Hej,
Bakgrundsfakta:
Jag älskar en öl i solen och kan nöja mig så.
Men är det fest då blir det fler enheter och när jag når en viss punkt så tappar jag kontrollen och dricker mer, blir fullare och till sist hamnar jag i dimman, där kan jag slockna vid 12 och inte minnas något förens jag vaknar dagen efter.
Detta oftast följt av att min sambo har varit orolig, ringt mig och jag inte svarar.
Sedan blir det tjafs dagen efter, hon är ledsen och besviken.
Jag förklarar att jag inte minns, jag säger att det inte ska hända igen. Men.. jag gör det igen och igen. Och jag säger igen att det inte ska hända..
Detta kan röra sig om 4ggr per år som jag dricker ute och 3/4 ggr är dimman där för att jag inte avslutat i tid eller satt gränser.
Men nu i fredags var jag ute och åt å drack med polare och när vi ska avsluta så hör en kompis av sig, dom ska inte vara ute så länge max 30-60min till. Jag hejdar inte mig själv, jag kör utan en tanke på familjen där hemma. Slutar med att jag går dit och dricker mer, vi går vidare till nästa bar, nej jag går inte hem.., kommer knappt ihåg hur vi kom dit 200m bort.. Beställer en öl i baren och sedan "vaknar" jag upp i någon park vid 03, sambon är förtvivlad. Jag ser alla missade samtalen, först kommer skammen krypande, sedan lätt arg, sedan kommer fyllan tillbaka och jag blir nonchalant mot min sambo. Men jag tar mig hem i en taxi (vilket jag ser i appen).
Detta är väl en klassisk utekväll.
Jag vill inte hamna där i dimman, men det blir som att en spärr släpps och jag bara kör på.

Ångesten är så jäkla jobbigt efter en sån kväll, vara i flera dagar och jag sabbar relationen.
Förmodligen för gott nu..

@Svartadimman Jag skrev alldeles nyss till någon:

Hej 👋🏼 Det låter jobbigt att alkoholen styr delar av ditt liv. Om du ska göra en förändring - hur tänker du att du ska gå tillväga? Hur vill du att det ska bli?' Om du målar upp en målbild - hur ser den ut?
🩵

Så jag forwardar den även till dig. Gjort är gjort men hur ska du göra för att det inte ska bli gjort igen?

Alla har olika strategier och allt kan inte funka på alla. Jag har haft en vit period innan jag påbörjade min måttliga strategi och jag har maken med mig på tåget. Han har inga problem med alkoholen - men jag har ju (uppenbarligen) och för mig var det viktigt att tala om för honom att jag är i förändring - inte bara lova att det aldrig ska hända igen. Han stöttar mig i mitt beslut. Hittills går det som på räls men jag släpper aldrig garden.
😂