Nu sitter man och dricker igen. Men det är ingen fara för det är inte alkohol i glaset utan bara vanligt vatten vilket man behöver få sig en slurk av ibland. Förra året viden den här tiden satt man väl och drack nån blaskig mäsk med jästsmak ur nån plastflaska om man nu inte hade nån ljummen pilsner eller nån skvätt vin kvar i nån flaska kvar sen föregående dag.

Det är inte konstig att kroppen började konstra till sist. Behövde skriva detta för att påminna mig själv om varför jag inte ska lyssna på den inre röst som säger att – nog kan man väl dricka måttligt och bara liksom prova på liksom. Men det vet jag ju att jag inte kan göra. För när en flaska väl korkats upp är det bara berusning och inget annat som gäller. Det blir inte bra alltså. Det bli direkt bara för mycket och sen så spårar allt ur alltså.

Har läst senaste nytt här på detta eminenta forum för att inte glömma bort att hålla fokus på det viktigaste som är att inte bry sig om tankar på att man nog kan köpa sig ett sexpack med öl då det ju var så längesen som man drack nåt. Får inte heller tro på den luriga inre röst som nog försöker få mig att tro att det nog inte var så värst farligt, eller något beroende man haft, då jag ju lyckats att vara nykter i över 8 månader och snart 3 veckor på detta forum som daglig skribent. Kom inte i säng i vettig tid igår heller då musikinspirationen tycks ha kommit tillbaka.

Satt i natt och kollade in lite ny programvara som nog kommer att provas i ett inspelningsprogram som man har. Det är tur att man har ett musikintresse i alla fall, så att man inte bara sitter och tänker på hur bra det skulle vara med en berusning för att liksom klara hjärnan. Nu skiner solen utanför mitt fönster och säger mig att man väl borde försöka att komma utanför dörren idag och inte bara sitta och skriva en massa tok som väl ingen har nån större behållning av att läsa, om nu nån skulle råka göra det.

Tänkte inte skriva nåt idag då jag börjat tröttna på att skriva så mycket tok som man ofta väl gör. Men det är väl kanske nyttigt som en terapi för mig, så valde som synes att knappa lite på mitt tangentbord även idag. Funderade just på om jag skulle klarat av att låta bli att dricka en öl om en sådan hade funnits i huset. Kan nog säga att det är rätt så tveksamt. Så inte är man då fri från skadliga tankar på att köra igång med drickande igen.

Men idag så är jag då fortfarande nykter och har inga planer heller på att gå in på bolaget fast jag vet att jag kommer att passera denna butik idag då jag måste hämta ett par prylar som jag beställt i en teknikbutik i närheten. Får nog be till min skapare om kraft att stå emot skadliga tankar på drickande som jag vet kan komma att infinna sig när jag kommer ner på stan. Nu är mitt vattenglas nästan tomt och jag funderar på att fylla på det då jag har kommit på att jag dricker för lite vätska. Man ska väl dricka två liter vatten eller vätska om dagen har jag hört.

Tror nu att jag ska blanda i ordning lite kolsyrat vatten att ha med mig i ryggsäcken, vilket är bra att ha med sig om man går utanför dörren. Kommer även att stoppa ned ett par små paket med en rätt god päronsaft i min väska då det blivit lite av en rutin att dricka sådant i stället för öl som alltid var den dryck man hade med sig i väskan som oftast i tidigare år inför promenader eller små cykelturer. Solen skiner som sagt utanför mitt fönster, men inte kan jag väl direkt påstå att jag är på nåt vidare solskenshumör, men min dystymi med orkeslöshet och allmän nedstämdhet är ju inget nytt.

Kämpa på mina vänner!

Vissa dagar spelar det då ingen roll hur mycket solen skiner, man kommer inte utanför dörren ändå. Hade faktiskt tänkt göra så mycket en stund efter lunch idag, men sedan så tappade jag orken helt. Tänker på de som kanske säger att det bara är att göra, men de vet då inte hur låg energi man kan ha som dystemiker vissa dagar. Har inte haft nåt alkoholsug alls egentligen, men ett tag kändes det så trist att vara så orkeslös att hade det stått en pava i skåpet så hade man då svept den på stående fot.

