God morgonLilja.forever. Vad härligt att du fick en sån bra kväll. Jag får sluta skryta med min man för om jag misslyckas igen kommer väl folk tycka att jag borde klarat av det med det stöd jag har🤣. Skämt åsido. Det känns skönt här på forumet just för att här är alla så förstående. Det ger kraft. Hoppas du får fler kvällar där det känns rätt och kul för dig.
Idag ska jag göra något jag inte orkat med i alkoholdimmorna. Baka ett särskilt slags tunnbröd i vedeldad ugn.
Ha en riktigt go dag.
Vi fixar det här😊

@frihetenfinns hur går allt för dig?

Efter fyra nya nyktra dagar drack jag tre enheter i lördags. Tänkte nu sikta på en vit vecka. Har ingen större ångest eftersom jag höll mig till den mängden och inte blev berusad. Dock vet jag att jag väldigt lätt kan börja tro att jag kan dricka normalt, så därför måste jag direkt tillbaka till vita dagar igen.

@Lilja.forever Hej! Blir glad av pepp och tanke. Det har gått bra för mig i den bemärkelsen att jag inte fallit in i det destruktiva drickandet, fram till för en vecka sedan tillät jag mig att dricka folköl (kändes destruktivt även om det inte var fler än sex vid varje tillfälle), men nu har jag varit så upptagen med olika saker att jag inte druckit alls på några dagar. Och inte velat det heller. Jag tänker så mycket på hur jag ska ha det, hur mina problem ser ut, en del av mig vill aldrig dricka en droppe till i hela mitt liv, en annan del vill känna att jag kan göra vad jag vill, dvs dricka om jag vill (utan det destruktiva alltså). På söndag är det en månad sedan jag drack vin eller starkare senast. Det är ju bra, det har gått bra och känts skönt att hålla det så, men ändå känner jag mig lite nere av alltihop. Idag gör jag inget socialt med alkohol, men nyss kom en våg av ångestilska och reptilhjärnan tänkte, nu tar jag en folköl (har kvar sedan förra veckan), jag orkar verkligen inte hålla på och kämpa, men istället gick jag in här, så lite framåt går det! :) Hur blir du av nyktra sviter, ger det dig kraft eller känner du igen dig i det jag beskriver? Hur ser din midsommar ut?

@Monica01 Hej! Vad bra det låter att du kan tillåta dig att dricka medvetet och sedan vara vit ett tag så du inte faller in igen. Kan du njuta av alkoholen när du dricker? Jag börjar märka att allt detta tänkande som jag håller på med gör att det liksom förstör för de icke destruktiva situationerna, och att allt nu känns destruktivt. Jag har ju haft mina destruktiva perioder men där emellan kunnat ta ett glas ensam eller med andra utan att det lett till något mer, för att jag velat och njutit av det, men nu känns alla situationer dåliga, och som att jag gör fel och är svag som inte står emot. Jag tänker helt enkelt på hur man gör/om det går att dricka måttligt utan att skämmas och känna att man gör något fel. Så länge man klarar det utan att vilja fortsätta dricka, alltså, för det vill jag ju inte. Ju mer öppen man är med hur man känner, desto mer utsätter man sig ju för att bli dömd av andra. Hur är det för dig? Vad gör du en dag som denna? Jag är inte i ngt socialt med alkohol men känner/är rätt säker på att det hade gått bra om jag haft ett sådant alternativ.

Det är midsommar, jag är ensam hemma och barnen sover, och jag känner hur skönt det är att vara nykter, att bara vara det utan att behöva kämpa och stå emot, att verkligen känna att det är vad jag vill vara. Oavsett hur det blir för mig så vill jag verkligen inte använda alkohol destruktivt, när jag mår dåligt, jag ska göra vad jag kan för att hitta andra vägar nästa gång livet kommer över mig, för det kommer det ju göra förmodligen snart, det är ju så det är. Och om jag misslyckas så ska jag försöka krama om mig själv och tro på mig själv och inte stoppa in mig själv i nåt misslyckat fack utan tänka att det viktiga är att jag fortsätter att vilja förändra, för det har ju varit stunder när jag inte ens velat kämpa pga allt är så jobbigt. Om jag känner så igen så ska jag komma ihåg att den känslan inte är bestående, utan att den går över, och att jag vill mig själv väl. Skickar en tanke till alla er där ute i midsommarnatten.

En vän kom och hälsade på igår, hon hade med sig vin, vi drack två glas var, det kändes lätt och enkelt, som vanligt, kompisen vet inte vad jag går runt och tänker på, och jag kände ett tydligt stopp sedan och ville inte ha mer, jag tyckte det var skönt att känna så, att vinet kunde få vara en oladdad njutning, men idag känns det inte kul, själva känslan hänger kvar att jag inte ska eller får, att det är äckligt med alkohol och att jag har förlorat den. Känner någon som försöker förändra sitt drickande igen detta?

@frihetenfinns Det är en jobbig känsla som jag väl känner igen! Fyller du i alkoholkalendern? Vad har du för målsättning?
Idag är en ny dag och du bestämmer själv om du vill dricka eller inte! Önskar dig en bättre fortsättning på dagen!🤗

@Lobster Jag har bestämt mig för ett längre uppehåll, minst två månader, och slippa ångest och oro och ambivalens. Så det är målsättningen nu. Jag har inte sedan jag sökte mig hit fattat ett så tydligt beslut, jag tror att jag till en början bara höll upp och tog lite dag för dag, för att sedan luckra upp det beslutet utan tydlig målsättning. Så håll tummarna för att jag kommer få en lite lugnare sommar än vår. Tack för pepp! Hur går det för dig?

@frihetenfinns Det tror jag är en väldigt bra målsättning. Har du använt självhjälpningsverktyget här på hemsidan? Den är bra tycker jag!
I helgen har jag läst böcker och självbiografier om alkoholmissbruk och lyssnat på mkt poddar. Det har varit bra, både för förståelsen, att inte känna sig ensam men också för det avskräckande exemplet!
Det har gått bra för mig även om jag är sugen på vin varje kväll. Min man har också avhållit sig från alkohol för att stötta mig och sa att han också har alkoholsug och att det var bra att vi tagit ett break!

Försök att identifiera det positiva varje dag med att inte dricka. Vakna utan ångest, kunna köra bil när man vill, pengar man sparar osv. Det hjälper mig!