@vår2022 Verkligen. Under den här processen har jag ägnat en hel del tid att fundera kring vilka människor jag vill ha i mitt liv och nu försöker jag att bara umgås med vänner som bara ger positiv energi och där jag får vara mig själv till hundra procent. Därtill är det viktigt att jag får tillbaka lika mycket som jag ger. Detta ser jag också som en del i min nykterhet för tidigare har jag faktiskt druckit för att kunna upprätthålla fasader av att jag är någon annan än den jag är.

Sent meddelande i dag. Somnade på soffan redan vid tiotiden och vaknade synnerligen förvirrad. Nåväl dags att somna om.

Kram!

Att återerövra gammal mark. Det ska jag ägna mig åt i dag. För några år sedan var jag på en plats med en person jag tyckte om. Jag älskade den där platsen. Men jag minns också hur otroligt jobbigt alkoholsuget var under hela resan, som visserligen bara var ett dygn.

Jag blev aldrig full men smög iväg och tog både en och två shots tequila för att bli "normal". Normal var jag ju så klart inte, min hjärna var totalt besatt av alkohol. Detta påverkade hela resan så klart. Jag kunde bara slappna av och njuta när mitt sug hade stillats. Och ett glas vin stillade det bara så länge. Sedan behövde jag fylla på.

Visst låter det som ett skitliv? Det tycker i alla fall jag. I dag har jag inget sug efter alkohol på det sättet så nu tänker jag som sagt återerövra den här platsen. Jag ska åka dit och vara nykter. Och njuta på riktigt. Valde faktiskt att inte dyka upp på ett större evenemang för att göra det här. För detta är viktigt för mig, mitt tillfrisknande och min själ.

@hsp-metal Ja, instämmer, det är ett skitliv. Ett alkoholistliv där man till slut riskerar att alkoholen tar över helt och allt. Så bra att du ska återerövra gammal mark, det är viktigt. Jag har också återerövrat många platser och laddat dem men ny fräsch energi. Jag har även kunnat ta in platserna på ett nytt sätt med nyktra sinnen, tankar och känslor. Nu har jag hunnit besöka mina platser många gånger som nykter och även skapat nya minnen från dem. Det är så häftig att man kan ta tillbaka sitt liv, styra det och fylla det utefter hur man önskar ha det och vill leva det.

Ha en riktigt fin stund på din gamla mark❤️

@hsp-metal Helt rätt taktik. Platser och situationer måste laddas om med nyktra förtecken. Alla födelsedagar, högtider etc. Just därför är år 2 helt magiskt, för då har man gjort allt nykter minst en gång. Man slipper ens tänka på det.

Kram 🐘

Tack för fina svar @vår2022 och @Andrahalvlek !

Kort inlägg i dag. Har mycket att tänka på som inte är direkt relaterat till alkohol. Jag hade i alla fall en väldigt mysig resa. Dock råkade jag få i mig en klunk vin av misstag (tog fel burk) och fy satan vad det smakade äckligt. Illamåendet kickade in direkt. Det var en ny känsla – otroligt skönt på något sätt. Mitt sällskap drack en hel del alkohol och det var lite segt att hantera vid ett tillfälle men i övrigt gick det bra. Är otroligt nöjd med mitt beslut att inte dricka. En dag i taget!

Två veckor sedan mitt återfall. Tiden går verkligen långsamt när man inte dricker. Jag har hunnit göra så otroligt många saker så när jag insåg att det bara gått två veckor blev jag nästan förvånad och lite irriterad, haha. Nåväl inte mycket att skriva om i dag men det händer mycket i mig just nu och jag känner mig så otroligt närvarande just nu vilket är en väldigt härlig känsla.

Insåg precis att det gått tre dagar sedan jag senast skrev här. Det känns inte så bra då jag lovade mig själv att skriva åtminstone något litet varje dag men får skylla på semester och att tiden gått åt annat. Just nu tänker jag inte så jättemycket på alkohol mer än att jag känner mig "befriad" på något sätt. Det är skönt och farligt på samma gång, jag vet ju att man aldrig får släppa garden. Men som sagt en dag i taget. Nu ska jag njuta av en iskall vaniljcola och en film. Godnatt!

