6 dagar nykter idag!

Jag har varit här på forumet ett par månader och smygläst lite grann, ungefär som jag börjat smygdricka lite grann. Dags att öppna upp mig känner jag.

Det sista året har jag börjat dricka mer och mer. Har alltid tyckt om att dricka och att sätta "guldkant" på tillvaron. Från fredag och lördag till varje dag. Under helgerna har det blivit mer och mer: det är ju allmänt accepterat att börja eftermiddagen med ett glas bubbel och sen fortsätta med ett glas vin till matlagningen. Det senaste året har jag börja se till att jag har små 20 cl flaskor hemma och har druckit minst en varje dag i princip varje dag sen i höstas. I januari hade jag en hel alkoholfri månad och kände mig så mycket bättre, jag lovade mig själv att jag skulle hålla drickandet till fredag och lördag- fungerade inte alls.

Under våren har jag knappt haft någon helt alkoholfri dag. Förra tisdagen hade jag en "vinlunch" med en tjejkompis som också tycker om att sätta "guldkant" på tillvaron. "Livsnjutare" är vi ju båda två.......

På kvällen kände jag ett sådant sug efter mer alkohol som jag aldrig känt tidigare. Mitt problem är att jag alltid vill ha mer och att jag kommit in i ett slentriandrickande.

Som jag läst i så många trådar så passar detta inte in i mitt liv. Jag är ju en "lyckad" mamma med barn i tonåren och egentligen många fritidsintressen. Vi har en såpass bra ekonomi att jag bara jobbar deltid och har egentligen tid för mina intressen. Det senaste året har jag märkt att alkoholen har blivit nästan mitt enda intresse.

Nu är det slut. 6 dagar idag. Jag är ofantligt stolt över mig själv över att jag klarat första helgen inklusive en fotbollskväll med vänner utan att ha druckit en droppe. Berättade för min man att jag vill göra en alkoholpaus. Han stöttar, även om han inte vet i vilken omfattning jag druckit den senaste tiden.

6 dagar och jag märker att den latenta, konstanta ångesten som jag levt med de senaste månaderna har minskat.
Jag satte igång med att träna igen på dag 1, jag hoppas att jag ska hitta tillbaka till glädjen med träning och livet i allmänhet. Det senaste året har präglats av ångestkänslor och jag har inte fått mycket gjort.

Jag vill göra ett försök att dricka väldigt lite och kontrollerat- fungerar inte det så måste jag sluta helt.

Hej och välkommen hit! Känner igen mig själv på din beskrivning! Här är vi många med liknande problem att brottas med. Detta forum är till stor hjälp! Bra jobbat med dina alkoholfria dagar. Varje sådan dag är en vinst 🙏

Hej! Jag känner också igen mig helt och hållet! Idag är min första dag här. Oroar mig för midsommar! Utöver det inga fester inplanerade men det blir svårt att inte dricka varje dag. Det har blivit som min ritual. Jag vill också kunna vara nykter och stolt över mig själv!