När man inte kom utanför dörren så var tanken att städa upp lite på datorns hårddisk för att optimera den lite. Men det fanns det inte ork till heller. Men hittade ett gammalt program som man inte kört på några år. Det var en mjukvaruversion av en trummaskin som firade 25-års jubileum för ett tag sen tror jag. Faktiskt lite kul att denna gamla app fungerade i den dator man kör numera.

Så nu har man roat sig med att göra ett enkelt trumspår som kanske kan komma till pass framöver om man får lust att börja bygga på nån ny låt framöver. Kom alltså inte utanför dörren, men det var kanske lika bra för när jag inte är på skapligt humör fast jag har ätit och sovit bra så är det då risk för att ramla in i alkoholträsket liksom.

Har då suttit på balkongen en stund och sett solen samt druckit en burk med energidryck och blev väl av sockerinnehållet kanske en aning piggare. Så kanske orkar man då göra sig i ordning för att gå och lägga sig och vila samt förhoppningsvis somna i vettig tid. Men får väl vänta en timme eller två tills det blir lagom tid för läggdags. Så har man då skrivit några ord på forumet än en gång. Kanske blir det en bättre dag i morgon så att man förhoppningsvis får något vettigt gjort.

Ha en fin kväll!

Solen skiner här denna onsdag och nu är man då glad att man är nykter, för det var ju inget kul att i känsla av tvång behöva hålla på och dricka en massa nervgift i form av alkohol som man höll på med i så himla många år. Detta var bara ett tomt och meningslöst jagande av tomhet och i sig ett avguderi förstår man i stunden. Har idag bläddrat lite i skriften och i tanke bett om lite vägledning, för det är rätt sällan som nån pastor lyckas förmedla ordet förståeligt liksom. Minns i denna stund några textrader från en låt om att skriften är det ankare som håller en på rätt köl liksom, och nog är det väl så kanske.

Tycker ofta att det viktiga som de skriftlärda predikar ofta drunknar i ritualer och tjatigt snack om hur saligt det är att giva bort sina pengar. Men man ska väl inte döma, för skaparens son sa väl även detta i nåt sammanhang, och att den som är utan synd kastar första stenen. Som sagt, nog är det bra att man kan få vara alkoholfri så att det går lite lättare att se konturerna av helheten liksom.

Hur som helst. Det finns många rutiner man kan ta till sig som människa, och att börja sin dag med lite ord av Herren och ett glas gott och friskt vatten kan väl då aldrig vara fel. Nog är man trött fast man har sovit rätt så skapligt, ska nu gå ut på min balkong och få mig en nypa luft så kanske man vaknar till och orkar att gå utanför dörren. Det står ju att skaparen är nitens och flitens Gud alltså. Så man ska väl då kanske inte bara sitta och häcka vid en dator alltså.

Tacksamhet och vikten av att känna sådan talas det ibland om. Nog är jag tacksam för de ord av sanning som man fått till sig i alla fall. Det dagliga brödet tänker jag nu på, borde kanske ta mig lite frukost snart. Men det får nog bli en aning mindre mängd än tidigare, för nog är det sant som det står skrivet att den som inte arbetar ska inte äta. Förstår det väl som så, att man inte ska äta mera än vad man liksom behöver. För det har man då ingen nytta av, sånt blir man ju bara överviktig och rätt slö av. Känner nu att en mer väl övervägd balans i alla stycken nog är rätt viktigt att tänka på hur som helst.

Ha en fin dag!

@flarran jag tänker att det arbete du gör med dig själv borde vara nog så energikrävande men även berättiga även i Guds ögon en stadig och god frukost.
Det kan vara bra att tänka på allt det man åstadkommer över tid. Små saker läggs till varandra. Men håller helt med dig om balansen.
Vilket datum är det som är din ”månadsdag”? Kram kompis!

God morgon! Nu är det torsdag och inte har man väl sovit så himla bra, men ätit frukost med ett par goda limpsmörgåsar och ett glas mjölk det har man redan hunnit med. Nykter och alkoholfri det är man också vilket inte är så dumt. Det är lättare att kunna tänka lite vettigare då alltså. Man spar även en himla massa pengar när man inte matar bolaget med stålar i den omfattning man gjort tidigare år.

