@Carisie Ja, du har rätt, andra än du får nog inte ut något sammanhang! Vad du har gått igenom för otäckheter! Sepsis och söndertrasad tarm! Blä!
Men att UL skulle vara hemskt? Läkaren nämnde i förbigående att det gjorts för fyra år sedan och att det inte var ngt då, men jag hade uppfattningen att det handlade om magen. Dåvarande läkare sa ultraljud och skrev ULi journalen men det var en hemsk röntgen där jag fick dricka såar av vatten innan.
Jag har stor nytta av vad jag läser här, t ex att vänta en stund när suget sätter in, men sen när min man vill ha en öl till maten, det blir inget mer, är det svårt att låta bli. Och jag är så utless på dessa eviga hemsysslor, har så tråkigt att jag lätt inbillar mig att drickandet ska sätta guldkant på tillvaron. Jag borde egentligen vara lite stolt över mig själv, tre standardglas, nej fyra, på 12 dagar, men jag vill mer. Och när jag läser hur svårt andra har det - vad gnäller jag för?
Tack för att du orkar ställa upp för så många, så klok och stödjande. Hoppas du har en riktigt skön helg och är ledig och får njuta av vädret!

Hej 👋🏼
Alltså ja vad är det jag överlevt.. en liten operation som gick fel & då fick jag ligga på sjukhus lääääääänge och vara IVA-vårdad själv. Inte kul! Men som sagt när jag gjorde UL galla så hade jag stenar och läkaren som utförde proceduren var hårdhänt och jag grinade av smärta. Hoppas den som utför det på dig är lite mer lätt på handen 🤚🏼
Jag har aldrig behövt dricka massa vatten ... bara laxerande inför annan undersökning 😂😂😂 man kan ju skratta åt eländet - nu. Men skrattade lagom när vattnet kom ut i andra änden 3 ggr/h en hel natt 🤦🏼‍♀️

Jag fattar att det är trist med hemmasysslor men jag tycker du ska ha en medalj 🥇 och en guldstjärna ⭐️ för att du dragit ner på den fiktiva guldkanten.. den är ju snarare i bajsrand på porslinet när dagen gryr! 💩 Jag kan vara stolt åt dig ifall du har svårt för det. Att vilja ha mer är kanske bekymmersamt. Ingen kan vara nykter på vita knogar. Eller man kan men det är svårt (säger de som vet - såna finns det ju) även att motivera sig då inget är kul. Jag ska lyssna på vad M Enochsson sa som var så himla bra i "en beroendepodd" och försöka återge det till dig. Men det handlade om att vi berusar oss för att vi har tråkigt och för att få tiden att gå. Alltså måste vi hitta nya saker (hobbys etc) för att livet ska vara roligt och för att tiden ska gå. Sen pratade han om att alla har olika beroendepersonligheter och att det styr hur många hobbys/aktiviteter vi behöver för att inte vilja bruka. Han pratade om att lägga till nya aktiviteter att prova och att ta upp gamla.

Någon ledighet siktas inte förrän på tisdag till dess är det fortsatt intensivvård de luxe. Fy fan vad glad jag är att det inte är jag invirad bland slangar & sladdar med en tub i halsen 🙅🏼‍♀️😂

DU med medaljen 🏅 får njuta av solen för mig också
🩵

@Carisie Tack än en gång för att du ger av din tid och dina (hemska) erfarenheter! Jag är löjligt smärtkänslig, måste sövas vid koloskopi, och har cellskräck så jag har plöjt igenom nätet i timmar för att ta reda på hur rädd jag ska vara inför undersökningen. När den nu blir av.
Det ligger mycket i det du skriver om tristessdrickande. Jag har alltid trivts med att arbeta har haft/ har kreativa hobbies, tycker om att röra mig, träffa människor. Så försvinner det ena efter det andra.
Men jag har mycket bra kvar, vill jag tro. Som nu: Efter att min man kom hem efter covid och inte kunnat gå har livet varit hemskt och jag som druckit lite och kontrollerat sedan mars i fjol när jag äntligen fick en läkare att ta mig på allvar, började tröstdricka. Denna hemska vinter! Fick vänta fem veckor på en tid när jag äntligen kom mig för att inse att jag måste träffa läkaren. Det var ju inget akut.
Sedan i fredags är min man på annat håll en vecka i månaden. Jag har sovit, sovit! Skippat Aktuellt, nannat kudden, gått till gymmet, sovit, suttit på terassen o målat, skippat Aktuellt, sovit, vaknat mitt i natten, somnat om. Nu, 7.15 ska jag stiga upp.
Idag ska jag åka och hälsa på, se hur han har det, men inte förrän i eftermiddag. Mitt samvete skriker när jag hör hans ” jotack, det går” i telefon, men vi vet båda att jag är totalt slut, måste ha ork över för det som jag tycker om att göra.
Så, nu fick du en uppsats att läsa igen. Hoppas du har det uthärdligt, jag skulle aldrig orkat det yrke du har, måste vara otroligt påfrestande och hemskt med dem som inte överlever.
Kram!

