Hej! @Chrij, Den känslan att man både vill och samtidigt ändå inte vill dricka alkohol, är man då verkligen bekant med. Har själv inget sug efter specifika drycker inom kategorin öl eller vin med mera, då jag som överkonsument av starka drycker drack det mesta endast för berusningen alltså. Tycker att det är bra att du har hittat hit till forumet. För här finns det så många kloka skribenter och värdefull information att hämta i många trådar som kan vara hjälpsamt för att kunna bli alkoholfri. Bland många bra tips man tog till sig tidigt är då att inte ha nån alkohol hemma. Samt att aldrig köra igång genom att ta den där första slurken ur burken, glaset eller flaskan, vilket väl är lättare sagt än gjort.

Kämpa på kompis!

@Chrij Hej. Passa på att ta tillfället i akt och bryt nu när känslan infunnit sig. Vi vet alla hur fort det kan gå över och så fortsätter man en stund till. Se det som "a window of oppertunity"
🩵

Idag är det fredag...normalt sett skulle jag redan nu har hunnit tagit minst 2 glas. Vid 19-20 somnar jag i soffan... Inte denna fredag. För jag ska vara nykter och vakna pigg i morgon!! Har inte tagit ett glas på 4 dagar, svårt då jag har semester. Nu börjar sakta en viss stolthet infinna sig istället för ångest och skam...

Vaknade pigg och ångestfri 😃, har inte rört A på 5 dagar. Eftersom min partner inte har samma problem som mig har vi A hemma. Har sneglat lite på flaskorna. Men utan större problem. Innesittarväder idag. Skulle vara gott med ett glas rött.... Får se till att bryta vanor och göra något annat. ...

Igår blev det lite jobbigt. Min partner drack rödvin, märkte att hon blev lite påverkad. Jag var väldigt trött och det blev ett starkt sug. Glad idag att jag stod emot!!