19v. utan A och även haft min första semester v. utan A. Jag hoppas att det blir min första semester utan A. De sista årens semester har inneburit A varje dag. O när jobbet har börjat igen bara varit så besviken på mig själv o jättetrött. Nu känner jag lust komma göra utflykter och fixa hemma. Har varit på resande fot hela första semesterveckan o haft så kul, varit pigg och nyfiken och känt en sån glädje o tacksamhet till mig själv att jag avstår A. Fått ett helt annat tänk tar inte saker så hårt o alla motgångar o problem är så mycket mindre nu utan A. Och kontot fylls på varje vecka av summan pengar jag la på A. Nu en tag i taget till v.20. Ha det så bra alla ni i forumet 🤗

Grattis @Ros! Vad härligt att läsa om din första semestervecka utan alkohol, att du fått uppleva så många positiva effekter av att inte dricka. Vad tror du att du behöver för att fortsätta på samma sätt resten av semestern?

Heja dig!

Jag tror jag behöver få ha egen tid, att få göra det jag vill. Det kan vara en promenad, fixa i trädgården, städa, läsa och bara vara. Känner fortfarande att mycket stress och att ha mycket besök hemma triggar mig att vilja dricka alkohol. Andra veckan av min semester har det varit full fart med mycket gäster och omöjligt att få egentid. Så då fick jag två kvällar där jag verkligen längtade efter att få dricka mig berusad. Det var inte ett glas jag ville ha utan minst ett flaska vin. Som tur är har så har jag avstått och det är nog för att jag verkligen inte vill tillbaka där/ hur jag var när jag slutade med A. Idag har jag fått en hel dag för mig själv, helt underbart och så nöjd att jag inte tog något vin fast jag så gärna ville ha. Jag skulle väl behöva planera in egen tid men har tyvärr väldigt svårt att säga nej när mina nära vill ha hjälp. Ett bra beslut som jag ändå tog i våras var att säga till vänner som ville att vi skulle träffas, var att vi kan träffas ute och äta på resturang för jag haft det stressigt och är trött. De flesta vill oftast att vi ska träffas hemma hos mig för det är så trevligt. Så två gånger efter det har jag träffat vänner på resturang, jättetrevligt och ingen stress att fixa allt hemma. Så det är verkligen ibland en timme i taget utan alkohol.

Jag känner igen mig (alltför) väl i sin beskrivning av att vara en fixare och hur det triggar vinsuget- för man har helt enkelt inte lärt sig att se till vad man behöver utan utgår ofta ofta från vad andra behöver/önskar/vill.
Jag har haft två veckor ledigt varav den senaste- i princip att styra precis som jag (och min man i förekommande fall) vill. Jag har varit många många timmar i trädgården och njutit varje stund av det jobb som det kräver och som gör att det blir fint omkring mig. Jag har haft min mamma här på besök nu ett par dagar och det har verkligen gått oväntat bra! Noll stress. Men precis som du säger är det en timme i taget ibland, och jag tycker du gör ett jättebra jobb! Kram från en som varit nykter 4,5 år- inte klokt- men hur skönt som helst!

@Se klart Tack för att du skrev till mig. Så glad att du som klarat 4,5 år utan A går in och skriver på forumet. Idag firar jag 20v. utan A. I början så jagade jag att jag skulle få en bekräftelse på att jag hade klarat att bli alkoholfri. Som att jag skulle få en stämpel på panna, ok. Nu börjar polletten trilla ner, det är ingen Quick fix. Livet är ju upp och ner men så otroligt mycket mer upp utan A. Känner just nu en sån tacksamhet mot mig själv att jag förstod att jag inte klarar av att dricka lite då och då. Det slutade alltid med att jag drack varje dag. Med desperation och att jag jag var så trött och sliten så kände jag att nu räcker det med A för resten av mitt liv. Njuter just nu av att ha vaknat tidigt tagit kaffe o frukost lyssnat på musik och att jag är helt ensam henna just nu. Nu en dag i taget till v.21. Kram