Hej 👋🏼
Vet du - det är det lilla... jag läser GÄRNA en uppsats eller två ☺️ Alltså jag tycker inte du behöver vara rädd. Det är ju trots allt en extern undersökning...med prob utanpå magen. Trycker de hårt så säg AJ & säg till att det gör ont 😀

Är det så att dina hobbies eller dina aktiviteter får stryka på foten på grund av alkoholen? Det brukar ju vara så att aktiviteter som inte är kompatibla med drickandet försvinner.

Men alltså - korttidsboende eller?! Så skönt! Men det är nog en inkörningsperiod till det känns "normalt" - även för honom. Försök att ta det som det kommer och ha inte dåligt samvete. Lev i stunden...

Jag älskar mitt jobb! Verkligen ... och det är såååå många som blir friska. När folk ändå dör så har jag stått i skottlinjen med 12-15 andra och alla har gett allt och lite till. Jag är så pragmatisk att jag kan säga att "alla gav allt men kroppen gick inte att laga". Visst är det sorgligt när folk dör men ärligt talat tycker jag det är värst att möta de närståendes sorg. Jag får alltid en tår i ögat.

Nu är lunchen slut, tack för sällskapet, nu ska jag in till min patient i 2h 27min till... sen springer jag ut i solen.

Hoppas du har en fin dag & fortsätt skriva!
🩵

@ElleW Hej idag igen. Ibland tycker jag att det känns lite konstigt att skriva noveller på telefonen, vilket jag gör...jäkla knappande på displayen..plus att "man hänger ut sin smutsiga byk till allmän beskådan" 🤣. Jag har skapat en mailkonto för lite mer privatprat..tyvärr tillhandahåller inte AH nån chattfunktion - det gör gmail. Men vill du maila så är det bara trevligt och roligt 🥰

(borttagen mailadress)

Lagom anonymt va?
🩵

Hej @Carisie och @ElleW!
Så fint att se att ni har fått en bra kontakt och upplever stöd av varandra. Vi värnar om anonymiteten här på sidan, så jag redigerade bort e-postadressen. Om ni vill få kontakt utanför forumet går det naturligtvis bra. Ni kan i så fall båda två skicka ett meddelande till oss rådgivare i frågelådan och önska det, samt ange en e-postadress som vi ska förmedla till den andra personen. När vi har fått in bådas önskemål lämnar vi ut mailadresserna. Hoppas det känns okej.

Ha en fin dag!

Hej @Carisie! E-postadressen var precis som du säger väldigt anonym, vilket var bra tänkt. Trots det så är vår riktlinje att alltid ta bort e-postadresser då det här är ett öppet forum som kan läsas av alla. Men skriv gärna till oss i frågelådan, så hjälper vi er!

Tack för ditt medskick om chattfunktion! Det är alltid fint att höra vad som önskas. Vi tar med oss den!

@Carisie Jag ärså tacksam för all tid du lagt ner på mig och mina våndor. Och jag är säker på att fler har glädje av dina uppmuntrande ord. En chatt vore fint, men anonymiteten är viktig. Sen kan man undra hur säker den är på andra ställen, vårdcentralen, t ex. Och jag skulle kunna skriva en novell om när jag fick antabus utskrivet till mig, för min dåvarande mans räkning (i förhoppning att få honom att ta det) och hur man kringgick tystnadsplikten på apoteket. En skrattretande historia (som ännu gör mig ursinnig) före digitaliseringens tid.
I morgon kommer mannen hem. Det har varit en rätt jobbig vecka ändå, tålde inte antibiotikan efter hundbettet, ett strömavbrott i området fick larmet på trapphissen att tjuta i tre timmar och jag har sovit bort hela eftermiddagar. Men, inga insomningstabletter, och bara ett par folköl. Och, ångesten från barndomen och uppväxtåren har lämnat mig ifred. Börjat läsa böcker igen så smått. Och tagit upp träningen. Ska försöka gå upp i vikt också. Du ska veta att du är ett stöd, men skriv bara om du verkligen orkar och får ut något av det! Kram!

