nästan ännu surare 😆😂 Kommer jag klara en hel sommar utan att dricka? Jag vet att det kommer kännas väldigt skönt imorrn dock. Redan inatt - slipper vakna med ångest runt kl 3 och inte kunna somna om. Dottern slipper bli nattad av en smålullig mamma 😩 Usch där har jag en motivation så god som någon!
Så himla oföretagsam annars just nu, släpar fötterna efter mig känns det som. Är det a-stoppet som gör det? Upplever att jag kan få en energiskjuts när jag dricker, orkar ta disken t ex. Konstigt.
Hoppas det går bra för er andra!

Det blev 6 a-fria dagar innan jag trillade dit igen. Det var den längsta ”streaken” jag haft sen jag började registrera mitt intag i januari i år. Men inte är det bra för det. 100 dagar var det ja. Jo tjena. Klippte en flaska vin själv, visserligen under ett antal timmar (4-5), då maken inte var hemma. Suck. Försökte notera hur det fick mig att må under tiden jag drack. Första ca 30 min var det mysigt & härligt och ett kännbart dopaminpåslag. Därefter blev jag trött och seg och orolig över att det skulle märkas på mig. Ovärt & onödigt. Varför gör jag såhär?? Bara för att det fanns ett tillfälle.

@Arvedelen Du är inte ensam om detta .. för många krävs det flera försök. Tänk om du skulle sätta upp kortare delmål , typ 1v sen förlänga 10 dagar osv så känner man sig inte lika misslyckad. Man sätter upp mål som man (Ser till) att klara av som är lättare . Bara upp på hästen igen och du klarade 6 dagar !