Har funderat på varför en del som varit alkoholfria ett längre tag vill försöka lära sig att måttligt dricka nervgiftet alkohol för att vara som ”normalt” folk liksom. När jag drack på det sätt som jag gjorde tidigare så hade jag oftast en känsla inom mig att jag satt och slog mig själv i huvudet med en flaska vilket ju inte är något normalt beteende.

Men alla har väl sitt sätt att se på det här med drickande av alkohol. Tänker då i skrivande stund att, varför dricka sånt som är onyttigt om man nu har kommit ifrån den grejen. Så kör då alkoholfritt vidare även idag då det känns som det vettigaste att göra. Det tog jag mig just en slurk vatten på.

Det var kul att du tittade in här på morgonkvisten @Se klart. Du undrade vilken som är min månadsdag. När det gäller min nyktra resa så ser jag det som att den startade på allvar när jag började att skriva av mig lite här på detta forum för första gången vilket var datum 2023-10-22.

Ha en fin dag kompis!

Nu har man faktiskt varit utanför dörren och inte bara för att kasta sopor eller att handla en flaska mjölk och lite kaviar till morgondagens limpmackor till frukost. Något som helt utan problem i form av nått alkoholsug blev gjort. Nej, man har faktiskt kommit ut på en liten trevlig cykeltur ned till staden idag. Tänk de fanns inte ens en tanke på att gå in på bolaget och handla onyttigheter fast man passerade deras skyltfönster på bara några meters håll.

Nej nu fanns det annat som hägrade. Köpte ju ett gammalt keybord utan batteri-eliminator för några få kronor på ett närbeläget loppis för ett tag sedan. Instrumentet ifråga saknade alltså möjlighet att drivas mer ekonomiskt från ett vägguttag. Men kom alltså på att man ju köra på batterier ibland om man så vill. Kör man i lurar så tar ju inte batterierna slut lika fort som om man kör på kanske lite högre ljudnivå i de inbyggda högtalarna.

Nog märks det att man som nykter och alkoholfri är en aning mer förnöjsam och kanske till viss del även har kommit tillbaka till ett lite mer positivt tänkande i viss mån. Ja, liksom ett mer enkelt och naturligt tänkande som man hade för en massa år sedan innan man fastnade i alkoholträskets deppiga misär alltså. Nog är det som kloka människor på detta eminenta forum har sagt ibland. Ja, det här om att alkohol liksom tar i från människan det här med att kunna känna lite äkta glädje och då kunna uppskatta lite mer naturliga och enkla saker. Sitter här i köket och är hur alkoholfri som helst och har här i stunden inget speciellt att klaga över. Tror nu att det nog snart är dags för ett glas mjölk och kanske en mandelkubb eller två.

Dena unika balanserade känsla är något man som dystemiker inte är direkt bortskämd med. Kan säga att jag väl sällan var en glad lax som missbrukare av starka drycker utan gick väl mest i en dyster dimma och önskade att var dag skulle var den sista. Det var för resten trevligt att sitta på en parkbänk en stund i skuggan av några buskar när solen sken och dricka ett par små burkar med en lite uppiggande alkoholfri energidryck. En vitaminberikad dryck som även fick göra en liten påse popcorn sällskap. Kort sagt en trevlig och nykter dag har det varit idag. Så visst är jag i denna skrivande stund tacksam för att jag är alkoholfri och slipper att som i tidigare år ständigt dansa efter alkoholdjävulens förledande och lömska pipa liksom.

Ha det gott mina vänner!

@Flarran God morgon! Livet blir lite enklare som nykter liksom tankarna. Jag upplever det som att tankarna inte snurrar lika fort, det är mindre rörigt och mossigt i huvudet. Att jag är mer jämn i sinnestillståndet. Jag vaknade tidigt idag och när jag tittade ut genom fönstret stod ett rådjur kanske 10 meter mitt framför mig. Den såg mig inte. Det var helt tyst och en magisk stund och jag vågade knappt röra mig där jag satt i sängen. Tänkte att den säkert hade varit och mumsat i mina grödor, men jag kände ändå bara tacksamhet över att få se den stå där, så nära och titta mot mitt håll. Den var så vacker. Hade det hänt då jag drack hade jag säkert blivit arg och antagit att den käkat upp allt grönsakslandet. Jag hade inte tagit vara på den vackra upplevelsen och på dåligt humör. Sen trippade den vidare in mot skogen. Gick och kollade mitt grönsaksland och det var inte länsat😁. En fin upplevelse och nykter morgonstund. Sinnestillståndet har förändrats och jag upprörs inte lika lätt över saker, det är en världslig sak, som Karlsson på taket skulle sagt.

