Andra dagen som nykter inledd.
Kom på mig själv igår med att börja ”planera mitt drickande” när maken ställde frågan om det passar bäst att han jobbar dag eller kväll på lördag. Men på ett ögonblick så påminde jag mig själv; det spelar ändå ingen roll - för jag ska ändå inte dricka!
Måste erkänna att livet känns lite tomt nu när man inte kan ha ”ett glas bubbel” (eller snarare flaskor) att planera sin dag/tid efter. Men jag hoppas innerligt att jag med tiden ska kunna fylla tiden med annat än med alkohol. Särskilt nu när sommaren är här.
Styrkekramar till er alla som kämpar!

@Majabaja Heja dig! Kan väl säga så här. När jag läser dina rader tänker jag... Just de ja, så var det. Shit vad lurad man var.

Livet blir så mycket rikare utan. Det handlar mest om vanor tänker jag. Nöta in nya sunda och ha tilltro. Plötsligt har man en mer tillförlitlig energi till annat. Ett vaket liv där man kan börja ta in och på ett sundare sätt processa livets alla möjligheter.

@Majabaja Heja dig och oss! Oj vad jag känner igen mig i de där tankarna som beroendet typ styr. Det är svårt att få dem ur huvudet när den öppningen poppar upp. Skriv och läs här för support. Imorse vaknade jag glad tack vare att jag somnade nykter, har dock andra morgnar i minnet som istället bestod av enbart ångest och självhat pga att jag fallit för beroendehjärnana enträgna tjatande. @andrahalvlek har etc mantra som jag anammat: Aldrig glömma, aldrig ta första glaset! Idag njuter vi av att fortsätta vara nyktra 🥰

@Lora och @Ny dag, ja, man vet ju att alkoholens ”sötma och dimma” är extremt kortsiktig… och att det kommer ”surt efter”. Det är sorgligt. Jag vet ju att jag ”självmedicinerar” (även om jag tror att jag ”unnar mig att njuta av en liten guldkant”. Men, nu är snart även denna dag som nykter slut och jag vet att jag kommer somna gott, sova bättre och vakna utan den där jävla ångesten. Tack för att ni alla finns och att man inte är ensam i detta! Det hjälper verkligen att känna att vi är fler som kämpar! Håll i håll ut!