Hejsan! @Andrahalvlek, det låter klokt det här med att ha som målsättning att göra nåt kul typ varannan dag. Det är nog lite så som jag fungerar spontant då jag brukar bli rätt så slut dagen efter att jag har ansträngt mig så pass som igår. Man blir ju trött fast det är kul grejer som man kanske pysslar med. Ska nu ta och äta ett par limpmackor med god mjukost på och även slå mig lös på lite inlagd burksallad. Sedan är min målsättning att ta mig till stan och köpa en kolsyrepatron så man kan göra sig mer bubbelvatten, samt handla lite tonfisk i burk som är enkelt och bra att ha i skåpet liksom. Men får väl se vad jag klarar av idag.

Ha det gott kompis!

Nu är det kväll och min målsättning att på cykel komma iväg till stan och köpa bland annat en kolsyrepatron är faktiskt något som jag lyckades med, fast nog var det allt ett slitgöra idag. Men är man bara envis så går det mesta.

Fick dock ett litet alkoholsug och tänkte ett kort tag på hur trevligt det skulle kunna vara att köpa med sig ett 6-pack med folköl och slå sig ned på nån parkbänk i skuggan. Då det dessutom var extrapris på en sedan många år rätt bekant ölsort i matbutiken så var det lite knepigt en stund. Kunde riktigt inom mig känna hur alkoholdjävulen härjade och fick mig att tänka att det skulle väl inte vara så dumt med några pilsner åtminstone till kvällen liksom.

Men vet ju hur det blir sen. Då har man gått igång igen och sen finns det liksom inget stopp alltså. Sedan är man snart inne på bolaget efter starkare grejer. Sitter nu och dricker kolsyrat vatten och känner mig rätt så nöjd med min dags-prestation och kör alltså alkoholfritt vidare som jag faktiskt har gjort i drygt åtta månader. Har i skrivande stund inget alkoholsug heller.

Ha en fin kväll!

God morgon i sommarvärmen! Har sovit skapligt och vaknade till för en stund sedan av att solen var i gång som bara den utanför sovrumsfönstret. Sitter nu här i köket och dricker en rejäl kall en. Ja, ingen öl som man gjorde förr om åren vid den här tiden, och väl då även kanske hade ett gäng starka på snabbkylning i frysen för färd ut i naturen och bad nånstans.

Nej, nu är det ingen alkohol i flaskan fast termometern i solen utanför fönstret redan säger att det väl är 35 grader varmt alltså. Kan säga att det inte är helt fel med kallt gott kolsyrat vatten. Det är då den allra bästa törstsläckaren. Man blir inte korkad i skallen eller det minsta fet av vanligt vatten heller. Man sparar även en fin slant på att göra sitt eget bubbel i sin maskin.

Tänk, nu är väl badstränderna snart fullbelagda till sista plats med soldyrkare och plaskande ungar som för ett himla liv om man ska man ta sig en simtur, dessutom riskerar man väl att få en badboll i skallen om man tar sig till ett välbesökt bad kan jag tro. Får kanske senare idag eller på kvällskvisten ta mig i väg till nåt avsides beläget bad för en simtur om jag orkar.

Men just nu är jag rätt urlakad som en sill på nåt sätt, sedan två dagar med nyktert håll i gång med både cykling, promenader och simning. Tänk vad man stressade runt förr när det var semesterdags, man skulle åka åt alla möjliga håll med familjen för att se på allt möjligt tok, fast det i bilen väl var hett som i helsike alltså. Har nog gått och fått lite semester och sommarkänsla tror jag.

För har beslutat att ta mig en glasspinne eller strut ifrån frysen om en liten stund och sätta mig i skuggan på balkongen innan solen hunnit dit som en het blåslampa. Kör alltså lugnt alkoholfritt vidare. Det tog jag mig en rejäl slurk med kallt kolsyrat vatten på.

Ha en fin dag mina vänner!

