Ångesten har inte lagt sig än, men jag har konstaterat att jag nått min botten iallafall. Skäms så fruktansvärt efter helgen. Skild två barns mamma hamnade i fyllecell😵‍💫 skäms så jag går sönder!

Är livrädd att bli av med mina barn. Såklart var de hos sin pappa när detta hände, men väntar mig en orosanmälan och brev från soc.

Någon mer som varit där?

Nu blir det möten, kontaktat vct om antabus. Jag orkar inte mer, jag är helt mentalt och psykiskt slut av denna skiten m, slutar jag inte nu kommer jag gå under. Känner mig som den sämsta mamman någonsin, dålig dotter, dålig vän, kollega, människa!!

@Fia40 Ursch så taskig du är mot dig själv. Jag säger det samtidigt som jag ger dig en vänskaplig kram. Du är alldeles för hård mot dig själv. Du är inte alkohol. Du blir inte mer dig själv av att dricka. Du blir en förställd version av något annat.

Att du hamnat i fyllecell har inget med hur du är som mamma att göra. Det är två olika saker. Fokusera istället på att hitta dig själv och bli vän med dig själv. Det är vad som betyder något. Alla kan fatta dumma beslut. Under alkohol ännu enklare.

Försök stärka dig själv istället och hitta sätt att ta dig vidare där du bygger och bevarar din självrespekt. Det är mitt råd. Gör det lite enklare för dig själv att göra rätt val som du mår bra av. Skam är inbyggt i beroendeproblematik. Det är ofta den som driver en snett. Låt inte den vägleda dig. Låt istället ditt sunda förnuft få hjälpa dig bena ut vad du behöver.

Ta chansen nu att göra livsstilsförändring. Att sluta dricka öppnar så många bättre dörrar. Håll fokus på just idag är jag nykter. Beta av dag för dag. Sedan blir det bara bättre och bättre.

Har varit hos soc. Gav mig inget alls. Tvärt om. Det bästa jag gjort för mig är istället att jobba på att inte låta skam styra, bygga min självrespekt och att vänligt tillåta mig själv ha både bra och dåliga sidor. Att öppna upp för att med snälla glasögon vägleda mig själv till hur jag vill vara och att respektera mig för mig. De bygger självkänsla och en stabil bas. En grund att stå på.

Soc tar inte barn för folk hursomhelst. Du kan ju alltid skylla på att du inte ätit och att du inte vet varför du blev så full? Att det inte är slentrianmässigt drickande det handlar om. Att du slutat tvärt pga denna erfarenhet och att du är mer än ok med att ta antabus för att säkerställa att detta aldrig händer igen.

Som med alla insatser finns det helt säkert bra personal och sämre. Själv har jag inget förtroende för soc pga min erfarenhet. Tror inte på konceptet. Man kan inte vårda någon under hot. Piska och morot i samma hand är i min värld kontraproduktivt. Jag ser istället skam som den verkliga orsaken till att man ger upp och ramlar snett. Skam botas med öppenhet och att man är sin egen bästa vän. Accepterar både bra och sämre sidor med sig själv och att man ser värdet av att förändra sin livsstil till något man mår bättre av. Det beslutet måste du fatta. Ingen annan kan fatta det för dig.