@hsp-metal Fint att det går bra för dej! ”Befriad” och ”Närvarande” är ju underbara känslor! Härligt!
Tänk så mycket vi får känna och uppleva utan A!!! 🙏😍 Önskar dej en fortsatt skön, nykter sommar ☀️

@TessanTuss Visst är det underbara känslor! Jag är väldigt tacksam över allt fint jag har och att jag får känna så här. Just tacksamhet är något jag var dålig på när jag var aktiv och jag jobbar hårt på att få tillbaka de känslorna. Önskar dig också en härlig och nykter sommar!

Själv vaknade jag något för tidigt på grund av en mardröm där jag tog ett återfall (det hände också massor av skit idrömmen på grund av detta) vilket gjorde att jag vaknade lite moloken. Men det var just bara en dröm så nu ska jag försöka göra det bästa jag kan av den här dagen istället.

@hsp-metal Du jobbar på så bra! Det är så skönt att vakna upp från en mardröm och inse att det bara var en dröm. Mycket som sker i det undermedvetnas värld och kan ofta komma med budskap till oss.

Ha en fin dag!❤️

@vår2022 Så är det. Ny mardröm i natt och dålig sömn. Men är det något jag lärt mig är det att sömn går att ta igen. Det hjälper inte att stressa över att man inte somnar. Och det hjälper definitivt inte med alkohol. Vin, öl och sprit är en kortsiktig lösning som visserligen kan få dig att däcka men den sömn man får är så extremt lågbudget att det knappt är värt det.

Semestern gnetar på. Har medvetet undvikit att planera för mycket och kör på känslan. Det känns bra, tidigare har jag planerat allt in i minsta detalj men har insett att det bara blir stressigt. Dessutom ska det bli så otroligt jävla gött att ha en helt nykter semester för första gången sedan gymnasiet.

Hoppas alla har det bra!

Dagarna tuffar på. Jag är ledig och lycklig. Just nu känns livet faktiskt ganska enkelt. Visst, jag får fortfarande små attacker av rastlöshet och ångest men de är inte ens i närheten av att vara så starka som de var när jag drack. Alkohol förstärker ju ångest, men också min rastlöshet då jag så ofta tänkte på att jag ville dricka alkohol. Det är faktiskt helt sjukt egentligen.

När jag vaknade i dag insåg jag tyvärr att jag fortfarande tänker rätt mycket på alkohol. Skillnaden är dock att jag tänker på hur skönt det är att jag inte dricker. På ett sätt känner jag mig befriad, även om jag vet att Kung Alkohol alltid ligger där och lurar. Jag har hört många berätta hur även dessa tankar till slut försvann. Jag längtar dit.

@hsp-metal Härligt med ledig och lycklig😁. Har också gått på semester och det är så skönt. Att känna ångest och rastlöshet är ju även normala tillstånd och jag brukar tänka att det är små budskap från mitt inre. Att det kan vara något som stör eller processas inom mig. När alkohol är inblandat så är det en annan sak. Det blir då en ond cirkel där alkoholen förvränger tankar och känslor, ökar på ångesten som måste släckas med alkohol och som sedan ökar på ångesten ännu mer och som släcks med alkohol osv. En riktigt ond cirkel som bara snurrar på utan utväg. Och hjärnan blir så stressad av denna onda cirkel och flippar ur.

Bra att dina tankar är positiva om alkohol, alltså hur positivt det är att vara nykter😁. Så tänker jag också och det har varit och är ett så bra verktyg och förhållningssätt till alkohol. Det stärker de positiva känslorna, ger glädje, styrka och motivation. Genom att tänka positivt så kör man över de negativa tankarna och det skapar då inte sug. För mig har min långa nykterhet förändrat mina tankar om alkohol och det är en fröjd att vara nykter. Mina tankar på alkoholromatiken har förändrats och att vara nykter, fräsch, tillgänglig för andra, balanserad, i kontakt med mina känslor och att kunna hantera livet bättre, det som är romantiskt för mig.

Du kommer att komma dit, en dag i taget, positiva tankar och låt processen ta den tid det tar❤️