Det är inte så dumt att vara nykter tänkte jag nyss när jag satt på min balkong i skuggan och njöt av den ljumma sommarvinden och kände det svala balkonggolvet mot mina nakna fötter. Såg ett par småfåglar som satt och vilade sig på takets stuprör och såg hur solen sakta smög sig närmare och när värmen steg till en temperatur som sade mig att det var dags att gå in igen så gjorde jag det.

Nog är det som man har hört och läst att man blir mer chill efter ett tag som helt alkoholfri när man har kommit mer i balans. Men det krävs även att man vågar vara öppen och arbeta med sitt psykiska mående och bearbeta alla hjärnspöken och feltänk man haft. Men man behöver väl kanske inte vara så manisk som jag väl har varit ett längre tag på detta eminenta forum och vända ut och in på sig till kanske en del läsares förvåning och förundran.

Men hade jag inte gjort detta så hade alla mina tankar bara fortsatt att snurra runt fritt där inne i skallen tror jag. Känner att jag har kommit till en lite annan nivå när nu lite somrig reggae spelas i mina hörlurar där låten Shine On (Brightly) med Steve Kekana inte känns helt fel en sommardag som denna alltså. Tänker nu lite på mina gamla föräldrar som alltid var helnykterister, och då kanske mest på min gamla mors ord – feltänk, som man väl trist nog tanklöst gjort sig skyldig till en himla massa gånger. Men det finns ingen anledning att älta sånt som inte lyfter ens humör känns det i stunden som.

Förra året den här tiden hade jag säkert varit på väg ned till stan efter en massa vin, sprit och starköl som inte kunde ge mig denna fantastiska frihetskänsla som finns i denna stund utan allt var bara en bedövande tom berusning som dessutom gjorde mig depressiv och mörk i sinnet så till den milda grad att det är ett under att jag kan sitta här idag och skriva en massa tok som jag gör. Passar därför på att tacka min gode skapare där ovan för denna chans att uppleva en sommar med nyktra sinnen.

Det var väl nån som skrev att man blir lite mer självsäker som nykter och det håller jag då allt med om. Som överkonsument av alkohol var min självsäkerhet och självkänsla väl närmare noll på en skala från ett till hundra. Detta har då allt ändrats en del kan jag utan tvekan säga. Känner just nu inte det minsta alkoholsug som jagade mig som en ond demon dagligen i så många år. Har nog landat lite mer i det mer naturliga nyktra tänkandet alltså.

Ha det gott!

@Flarran Det lät inte illa alls. Själv sitter jag i solen med en läskande dryck i handen och repar styrka för att måla klart svärfars staket och hacienda kring gästhuset. Här är fläckig som en hyena (i grått & vitt). solen skiner & vi har 28 grader - inga grannar och tystnaden sjunger i öronen tillsammans med fågelkvitter och humlesurr 🐝

Jag önskar dig en fin & nykter dag
🩵

Hejsan! @Carisie, det var kul att du tittade in här när du väl tog en vad jag förstår välbehövlig paus i ditt målande av din svärfars hacienda och staket. Tittade själv ut genom fönstret nyss till min balkong och i den stekande solen var det nästan 37 grader varmt. Vilket är alldeles för varmt för mig att vistas i då jag bara blir helt matt och slut av sådan värme.

Här i skuggan utanför mitt köksfönster är det nu i skrivande stund, tjugonio komma en grad varmt. Det kändes även detta alldeles för varmt för mig. Så är så tacksam att jag är alkoholfri nu och kan sitta lugnt och njuta av något så enkelt och naturligt som ett glas med vanligt gott kallt vatten.

Har alltså kommit på, och fram till att det går lika bra, eller faktiskt bra mycket bättre utan att dricka en massa öl och vin hela tiden för att man väl trott att man ska må bättre av sånt. Man behöver inte jaga så himla mycket nu när man är nykter och vågar att ta det lugnt och kan sitta still ändå liksom. Nog kunde jag hålla igång en massa, och göra saker som jag trodde var så himla viktiga tidigare när jag var tanklös överkonsument av alkohol. Kände mig väl oftast jagad inifrån på nåt sätt.

