@roppåhjälp Jag är också ny medlem och känner igen mig i mycket som du och ni andra skriver i den här tråden. Jag har liksom både levt i total insikt om mitt drickande och förnekelse på samma gång. Jag håller på och försöker sätta andra ord på min relation till alkohol än jag gjort förut, för att inte dricka som jag gjort under så lång tid, och att vara här ger mig nån slags tydlighet och stöd.

@frihetenfinns hej och välkommen in i värmen utan dömande. Va så rädd när jag börja skriva här i och med att de finns barn med. Tänkte nu kommer de trilla in diverse men jag måste skriva någonstans. Nu gjorde de inte det och jag och alla andra vet ändå att det är FEL så jävla FEL.

Känner också att denna sidan ger mig stöd i att förändra relationen till A. 🌸

@roppåhjälp Tack så jättemycket, jag ska också verkligen göra vad jag kan för att ge mig själv en chans. Jag fick en bild häromdagen av att alkoholen jagar mig, för ofta när jag tar vin vill jag egentligen inte, men så kom jag på att om alkoholen jagar mig så är det jag som går först, och då kan jag också försöka stanna upp (och försöka inte döma mig om jag inte klarar det). Ha en fin dag!

@roppåhjälp Tack för hejarop, blir glad för varje kommentar, faktum är att det har varit en ganska jobbig lördag. Oro, ångest, ännu ingen impuls att dricka något men vilsen i allt det här. Rädd att varken a eller utan a är lösningen, att jag alltid kommer behöva ha huvudet fullt av tankar... hur är din lördag?

@roppåhjälp jag är i samma situation faktiskt. Jag var ännu värre för jag var på hållplatsen och mina barn kom dit med sina kompisar. Skammen är total. Vill gärna följa dig här och hitta stöd och pepp för oss båda att sluta dricka.

@Tyghund ♥️ hur har de gått efteråt? Var du ”bara” full och glad eller va de värre?

Följer gärna dig också 🌸 har min tråd i måttligt då jag hoppas på att kunna det men går inte det får jag avstå helt 🌸

@roppåhjälp tack så mycket för svar. Nej det var värre faktiskt. Har tappat det och behöver hjälp. Vill verkligen inte att det ska gå ut över familjen men det gör det redan. Även vänner och relationer prövas och det blir knas.

@roppåhjälp Hej 👋🏼 Skönt att se att det går bra för dig 🙏🏼
Blev glad att du (liksom jag) inte är rädd längre för att stänga dörren i ansiktet på alkoholen om måttligt inte funkar ☺️ Idag ska jag lyssna på "en beroendepodd avsnitt 69 med Pia Johansson" 😇 medan jag försöker plantera lite 🩵

@Carisie lyssnar ett par gånger i veckan och tycker det är helt okej, lite svårt att lyssna på hon som håller i de. Just röstmässigt. Hoppas på att kunna hitta fler liknande poddar. Varvar de med poddar om självkänsla 🌸

Nä precis, rädd är jag nog över alla olika relationer jag kanske behvöer se över i så fall. Främst kärleksrelationen 😕 så de bara måste gå detta!
Hoppas du haft en fin helg 🥰

@roppåhjälp God morgon 🙏🏼
Jag hade också svårt för Rebeckas röst i början 🙉 Jag började lyssna då det var Nemo Heden och Magnus Hedman som pratade och det var så jag fastnade. Hittade faktiskt podden då jag fick upp på Instagram att en av gästerna var min tatuerare 🖤. Jag kan lyssna på hans röst 100 gånger om - och hans livshistoria.

Hoppas du får en härlig start på ny vecka
🩵

@roppåhjälp det är toppen och även om min alkoholallergi har tagit mig till mörka ställen jag inte vill tillbaka till så har helvetet uppenbarligen fler chambre separee än man kan föreställa sig i sina livligaste fantasier
🖤 Vissa livsöden berör mer än andra. Älskar hans beskrivning av varför han är just öppen 🙏🏼

Sov gott

Då har jag nått botten ännu mer. Gick fan åt helvete igen, hemma! 😭 jag mår så jävla dåligt. Sambon fråga om jag smygdricker och jag erkände att ja de gör jag. De kändes skönt men vad jag skäms. Vill inte vara den personen jag är? Vill krypa ur min kropp.
Nu vet han att jag smygdricker om vi tagit något tillsammans och det är som du @Carisie säger att man måste nog berätta. Har sådan ångest nu så jag kikar nog inte in här på ett par dagar.

Skulle eg ut idag tillsammans. Han kommer gå ut ensam trots att jag säger att jag mår skit och är skör. Han säger att de inte är hans fel att de blir såhär och det är ju helt rätt. Förstår bara inte hur man kan lämna den andre när den är ledsen och mår skit.

@roppåhjälp Hej 👋🏼 Smygdrack du nu tillsammans med honom eller refererade du till något annat tillfälle?

1). Är ärlighet om du frågar mig mot sin sambo javisst men även mot dig själv 🥰 prova att "gå igenom dagen" på morgonen - var du nu vill göra det? Jag gör det i kaffestugan. Gör en kvällsinventering och skriv ner hur det gick. Fråga dig själv om du varit ärlig - det är svårt att ljuga i skrift. Om du inte varit ärlig - var ärlig med det då och försök pränta ner vad det var som ledde till att du ljög.

2). Sätt upp kortare och rimliga mål som du KAN nå. Som du kan mäta och gör självhjälpsprogrammet. Skriv & läs här.

Sen tycker jag att du ska sluta skämmas och istället se framåt. Ta med dig det tunga bagaget i tanken för att göra bättre nästa gång. Jag tycker att din sambo slänger bensin på din ångestbrasa när han uttrycker sig som att han är fri från skuld & då får man sparka på andra. Vill minnas att du skrev att han sagt att "han inte har några problem med alkohol" så att han kunde dricka hur han ville. Jag vet som sagt inget om er relation och menar verkligen inte att trampa dig på tårna nu.

Var stolt över att du sa sanningen - du ljög inte! ⭐️ var snäll mot dig nu! Kom tillbaka och skriv - tystnad är nog inte medicinen eller vad tror du?
🩵