@Carisie jag vet inte. Jag vill ha kontroll. Känner mig så usel som gör såhär emot mina älskade barn. Svårt att se att jag ska ge upp alkohol helt!? Hur sjukt är de inte?
Jag måste jobba på min självkänsla för jag inser att jag flyr, vill ha en paus ifrån mig själv och alkoholen blir min snuttefilt.

Va några år jag inte drack en droppe när mina barn var med men nu har jag trillat tillbaka även där. Känns som jag som kvinna är helt ensam att utsätta barnen för detta (det är ju mest män (enligt mina egna dömande tankar) hur kan en MAMMA göra såhär ?
Rädd för sommaren, rädd att trilla lite för djupt i flaskan

@roppåhjälp Jag förstår känslan av att inte vilja ge upp helt. När är man redo för det? Då man måste kapitulera?

Ge dig själv en break. Genom att inte dricka behöver du inte förhandla med dig själv. AH rekommenderar 3 månaders alkoholfrihet - det är hela sommaren. Gör självhjälpsprogrammet. Alla fungerar olika men jag tänker att om du tycker att det är ett problem (vilket du uppenbarligen tycker eftersom du hittade hit) ge ditt välmående en chans på ett sätt som passar dig. Skippa alla vägar du redan försökt. Sätt upp rimliga, nåbara och mätbara mål så du känner att du lyckas ... först i smått och förhoppningsvis i det stora sen.

Jag är inte alkoholfri men snål i min veckobudget och jag hade en helvit period innan jag gjorde upp en budget. Jag lyssnar på "en beroendepodd". Varje morgon går jag igenom hur de närmaste 24h ska se ut och på kvällen gör jag en kvällsinventering där jag är ärlig avseende allt. Jag har upptäckt att det är svårt att ljuga i skrift.

Allt kan inte passa alla men du vill ju inte vara där du befinner dig nu.

Hjälpen är bara ett knapptryck bort här
🩵

Många inlägg ifrån en förtvivlad mamma ikväll.
Innan läggdags la jag mig med ena barnet och frågade om hen tkr mamma blir konstig när mamma dricker någon alkohol, jag vet inte, jag tänker inte på de svarar hen medan jag känner JO jag vet att du gör det och ja sa de också och att det inte är okej att man blir annorlunda, det är okej att inta alkohol men barn ska aldrig undra eller tycka någon är konstig. Jag avslutade med att säga att jag tycker själv att jag blivit annorlunda och sa förlåt och sa att jag ska tänka på det, sa även till hen att hen alltid kan säga va den tycker och att jag aldrig skulle bli arg.

Det kändes bra att ta upp det och ha sagt något till hen för blir de då lite för mycket sviker jag hen, vilket jag redan gjort hittills men nu har jag sagt något om det.

Att jag har hamnat här😢 (här som i att alkoholen tar den plats som den gör)
Det är NOG nu, jag ska ha överhanden inte alkoholen.

Får se hur suget är under sommarkvällar men tar de för stor plats får de bli nolltolerans med barnen gällande mig vill inte förstöra deras uppväxt!

Jag lovar här med att uppdatera er vid varje lyckat alkoholintag och varje misslyckat. En fot i rätt riktigt va att skapa ett konto här 🌸

@roppåhjälp God morgon ☕️
Jag lyssnar på podden som heter "en beroendepodd" den finns bla på Spotify.

Jag har väl varit här i 2 månader kanske? Du kan läsa min historia på min sida. Jag har en egen tråd också här under måttligt samt att jag skriver med människorna i "kaffestugan" här under måttligt. Jag var helt alkoholfri en tid innan jag hittade hit.

Självhjälpsprogrammet är också anonymt. Det ligger under menyn här. Jag använder det plus att jag skriver i alkoholkalendern varje dag. Jag har skapat en rutin som är hållbar för mig. Just nu - jag släpper aldrig ner garden.

Jag brukade ha ångest och må dåligt de fyra första dagarna efter att jag varit full och nu mår jag ju toppenbra. Men - de här månaderna jag varit här och druckit alkohol på en snål budget (max 4 glas/v och max 2 tillfällen) så har jag upptäckt att jag inte saknar alkoholen. Jag har heller aldrig stängt dörren mot att vara helnykter om det skulle gynna mitt syfte.

