@vår2022 Verkligen. Under den här processen har jag ägnat en hel del tid att fundera kring vilka människor jag vill ha i mitt liv och nu försöker jag att bara umgås med vänner som bara ger positiv energi och där jag får vara mig själv till hundra procent. Därtill är det viktigt att jag får tillbaka lika mycket som jag ger. Detta ser jag också som en del i min nykterhet för tidigare har jag faktiskt druckit för att kunna upprätthålla fasader av att jag är någon annan än den jag är.

Sent meddelande i dag. Somnade på soffan redan vid tiotiden och vaknade synnerligen förvirrad. Nåväl dags att somna om.

Kram!

Att återerövra gammal mark. Det ska jag ägna mig åt i dag. För några år sedan var jag på en plats med en person jag tyckte om. Jag älskade den där platsen. Men jag minns också hur otroligt jobbigt alkoholsuget var under hela resan, som visserligen bara var ett dygn.

Jag blev aldrig full men smög iväg och tog både en och två shots tequila för att bli "normal". Normal var jag ju så klart inte, min hjärna var totalt besatt av alkohol. Detta påverkade hela resan så klart. Jag kunde bara slappna av och njuta när mitt sug hade stillats. Och ett glas vin stillade det bara så länge. Sedan behövde jag fylla på.

Visst låter det som ett skitliv? Det tycker i alla fall jag. I dag har jag inget sug efter alkohol på det sättet så nu tänker jag som sagt återerövra den här platsen. Jag ska åka dit och vara nykter. Och njuta på riktigt. Valde faktiskt att inte dyka upp på ett större evenemang för att göra det här. För detta är viktigt för mig, mitt tillfrisknande och min själ.

@hsp-metal Ja, instämmer, det är ett skitliv. Ett alkoholistliv där man till slut riskerar att alkoholen tar över helt och allt. Så bra att du ska återerövra gammal mark, det är viktigt. Jag har också återerövrat många platser och laddat dem men ny fräsch energi. Jag har även kunnat ta in platserna på ett nytt sätt med nyktra sinnen, tankar och känslor. Nu har jag hunnit besöka mina platser många gånger som nykter och även skapat nya minnen från dem. Det är så häftig att man kan ta tillbaka sitt liv, styra det och fylla det utefter hur man önskar ha det och vill leva det.

Ha en riktigt fin stund på din gamla mark❤️

@hsp-metal Helt rätt taktik. Platser och situationer måste laddas om med nyktra förtecken. Alla födelsedagar, högtider etc. Just därför är år 2 helt magiskt, för då har man gjort allt nykter minst en gång. Man slipper ens tänka på det.

Kram 🐘

Tack för fina svar @vår2022 och @Andrahalvlek !

Kort inlägg i dag. Har mycket att tänka på som inte är direkt relaterat till alkohol. Jag hade i alla fall en väldigt mysig resa. Dock råkade jag få i mig en klunk vin av misstag (tog fel burk) och fy satan vad det smakade äckligt. Illamåendet kickade in direkt. Det var en ny känsla – otroligt skönt på något sätt. Mitt sällskap drack en hel del alkohol och det var lite segt att hantera vid ett tillfälle men i övrigt gick det bra. Är otroligt nöjd med mitt beslut att inte dricka. En dag i taget!