Minns exempelvis förra året när det var så här varmt och jag då spontant fick lust att ta mig ut på en längre cykeltur för att väl vara som jag tänkte mig att andra var, ja, duktig och träna som alla andra. Kommer ihåg hur himla varmt och jobbigt det var när jag stod i skuggan av ett uthus och drack min medhavda starköl vilket då ofta var aktiverande bränsle och ”medicin” mot dåligt psykiskt mående. Kan säga att jag inte alls mådde bra av detta. För det var inte bara magen som då var i kaos utan hela mitt sätt att tänka var väl under all kritik. Men är huvudet dumt, får ju kroppen lida som det heter.

Det är väl lite synd att det skulle behöva ta mer än trettiofem år av alkoholmissbruk för att komma fram till denna insikt liksom. Men bättre sent än aldrig heter det väl. Som det är just nu så skulle det inte alls falla mig in att ta en taxi ned till bolaget för att inhandla nån öl, vin och sprit kan jag då säga. Nej, sitter alkoholfri så nöjd här i mitt kök och dricker helt vanligt vatten. Men funderar lite smått på om jag kanske lite senare ska gå ned till lokala matbutiken och köpa tomater när det blivit lite svalare ute så att man inte får värmeslag liksom.

Ha en fin dag kompis!

Har så här i sommarvärmen funderat lite på det här att en del som vill avhålla sig från alkohol ändå vågar sig på att dricka alkoholfri öl. Var för en tid sedan in på någon sida där det hela diskuterades. Det var nån som sade att han inte drack alkoholfri öl för att lukten och smaken ändå triggade honom.

Har faktiskt själv tänk så från dag ett sedan jag påbörjade min nyktra och alkoholfria resa. Som det är just nu så törs jag då inte ge mig på att smaka nån dryck som kan få igång ett sug efter vanlig öl. Skulle faktiskt än inte heller som en del gör, våga gå in på bolaget för att köpa nån alkoholfri dryck då jag misstänker starkt att frestelsen då så småningom skulle bli för stor att då kanske köpa alkoholhaltig dryck till sist. Brukar även undvika restauranger med fullständiga rättigheter.

Tror att det här med alkoholfria drycker har diskuterats i nån podd och där var det nån som sade att femtio procent av tidigare överkonsumenter eller beroende av alkohol triggas av drycker som ligger allt för nära äkta vara i smak så att säga. Det kan gå bra ett tag men sedan finns risken att det saknas alkoholfri dryck och man då provar en lättöl, och sedan kanske om sådan inte finns tillgänglig heller, så blir det vanlig folköl och så vidare.

Följer alltså här försiktighetsprincipen och dricker nu inga drycker ens från matbutiker som jag associerar med tidigare alkoholbruk, alltså såna drycker som man förr använde som mixer och blandade starkvaror med. Tror att det är klokt att vara lite försiktig och följa den här känslan så att man inter ramlar in i alkoholträsket i onödan.

Ha en fin kväll!

God morgon! Sitter och dricker, ja ingen alkohol för det blir man bara ofta dålig i magen av och inte så sällan även dimmig och seg i skallen. Det är då inte dumt med lite kallt vanligt vatten. Tänk så klok man kan bli och vara när man tänker efter lite före och inte bara tanklöst rusar iväg som man har gjort så ofta. Det ser ut att bli en fin sommardag idag. Ska nog försöka att ta mig ut en sväng, får väl se vad man gör och kommer åt för håll alltså. Har redan packat min ryggsäck med goda kylda drycker helt fria från det skadliga nervgiftet alkohol. Man behöver nog inte krångla till saker mera än så, om man nu inte har fastnat i ett feltänk som väl gamla morsan lite försynt skulle ha sagt kanske.

Ha en fin dag!

@Flarran Kallt vanligt vatten är godast att släcka törsten med. Känns som att du verkligen få känna av de goda effekterna med att vara nykter och jag upplevde att det bara blir bättre och bättre ju längre tid som nykter. Hjärnan börjar fungera som den ska efter rehabilitering genom nykterheten och fortsätter att utvecklas ju mer vi gympar den😁.