Har du haft en skön ledighet i det fina vädret?

@ElleW Hej igen 👋🏼
Det är klart att sekretessen är viktig men du kanske läste vilka svar jag fick ovan?
Jag hade iaf skapat en helt anonym emailadress och om du vill kan du ju också göra det och lämna "en lapp" i frågelådan ifall du vill utbyta anonym email med mig 😉☺️
Via gmail kan man chatta med sin anonyma mailadress så det vara bara en tanke.

Vad duktig du är! Heja dig! Du sa att jag bara skulle skriva om jag orkar och får ut nåt av det. Jag hade aldrig skrivit några noveller eller nåt annat om det varit en börda på något sätt. Tvärtom så går jag och väntar ivrigt på svar 😅

Jag tycker vi har en trevlig meningsutväxling.

Ha en fin dag och jag hoppas att du & maken kan hitta till lite nya roller även i hemmet nu när han är avlastad 😉

Kram
🩵

@Carisie Hej, Carisie! Skulle gärna kommunicera med anonyma mail, men jag som var väldigt tidigt ute med data, känner mig väldigt osäker inför nyheter numera. Så, får se.
Hade förberett makens hemkomst från första veckan på växelboendet, kände mig pigg och stark - och brakade ihop totalt när han väl var hemma med väska och en överfull kasse och uterollatorn innanför dörren och sätter sig i sin fåtölj. Frågar efter en kudde han fick från Rehab, när han kom från sjukhuset vid jul, inte tyckte var bra då. Var hade jag gjort av den? En bagatell som utlöste en enorm stress hos mig. Hade inte en susning om var jag lagt den. Vi bor i radhus med vind. Kanske på vinden?
Jag är så utsliten att såna där skitsaker får mig totalt ur balans. Samlade väl ihop mig så småningom, drog mig undan och sov på em, men efter att ha lagat en riktigt god middag - och måste fråga om det var gott-och druckit 33 cl folköl drack jag dessutom ett litet glas whiskey när vi satt oss framför tvn. Det smakade inte gott och jag blev inte gladare.
4.30 på morgonen vaknade jag och kom jag ihåg var jag lagt kudden och frampå eftermiddagen frågade jag om han märkt att han satt på den.
Han är det bästa som hänt mig ( i fråga om karlar) men sedan han råkat ut för allt mellan himmel och jord känner jag mig mer och mer som …. Ja, som vad? En robot? En piga? Och det är inte så att han är okänslig för hur jag mår, tvärtom. Han lider av att se hur dåligt jag mår. Känner sig maktlös. Och jag känner mig mycket ensam när jag måste ställa mig framför honom och påkalla uppmärksamhet för att växla ett par ord.
Usch vad svart det låter. I dag är en ny dag. Whisky är inte gott och gör mig inte gladare. Jag har haft åtskilliga helvita dagar de senaste sex veckorna och så när som i förrgår inte druckit mer än ett standardglas , jo, två när vi hade gäster. Hur går det för dig? Har du en långsiktig plan eller är det ”en dag i taget” som gäller?
I dag ska jag göra gurkvin: gurkskivor i vatten får dra en stund i kylskåpet.
Hoppas du har ledigt och får njuta av det vackra vädret!

@ElleW Jag fattar ☺️ vet hur det kan vara. Köpte en smartphone till mamma (hennes första) för länge sen och det är tydligen livslång support från mig på sånt 😅

Jag lever med samma "problem" som du i min närhet men jag tro jag nämnde att min mamma har lite samma som du. Fast de separerade och nu fungerar hon som nån sorts dagvård till honom. Jättetråkigt! Men ibland är det mörkt.

Alltså min plan är livslång. Jag mår så otroligt bra utan men den planen jag har nu sträcker sig fram till midsommar. Sen har jag lite semester och då kanske jag skruvar lite på budgeten men det är inget jag bestämt än.

Jag tycker det går jättebra! Jag har varit helt vit i två veckor och igår drack jag 1,5 öl och den första var god men den andra drack jag bara några klunkar av sen gav jag den till maken. Kände mig påverkad och olustig - ville bara att känslan skulle försvinna. Vad har du för plan?

Ja den här helgen är jag ledig. Tänkte passa. på att gå ut nu innan det blir 27 grader varmt som det ska bli idag.

Njut av gurkvin och solen du med. Jag drack kolsyrat vatten med en supergod söt citronsort igår 🍋 Sonen är grönsaksansvarig i butik så det är mycket skoj som dyker upp här hemma. Den var gul- och grönrandig iaf. Veckan innan var det en citron son hette pink- nånting 😅

🩵