@danisa @TessanTuss Jag minns att innan jag slutade dricka och försökte ta ett uppehåll att jag tänkte så..vad ska jag säga, vad ska jag skylla på osv. Nu vet jag inte hur det ser ut i ert umgänge men min erfarenhet är att folk bryr sig egentligen inte så mycket. Det är ofta vi själva som gör en stor grej av det för att vi kanske vill dricka/har inte tillräcklig lång nykterhet så att vi känner oss stabila. När man känner sig trygg då är det inte så svårt. Ni kommer komma dit en dag också. Heja heja er💪🏻

@Himmelellerhelvette Sjuksköterskeinpass:
Bästa lögnen om man känner att man behöver. Flagyl
Metronidazol kan, hos vissa patienter, ha en disulfiramliknande effekt på metabolismen av alkohol, vilket resulterar i intoleranssymtom. Patienterna bör därför uppmanas att inte inta alkohol under behandling och minst en dag efter avslutad Flagylbehandling.

Slut på meddelande från sjukvårdshörnan 📣

Tack @Carisie! Då så! Bara att ljuga på om att ni äter antibiotika så därför dricker ni inte på midsommar!

Själv har jag varit nykter så länge att jag nuförtiden bara säger att ”jag dricker inte alkohol.”
De allra flesta vet det nu och frågar någon säger jag att det sabbar min träning eller att jag får ångest av alkohol eller vad som. Jag säger fortfarande inte som det är för det har ingen att göra med! Det är min sak och människor är så jävla dömande och snackar så mycket skit bakom ryggen på folk. Jag orkar inte med sånt, inte ännu! Kanske jag berättar till fler i framtiden? Kanske är jag bara ”hon som inte dricker” att folk säger att jag är tråkig bryr jag mig inte ett dugg om men alkis vill jag inte att de viskar nedsättande om mig bakom min rygg. Vill heller inte att de ska snackas om ”stackars hennes barn, undra hur dom haft det?”

Jag beundrar alla som berättar! Det är så oerhört starkt! Så stark är jag inte än men kanske blir jag! Kram

Tack snälla ni. Toppen bra vita lögner om jag behöver. Just nu känns det stabilt. Har köpt Nosecco. En riktig alkoholfri favorit. Då kan vi öppna en med och en utan alkohol så blir det inte så tydligt. Känner mig alltid så inspirerad, stark och bestämd i mitt beslut när jag läser här. Har alltid tänkt att man måste berätta varför man inte dricker men självklart behöver man inte det. Det viktiga är ju att stå fast i sitt beslut och inte dras med av andra.
Kram allihopa.

@danisa Precis, man behöver inte berätta varför man inte dricker till alla. I början av min nykterhet var det grubblerier jag hade, vad jag skulle säga. Men, faktiskt fick jag inte så mycket frågor om det. Folk har fullt upp med sig själva och sitt och bryr sig inte så mycket. I närmare kretsar berättade jag efter en längre tids nykterhet att jag slutat dricka för jag mår så mycket bättre, att jag kände att jag höll på att fastna i det, samt att tankarna på vad jag skulle säga hade förändrats. Jag kände mig stolt och som en superkraft som kan vara nykter! Så när jag bjuds hem till dem har de alltid alkoholfria alternativ som de bjuder på😁. Ibland joinar även någon på det alkoholfria. Så det är lite coolt att vara nykter och det tror jag även att omgivningen kan tycka😎.
Ha en fin midsommar!❤️

Tack vår2022. Efter sin kommentar så gruvar jag mig inte utan ser fram mot min nyktra midsommar. Jag har en kompis i en grannstuga som inte dricker och min kusin och hennes man som är här på besök dricker MYCKET lite så vi blir nog ett nyktert gäng på firandet. Önskar dig också en riktigt härlig midsommar🥰

@danisa Härligt att höra! Tänk vad skönt att få uppleva midsommar som nykter och verkligen kunna ta i den med alla sina sinnen. Hänga med i samtalen och vara klar i huvudet. För att inte tala om att vakna på morgonen fräsch och utan ågren. Dricka ditt kaffe som smakar ännu godare och känna stolthet över din nykterhet. Sen blir ni ju ett litet nyktert gäng också😁.