Jag vill aldrig mer bli för full och jag gör vag jag måste göra för att nå dit 😊

Hur går det för dig idag?
🩵

@roppåhjälp Toppen! Allt funkar inte på alla då försök göra en plan som passar dig. Allt du behöver göra är att följa den 🤔😅

Angående podden så finns det några avsnitt jag tycker var superbra - det har väl kanske med att göra hur man kan relatera. Men avsnitten med My Skarsgård, Hanna Hellquist och Fredrik Granberg är så bra! Älskar fö My efter detta.

Titta på avsnittet om sug i självhjälpen. Jag har anammat 30-minuters regeln ☺️

Jag känner igen smygandet - jag berättade för min make direkt när jag gått med i AH. Berättade hur jag tänkte och kände och han är väldigt stöttande- han vill ju ha en glad fru 😀 Dessutom stänger det dörren ytterligare för felsteg, skammen lättade. Han visste ju redan en del av det jag trodde jag lyckats hålla hemligt - smyga med, Berätta för någon hjälper till tycker jag.

🩵

Skönt att han är stöttande min sambo kommer bli arg för han vet att jag har problem och har påtalat de länge. Så jag vågar helt ärligt, han skulle kunna ta barnen och lämna mig utan att blinka.

Det kommer kännas bättre om ett par dagar och jag är glad att jag talade med barnet och sa att jag tycker jag blir konstig och att det inte är okej. Fyfan va ja skäms. Fyfan vad rädd jag är att han ska lämna mig och att soc ska ta barnen. Jävla alkohol!

Ska lyssna på dom under veckan och jag anmälde mig men måste tryckt något fel för de stod att jag fick noll och de går inte att ändra så jag skrev till dom. Vill ju verkligen ha tillgång till självhjälpen.

Känner mig bestämt som fan i alla fall. Inte igen!

@roppåhjälp Fast har du tänkt på att han kanske stöttar dig. Att du visar att du tar dina problem, som han är helt medveten om, på allvar? Att han kanske lämnar dig utan att blinka för att du inte gör nåt åt saken.

Tittade du under menyn under stöd? På din sida har du alkoholkalendern. För mig funkar den som bensin på brasan - jag blir stolt över vad jag åstadkommit. Idag har jag druckit 0,3 enheter/dag ifall jag skulle slå ut det 😂😂😂 Det är ju typ 10ml... inte ens en bottenskyla- om vi pratar sprit. Vin blir ju inget att tala om heller...OM jag skulle druckit varje dag men det har jag ju inte. Jag har 8 dagar av 50 så avståndet mellan mig och senaste fylla är låååååååångt 😃 det var i februari & känns avlägset idag 😵‍💫

Aldrig släppa garden 👊🏼

@Carisie han vill såklart också att de ska fungera. Det är den som är rädd att bli lämnad som inte vågar berätta.
Jag har inte tagit de på allvar nä eller rättare sagt de inte velat förstå eller tänka mig för mer. Det är en sjuka delen av mig.

jag va där och jag fyllde i och svarade på de man skulle men något blev nog fel.
Ja den har jag fullt i 😁 bra man kunde göra bakåt i tiden också men ja startade ifrån i fredags för det va då de inte blev bra.

Det är ju kanon ju! Heja dig! Läste på din sida och tycker de är så strongt att bara välja bort de när övriga familjen sitter. Längtar tills jag når dit du är 🌸
Vill känna den där avsmaken

@roppåhjälp Ja det var julbord det jag försökte säga. Risken att han ska lämna dig för att du berättar att du aktivt försöker göra något åt ditt problem är ju minimal. Han har ju påtalat att du har problem tidigare. Jag säger att du har mer att vinna och större chans att lyckas med stödet från din partner. Tror du inte det skulle bli en lättnad för honom om han visste att du försöker och att du tar ditt problem på allvar?