Hoppas du fick en fin tur ute i det vackra vädret!🌞❤️

Kom utanför dörren idag, men satt väl inne och häckade lite för länge i köket och funderade, så det höll inte på att bli nån promenad idag. Men hade ju en soppåse som skulle bäras ut, så kom i alla fall runt några meter i omgivningarna för en stund sen. Det gick inte så fort, men varför ska allt gå så himla fort tänkte jag där jag stod i en liten skogsdunge och funderade efter att ha tagit mig en liten slurk vatten. Kan nog ha blivit en kilometer trots allt.

Men idag var man då faktiskt rätt så slut och trött. Det är fint i naturen nu med sommarvärme och sol, men det märks då allt att man inte är så värst bortskämd med den varan alltså. Hoppas att man är lite piggare i morgon, vore ju kul om man orkade att ta sig en lite längre utflykt liksom. Förresten, @vår2022 det var kul att du tittade in en sväng här idag kompis.

Ha en fin kväll!

Nu är det fredag och solen skiner och så fint, borde väl gå ut och inte sitta och häcka i köket vid en dator och skriva en massa tok som man gör. Men spiknykter och alkoholfri det är jag då i alla fall. Har ätit frukost. Det fick bli ett par limpsmörgåsar med mjukost tillsammans med ett glas mjölk.

Det känns som att man borde ta sig åt nåt håll för en simtur, men är lika trött och slut som igår, vilket är lite trist då man ju faktiskt har sovit rätt så skapligt. Har stoppat ned ett par flaskor med kolsyrat vatten samt ett par små pärondryck med sugrör i ryggsäcken vilket väl är ljusår bättre än hur man hållit på tidigare i så himla många år. Då allt bara kretsade kring tankar på alkohol och berusning i stort sett. Har inget alkoholsug i dag heller, vilket man då är tacksam för.

Ska nog försöka att släpa mig ned till cykeln och kanske trampa iväg en sväng och se om man kan ta sig till nån badplats vilket väl inte vore så dumt kanske. När det är fint väder som idag då ska man ju passa på och få sig lite frisk luft och kanske ta nåt fint foto funderar jag på. Men man får väl se vad man orkar göra för nåt, men nåt taxiåkande för inköp av öl och vin står då inte på dagordningen nu heller. Man spar då allt en himla massa pengar på att inte åka och mata bolaget med en massa stålar alltså. Slantarna flyger ju ändå lika fort iväg, fast nu köper man ju lite bättre grejer än bara nervgift.

Har städat i en pappershög och hittade en massa gamla kvitton från förra året. Tror att man väl måste ha handlat onyttiga drycker hos bolaget för en trettiotusen förra året. Det är ju inte klokt hur korkad man varit genom åren. Men nu tänker man då efter lite före än man att man som förr bara liksom rusade iväg helt tanklöst. Kom just på att man kanske skulle stoppa ned en påse med salta pinnar i väskan också, så tror att jag tar och gör så nu alltså. Hoppas att alla här på detta eminenta forum får en fin och nykter sommardag.

Ha det gott!

@Flarran God morgon ☕️ Slut på kokkaffet för mig för den här gången då vi lämnat svärfar. Nu blir det morsans fin-brygg 😂 När jag läste ditt inlägg fick jag ett enormt sug - efter mjukost!

Apropå dina kvitton. Ja fy vad man bränt pengar på bolaget. Jag som brukade köpa dyrt snobbvin som jag fulsöp upp. Som om prislappen gjorde mig mindre etyliker?

Vi har landat på fastlandet igen och jag önskar dig en fin dag.
🩵

Det är väl typiskt. Hade ju tänk att cykla iväg till nån trevlig badplats då det var så soligt och fint. Jag gick ned till min cykel och pysslade lite med den först och drog åt lite muttrar, ställde in sitsen och styret på en lite bekvämare höjd.

Köpte ju hojen begagnad för ett tag sen men hade inte kommit mig för att gå igenom den riktigt. Var ju så sugen på att bara cykla liksom. När jag var klar med servicen och tittade ut på gården så hade det satt igång och ösregna med till och med åska.

