Hejsan. Kvinna 49 år familj med två barn och sambo. Har för ca 2 år sedan varit på behandling för alkohol via mitt jobb. Var då nykter I ca 1 1/2 år. Livet och glädjen återvände. Sen tog jag det dåliga beslutet att pröva dricka igen. Har nu hamnat i den situationen att jag sjukanmält mig för många gånger, och känner mig deprimerad för min oförmåga att sluta. Har berättat till två arbetskamrater o kommer ringa till chefen o säga sanningen. Hoppas på få hjälp av företagsvården och inte bli uppsagd. Brukar man bli uppsagd pga ett återfall? Tänkte om någon medicin kan hjälpa. Någon här som har erfarenhet? Skulle helst vilja ha antabus, men tror mina prover skulle vara för dåliga.

@Återfall Hej och välkommen hit! Vad modigt av dig att berätta för arbetskamrater samt att du också ska prata med chefen. Det visar också att du tar ansvar för din situation och du inser att det inte är hållbart, påverkar ditt arbete och att du inte kan fortsätta i detta spår. Är det via samma arbetsgivare du varit på behandling tidigare? Tänker att återfall är ett scenario som är möjligt efter en behandling och att det borde finnas åtgärder för det. Troligare borde vara att du skulle bli uppsagd om du fortsätter att dricka, att du inte vill ta emot hjälp och inte klarar av ditt arbete pga det. Hur som helst är det viktigaste att du får hjälp med att komma ur ditt drickande igen för att få rätsida på ditt liv igen. Så modigt av dig att söka hjälp igen och att prata med chefen.

Du kommer att klarar det, du har gjort det förr och det kommer att gå bra! Den egna vilja till förändring är den viktigaste faktorn för att det ska lyckas. Lycka till!💪💕

Tack för dom orden. Jo det är samma arbetsgivare. Lite rädd att dom redan tycker att jag fått hjälp, och att jag får skylla mig själv. Har inte riktigt kunna acceptera att jag låtit detta gå så långt. Att man inte har kraft att själv bara sluta.

@Återfall Hej, jag är också ny här och följer trådar för att få stöd, tänker som ovan att det allra troligaste är att de vill hjälpa dig, det kanske till och med är deras skyldighet? Att veta att återfall oftast är en del av processen... Tycker också det är supermodigt att berätta och att det i sig är ett "bevis" för dem att du verkligen vill förändra det här. Jag kämpar själv just nu med att acceptera allt jag tillåtit och gjort, att jag som ser mig som en person med stor viljekraft ändå inte kunnat reglera drickandet, det är jobbigt att inse och samtidigt börjar jag förstå att det kanske inte var möjligt förrän nu då jag börjat berätta för andra, för en terapeut, och sökt mig hit osv. Stort lycka till!

Tack. Och bra att du har tagit hjälp. Jo det är svårt att acceptera hur förödande alkoholen är på psyket, självkänslan, relationer, jobb. Då man tidigare varit en sund skötsam mäniska. Man har blivit en annan mäniska man inte längre känner igen. Kämpa på och lycka till med nykterheten.🤗