Tack 🌸 Jag har bestämt mig för att jag aldrig mer ska bli så full att jag inte slutar dricka av bara farten. Av skuld och skam jag inte orkar känna. Att sluta känna - för om jag gör det - slutar känna - så kan jag lika gärna sluta leva. Jag minns min första psykologikurs där föreläsaren sa "livet är en serie kriser" - livet känns som en enda lång kris ibland 😂 mer eller mindre allvarlig men jag vet faktiskt inte en dag som inte inneburit ett problem. Skoskav, missad buss, bränt läppen på kaffet? Men kanske inget att hänga upp sig på 😁
🩵

@Carisie jag får känna på den lite tror jag. Det är svårt att förklara vår relation men den kan vara ganska eldig och oförstående. Jag älskar honom men vi oerhört mycket att jobba på som inte har med alkohol att göra.

Låter oerhört klokt. Det är så jag vill ha de också! Så trött på skammen och ångesten. Vill må bra alla dagar i veckan eller i alla fall inte må skit på grund av något som hänt under berusning.
Ja, det är ju väldigt sant 😅 ständiga kriser av olika slag och kraft 😁

Idag tog sambon ett glas rött, jag tog ingenting. Sambon drack inte ens upp för att de inte smakade bra, jag hade druckit upp oavsett garanterat.
Hoppas på svar ifrån sidan så jag kan komma igång med självhjälpen som erbjuds här inne !

@roppåhjälp Fundera på det iaf. Nej jag har ingen aning om er relation 😂 🔥
Men du? Det kanske finns NÅN annan du kan prata med. Steg ett mot en något säkrare stig i alkoholdjungeln är att söka hjälp och den dörren har du ju tagit dig fram till och igenom men att inte berätta för någon annan lämnar dörren på glänt för ev återfall. Jag säger inte ATT det är så men det är sannerligen svårare om man berättat för någon - riktig människa. Jag kvalar tyvärr inte in där för jag är bara data som uppträder på en skärm nära dig 😂😂😂

Gällande vinet är jag definitivt för snobbig för att dricka nåt som inte smakar gott - jag hade å andra sidan glatt öppnat en Chateau neuf de pape utan att blinka i mina "old days" för att vara säker på att få gott vin - sen hade jag vägrat spara eller vaska den utan pimplat i mig varenda droppe 😅 Mitt alkoholsnobberi har definitivt kostat mig 🤦🏼‍♀️ svindyr rom och bara man häller den i ett glas man sveper det och inte halsar ur flaskan är man ingen alkis 😂😅 Så fel jag hade!

Kolla avsnittet sug och läs hur det funkar.

Så har den här dagen tagit slut med en 0️⃣ i alkoholbanken men med en ohemul mängd kolsyrat vatten istället
🩵

Ja jag ska allt klura ut någon att belasta med detta 🌸 har oerhört dåligt med vänner men de finns allt ett få personer jag skulle kunna dela de med men har väl egentligen inte velat belasta dom med min skit.

Ja varför ska man ta ett glas och sedan sluta? Korka igen en flaska nä, helst ska flaskan i! Framför allt om det är bubbel. Usch så dumma tankar ! Här har du falskhalsarn numer 😥 eller aldrig mer!

Det har öppnat upp för mig på självhjälpen nu så de ska jag absolut titta på 😊

Min alkoholbank är också noll, heja heja 🌸🌸

@Carisie Tack för de tipset ! 😁
Sambon erbjöd mig en öl igår kväll, tackade nej . Sambon tog en, han har ju inga problem men har en ganska dum syn på alkohol ändå. Att den alltid ska vara med! Solen, fira, kalas, grill, besök osv.

@roppåhjälp Skönt att tacka nej? ☺️ Jag hoppas det kändes bra iaf!
Att alkohol alltid ska vara med har varit denna komponenterna som fört mig hit. Jag har pratat med maken om det och argumenterat för att det inte blir "festligt" eller "guldkant på tillvaron" om det förekommer varje dag. Han höll med och håller sig till helg och fest. Han har inte nåt problem - därför kunde han bara göra det och det är superfint tycker jag.

Hoppas du får en fin dag
🩵