Blev alltså rätt besviken. Tidigare om åren hade det betytt omgående taxiresa in till bolaget utan minsta tvekan. Men nu har man ju varit alkoholfri så pass länge att det gick att tänka lite klarare än tidigare somrar. Så sitter nu i stället och dricker en kopp varmt kokkaffe och kom just på att det väl snart är dags för lunch.

Nu blir det då inga alkoholhaltiga drycker trots att vädret jäklades. För nu står det närmast på min dagordning att värma på nån god färdigrätt från frysen. Får väl sitta hemma och mysa i regnet i stället för att bli som en genomblöt kattunge av regn liksom. Har inte bestämt vad det blir för nåt att äta, men kanske blir det en halv fryspizza, alternativt lasagne eller en fiskgratäng, men man får väl se vad man hittar på för nåt. Förresten, @Carisie det var kul att du tittade in en sväng kompis.

Ha en fortsatt fin dag!

Hallo @flarran
Jag tycker fortfarande att besvikelse är en jobbig känsla, men den är lättare att hantera och orka kännas vid- som nykter. Det är iallafall min erfarenhet. Man blir som du redan vet mer chill, och det gör att motgångar inte blir så oöverstigliga. Tror att @torn skrivit en del om det i sin tråd, han blev en jäkel på att hantera det mesta med gott humör.
Det regnar hos mig med, trevligt dock att få lite sällskap av katterna här inne.
Det kanske är något för dig framöver? Så himla fint med ett djur i sin närhet, men minns inte nu om vi redan pratat om detta? Mina katter är lite ersättning när barnen flyttat, och kanske också när vinet spolades ner för gott. Fröer och katter blev min grej.
Nu ska jag ha semester och öva på att inte göra så mycket alls, iallafall några dagar! Ha det fint kompis 🤗

Hejsan! @Se klart, kul att du tittade in en liten sväng här. När jag inte kom iväg till nåt bad på grund av regnväder igår så blev det efter lite sallad och dillchips som så att jag gick och vilade mig och somnade till i några timmar på eftermiddagen. Det var väl inte optimalt för en god nattsömn. Skulle väl inte heller ha ätit en halv pizza och druckit en liten cola när jag såg lite på en kul film vid 23-tiden alldeles nyss. Men då jag blev på lite bättre humör, vilket behövdes, så var det nog helt rätt fast det sett ur perspektivet för goda sömnrutiner kanske var lite tokigt.

Tänker nu på dina ord om katter och att de kan vara ett fint sällskap. Vet att det normalt sett om man har en lättskött ras, så är det inte så mycket jobb faktiskt. Men lite pyssel med att hålla kattlåda ren och se till att hålla sin fyrfota vän med bra mat och färskt vatten är ju en del att pyssla med som väl kräver lite mer ork och energi än jag har.

Minns här en äldre bekant som vi i familjen när jag var yngre brukade besöka ett par gånger i månaden. Han var en äldre helnykter pensionär och bodde för sig själv, fast med hemtjänst och hade väl inga direkt nära vänner. Han brukade säga att hade han inte haft sina katter som sällskap så skulle han nog inte orkat med tillvaron liksom.

Men som det är just nu så har jag fullt upp med mig själv samt att sköta om mina två blomkrukor jag skrev om för ett tag sen. Har inte orkat plantera om dessa än. Men tack vare att du skrev om fröer nu så gick jag ändå i alla fall nyss in i vardagsrummet, samt sovrummet och vattnade mina krukväxter. De fick var sitt glas vatten. Så nu klarar de sig säkert en vecka till.

Kan väl säga att jag har lite dåligt samvete för att jag inte har gett dem bättre jord och ansat dem. Men det kan nog bli som så att man framöver kommer att ha tre krukväxter. För det här med trädgårdsskötsel i miniatyr så att säga, står då på min att-göra-lista när jag får mer ork och energi. Men helt nykter och alkoholfri det är jag då vilket väl ändå är det viktigaste tänker jag liksom. Dricker nu ett glas med kolsyrat vatten vilket inte direkt var den dryck som man om nätterna begagnade sig av förr om åren vid den här tiden på året alltså.

Ha det gott kompis!