Så nära… men jag lät bli idag!
Är nu själv efter ett par intensiva semester veckor! Kände mej låg och dränerad. Inga måsten eller planer för ikväll eller imorgon förmiddag, suget var så starkt att sitta själv hemma med ”ett” glas vin och unna mej att tycka synd om mej själv… Grät en stund och öppnade en flaska alkoholfritt vitt!
Tänker att jag nu äntligen är igång m träningen och att nästa joggingtur kommer kännas jätte tung om jag dricker nu … Vet inte om det var rätt fokus, men det funkade för mej idag! Såååå glad! Och lite stolt! INGEN utanför forumet skulle förstå!

Har blivit några glas under semestern, men inte spårat! Nu ska jag bevisa för min man att jag kan vara nykter…

Tack alla fina vänner här!!! Behöver verkligen ert stöd! Tack att ni delar erfarenheter, tankar o känslor! 🙏🙏🙏Betyder så mycket för mej! 🥹❤️

@TessanTuss Så starkt jobbat av dig! Känn dig supernöjd!
Själv behöver jag hitta andra alternativ som inte är substitut till vin, bubbel, öl - rädd för att det blir "för-likt" och triggar mig på något sätt. Har upptäckt äppelmust som är riktigt bra att dricka iskall. Men så är jag också ett stort fan av vanligt kranvatten - kan verkligen njuuuta av att dricka det!
Idag ska vi inte dricka alkohol!

@TessanTuss Bra jobbat!
Tänk också på att du gör det för din egen skull. Visst är det skönt att kunna visa för mannen men framförallt behöver du känna att du verkligen, innerligt vill vara nykter. Sedan kommer känslan av hur skönt det är att slippa dricka såsmåningom❤️Kram

@Himmelellerhelvette TACK att du bryr dej och för uppmuntran!
Även lördagen och kvällen gick fint utan A. Träffade en vän och var till o med ute en sväng! Blev varsin alkoholfri öl! Så glad och stolt att vakna pigg o fräsch på söndagen!

Visst, jag måste få känslan att jag vill vara nykter för min egen skull! Och så är det!
Men har lite ansträngd relation just nu. Brottas med tankar om min självkänsla och självrespekt… Som fler här skriver, tankar o sinnen blir klarare utan A. Därmed kanske jag/vi blir känsligare till en början för att sakta bygga upp inre styrka…?!? Nu tillbaka i vardag m rutiner , det känns jättebra! Ska läsa o skriva mer här! Tack alla fina !
Önskar er en bra vecka! 💕🙏

@TessanTuss Jag hoppas veckan gått bra för dig❤️
Jag har fått kämpa mig upp från gyttjan med min självkänsla! Den hade jag dränkt totalt! Du kommer få bygga upp den successivt och det går, bara du tror på dig själv och lyssnar inåt, där inne kommer du finna dig själv. Kram❤️

@Himmelellerhelvette TACK! För din pepp!

Bra vecka och ännu en nykter helg! Men ångest o hjärtklappning….
Förstår att det är en process jag går igenom. Har fått höra av en vän att jag är modig som jobbar med mej själv. Jobbigt men viktigt! -Det ger styrka!
Den ”enkla” vägen är väl att köra på som vanligt och låta livet ”gå an”… men jag vill må bra !
Ta hand om er alla fina här! Vi hjälps åt, tillsammans!
Önskar alla en skön söndag kväll!

@TessanTuss Har du energi nog kan du ta tag i kost och träning, lägga massa fokus på det, det är verkligen en enorm boost för läkningen av kroppen och hjärnan! Tänk lägg till istället för ta bort! Lägg till mängder av grönsaker, bär och frukt varje dag och få i dig olika fröer och nötter flera dagar i veckan. När man får i sig mycket näringsämnen suktar kroppen inte lika mycket efter allt det där vi inte borde äta men förbjuder vi oss det blir det till en besatthet för de flesta av oss, därför använder jag mig av att lägga till näringsrik kost och förbjuder mig inget, alltså ”lägg till istället för att ta bort” Kram

@Himmelellerhelvette Tack för pepp! Det är just träningen som håller mej motiverad! Har sprungit några lopp i vår/sommar och anmält mej till fler!
Träningen ger verkligen energi o kraft!
Ta hand om dej!

@TessanTuss har blivit så inspirerad av alla er som pratar om träningen att jag gjort en plan och nu ska tummen ur!

Jag håller med din vän som tycker du är modig, det är du och du jobbar på så bra. Inget lätt det här men vi gör det tillsammans 🤗

Tack fina @B.Å ! I min träning lämnar jag tider och resultat! Det är själva aktiviteten som är viktig för mej! Började med Power Walk! Och nu jogging/löpning!
Så härligt att känna naturen eller se hus o trädgårdar! Ibland m musik eller ljudbok, men oftast tyst!
För mej är det så bra (o nödvändigt ) att få puls UTAN att det är ångest!
Har ofta hjärtklappning och tryck över brösten…, Har gjort grundlig hjärtundersökning och allt är toppen rent fysiskt. Träningen är toppen !
Lycka till med din plan ! Berätta gärna hur det går om du vill !

Tack igen för pepp! Tillsammans!!! ❤️

@Ny dag Tack att du hör av dej! Imorgon har jag varit nykter i 4 veckor !
Det gick så bra för mej i våras, men i slutet på maj föll jag! Kraschade helt.., flera gånger!🥺
Tänkte att jag var värd att fira en grej…
Vid andra tillfällen tyckte jag synd om mej själv o trodde jag kunde dricka måttligt…
Phu! Vidrig ångest!
Nu är jag öppen med mina närmaste väninnor som förstår! Känns så skönt! De har tagit hand om men när jag spårat 🙏
Tyvärr förstår inte min man att jag har svårigheter m alkoholen… Tycker bara att jag ska skärpa mej och dricka lagom, som alla andra …. MEN det är ju det som inte funkar!
Jag dricker nu ingen alkohol alls!! 🙏 Mår såååå mycket bättre, men har förstått jag jag upplevs som tråkig hos vissa.
Jag är social , pigg o glad utan att vara påverkad, men det verkar vara att jag helt avstår från alkohol som verkar provocerande….
Nu har jag i alla fall bestämt mej!!!!
Ska ta hand om mej, min kropp o själ!! Såååå glad för dej och alla andra här !

Ska vara mer aktiv! Det ger så mycket stöd! 🙏😍