Jag sitter i en rävsax och vet inte hur jag ska ta mig loss??Min man dricker enorma mängder så gott som dagligen.Han lovar o svär att han ska sluta men det bara fortsätter!! Jag har ingen inkomst förrän i oktober då jag får pension.Jag får ingen lägenhet när jag inte har inkomst och han vägrar flytta.Jag har absolut ingen jag kan prata med eller som kan hjälpa mig.Våra barn vill inte ha med detta att göra mer.Alla som försökt hjälpa oss har gett upp.Det är fruktansvärt att leva i detta och jag ser ingen lösning på detta helvete!!Jag har haft kontakt med soc och kvinnojouren men det är så drastiska åtgärder.Jobbigt att se en människa så nergången helst nu på sommaren när det är soligt o fint ute.Han är full vissa dagar redan vid lunchtid.Jag är helt slut o kan varken äta eller sova.

@sliten61
Drastiskt? Detta är värre.

Varför vill du inte ta emot hjälpen?
Varför vill du stanna kvar?
Vad kan vara värre än detta?

Barnen måste hållas utanför, de gör rätt i att ta avstånd för sin egna skull - kontakta dem först när du fått hjälp och landat i det.

Jag tror att du får tänka att nu är det kris och släppa kontrollbehovet. Låt soc och kvinnojouren ta hand om dig innan du dukar under! Att hanngår ner sig kn du inte ändra på.

@Åsa M Ja jag har varit på väg så många gånger att ta mig ur detta men fegat ur i sista stund.Jag vet inte varför.Han försökte ju ta livet av sig sist jag skulle lämna honom.Det är väl den rädslan som hindrar mig till viss del.Stämningen här hemma känns likadan som när det hände.

Ja, det är svårt att freda sig mot den typen av manipulation, men du vet väl att du inte ansvarar för varken hans liv eller hans val? Jag hade inte tvekat att orosanmäla. Jag anmälde själv mitt ex till hans chef för att han skulle få vård. Sedan tog jag tio steg tillbaka och fokuserade på att läka mg själv. Det var min räddning.