@Livvi Grattis till 2 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Jag lovar dig att det blir bara bättre och bättre efterhand. Fortsätt fokusera på alla fördelar med nykterheten, då kommer tacksamheten automatiskt.

Kram 🐘

@Livvi Så bra att ta en dag i taget. Njut nu och vet att för varje dag blir du starkare och du lär dig omedvetet att klara sug och svårigheter utan alkohol.
Som beroende hade jag alltid bråttom och oroade mig för allt möjligt i framtiden.
Nu är jag mycket lugnare, visst kan oro finnas med, men jag vet att det kan vara på ett helt annat sätt när det är dags att ta itu med vad det nu är…
Så jättebra att du bara fokuserar på din senester just nu. Till hösten kanske du är på en helt annan plats. Mycket som förändras de första månaderna.
Bara kom ihåg att aldrig ta det första glaset!
Vad andra tycker och tror har (snart😉) noll betydelse.
❤️

Jag har varit nykter under hela semestern! Mycket glad över detta 😊 De första jobbveckorna har också de blivit nyktra av bara farten.

Men jag är ingen festdrickare. Det är inte där mitt problem med alkohol ligger, utan det är att hantera starka och jobbiga känslor.

Har insett vissa triggers. Har börjat gränssätta. Inte ta på mig andras ansvar. Försöker tro att jag är tillräcklig även utan att prestera och leverera.

Myrsteg. Men i rätt riktning i alla fall.

Jag hoppas det jag byggt upp inte ska rämna (igen).

@Livvi Grattis till alkoholfri semester!
Och även om inte ditt stora problem ligger där, som du skriver, så är det ändå viktigt att du hållit upp även på semestern. Du har blivit mer van att vara utan A, du har återhämtat dig mer och blivi starkare… Myrsteg är bra, då hinner du med i förändringen. Och varje myrsteg leder åt rätt håll!❤️
Heja dig!🤗

@Livvi grymt bra, starkt och fantastisk jobbat med en nykter semester och dessutom kunnat hålla i första arbetsveckorna.

Vi tar myrsteg tillsammans, en dag i taget - ibland en timme/stund i taget! Ikväll ska vi inte dricka det där första glaset.

Många myrsteg blir sjumilakliv. Och det är superbra att du har så mycket insikter om det här med gränssättning, prestera och leverera. Vi är många som tampats med de sakerna ”med hjälp av” alkoholen… och vi är många som stjälpts av alkoholen av just de skälen.
Det gäller verkligen att vila, sägs nej tack det blir för mycket, ta tupplurar om man gillar det (gjorde alltid min första tid som nykter) Pausa, när man tidigare tänt brasan med ett par glas.
Kämpa på, allt blir lättare med lite tid och några myrsteg i ryggen. Kram 🤗