Det blir en fin midsommar för dig❤️

@danisa @vår2022 Tack att ni delar era tankar o känslor!!! Jag tänker också på Midsommar . Har bestämt mej att vara nykter! Kommer bli så bra! Exakt som ni skriver ; att kunna hänga med i samtalen, inte slarva/strula till det OCH att vakna fräsch!!!
Jag var med bekanta igår och mina väninnor drack rätt mycket. Bara trevligt o mysigt, men JAG hade inte kunnat göra det! Var såååå stolt och glad att jag inte tog ens ett glas, fast jag inte skulle köra bil..,
Vi kommer få en skön nykter midsommar!!! Vi hjälps åt! Hörs här ! 🌸💕🤩💕

@danisa Vi ska ha lite knyt hos några nära vänner och jag ska göra silltårta och rabarberpaj. Våra vuxna barn brukar också vara med. Dessa vänner dricker måttligt och ofta brukar en också dricka alkoholfritt. Vi ses på fm och brukar ta en hundpromenad, vi har två hundar, och plocka med oss blommor till en midsommarstång som vi reser. Lite häng, något spel som krocket eller kubb, laga mat, goda samtal och umgås. Det ska bli mysigt och trevligt😁.

Vi hörs! @TessanTuss önskar också dig en fin och nykter midsommar!❤️

Hej allihopa. Min kusin kom tisdag kväll. Det kom fler gäster igår. Är i stugorna nu och ännu fler gäster kommer ikväll. Igår kväll grillade vi korv och några valde att dricka vin. Det bekom mig inte alls. Drack fläderdryck och rooiboste. Märkte på sällskapet att det krävs inte mycket alkohol för att folk ska bli ljudligare. Jag och min kusin har gjort en dagsvandring på 2 mil idag. Så skönt att vara pigg och orka göra saker. Hoppas ni har det lika bra så hörs vi imorgon.🥰

God morgon alla vänner i forumet. Sitter ute på gårdstunet, dricker te och lyssnar på fåglarna. Tänk vad härligt att kunna njuta av en fantastisk morgon utan att vara bakis.
Jag önskar er alla en glad midsommar utan A men med sol, värme och närvaro.

@danisa Låter som en helt underbar morgon! Ja, tänk vad skönt det är att uppleva när morgonen gryr som nykter. Ett lugn inombords och klara sinnen. Sedan att fira midsommar som nykter, vara närvarande, tillgänglig och hänga med i samtal och imorgon vakna till ännu en vacker sommarmorgon, fräsch och lugn inombords, dricka sitt te och lyssna på fågelsång. Det kan inte bli bättre!

Ha en riktigt fin midsommar och var stolt över dig själv som gör detta så bra!💪❤️🌺

Kram alla vänner. Tack för allt stöd. Det har gått jättebra. Visst var det någon som trugade men gav upp rätt fort. Han fågsde men du brukar väl dricka vin? Jag svarade. Inte nu för tillfället sen var han nöjd.Hoppas er dag och kväll har varit lyckad. Själv blev det midsommarstång, dans och god mat. Jag upplevde att maten smakade mer. Så blev det bad i ån bredvid stugan.
Ha en fortsatt härlig nykter helg allihopa.😊

@danisa Vad kul att höra att det gått bra för dig! Jag hade redan sagt till våra gäster att jag skulle hålla mig till alkoholfritt så ingen frågade. Vi hade barnen så de trodde nog att det var därför.
Jag tyckte inte det var svårt att säga nej idag men lite sugen på bubbel blev jag. Sen tänkte jag på hur skönt det ska bli att lägga sig alkoholfri! Andra dagen idag!!

Härligt Lobster. Visst är det skönt att vakna pigg och utvilad och njuta av lugnet på morgonen när alla de som drack sover😄 Vi har ett alkoholfritt bubbel som heter Nosecco. Det är jättegott. Känner på något vis att jag tagit mig genom nålsögat när jag klarat midsommarafton utan sug. Hoppas alla har en fortsatt härlig helg.
Kram🥰

@danisa Härligt att höra att din midsommar blev bra och att du stod stadigt i ditt beslut! Skönt att avsluta med ett dopp i ån, låter magiskt. Var stolt över dig själv, du jobbar på så bra!

Ha en fin midsommardag!🌞❤️