Ha en fin dag kompis!❤️

Nu är det fredag och alldeles nyss tänkte jag att nu är det då allt dags att öppna en burk. Men det var inte en öl eller nåt med alkohol i som jag var sugen på. Nej, fick faktisk rent spontant sug efter lite tonfisk så har just ätit lite sånt.

Magkänsla kan man då gå på när det gäller vanlig enkel och vettig mat samt alkoholfri dryck, så har följt den och dricker nu lite god apelsinjuice. För energidrycker med konstgjorda vitaminer är väl inget att egentligen börja sin dag med.

Funderade nyss på om man även skulle ta sig lite god burksallad man har i skåpet, eller kanske en smörgås med ost på. Men det verkar som att man inte är så hungrig så väntar nog med det och går nog snart och tar mig en vilopaus ungefär så där som katter gör när de har ätit lite.

Man behöver nog inte krångla till allt så himla mycket. För det är inte så värst mycket som krävs för att man ska må grundbra om man tänker lite positivt på saker och ting känns det i stunden. Det är då skönt att slippa vara jagad av alkoholdjävulen. Det var då rätt jobbigt det.

Det var kul att du @vår2022 tittade in här på morgonkvisten kompis. När man är lite mer medveten och inte dimmig i skallen av onödiga drycker så kan man då verkligen uppskatta naturens små och stora under på ett lite mera naturligt sätt. Tycker som du att rådjur är rätt trevliga faktiskt. Har som boende i lägenhet inget trädgårdsland med grönsaker och frukter att oroa mig för.

Så har då ingen stress eller oro för att skogens djur så att säga ska kalasa på grejer som man har odlat. Kom nu att tänka på mina två stackars krukväxter som jag inte sköter så himla bra. Borde väl snart försöka att få ändan ur vagnen så att säga och plantera om dessa snart. Men det är ju som du säger en världslig sak liksom, som inte får stressa en i onödan alltså.

Ha det gott!

Tänk idag har man då varit ovanligt trött och seg fast man sovit skapligt och ätit någorlunda nyttigt och i lagom mängd i förhållande till rörelse och aktivitet. Det är trist att man är så himla trött och orkeslös för det mesta. Det är rätt deprimerande faktiskt. Men har idag ändå fått lite ordning i en byrålåda i alla fall. Kanske inte mycket att skryta om, men för mig som oftast nedstämd dystemiker är även konsten att få på sig ett par strumpor ibland nästan som en mental bergsbestigning.

Man får väl var glad och tacksam för det lilla liksom. Men nykter och alkoholfri det är man då även denna dag. Satt nyss på balkongen och drack lite energidryck och filosoferade över hur och på vilket sätt man drack förra året den här tiden och väl faktiskt även en lång radda av antal år bakåt i tiden.

Kan då inte påstå att man exempelvis hällde i sig 3 liter starköl av starkaste sort eller hemgjord mäsk drucken ur plastflaska ofta dagligen för att det var så himla gott. Det finns då bra många alkoholfria drycker som är bra mycket godare, men har då aldrig hällt i mig litervis av någon sådan dryck ändå.

När jag drack alkohol som man gjorde handlade det ju bara om berusning och att hålla berusningen igång i en lagom hög och helst konstant nivå för att väl gå runt liksom. Det är då lätt att som morsan väl sade ibland att hamna i ett feltänk. Men det som har varit, det har varit, nu gäller det bara att inte snubbla till i tanken och tro att det går att prova en liten slurk pilsner eller nåt liknande. Ja, bara för att kanske för skojs skull se hur pass god karaktär och viljestark man egentligen är när det gäller intag av alkoholhaltiga drycker tänker jag i denna stund.

Ha en fin kväll!

Har sovit i fyra timmar och skulle väl kunna sova någon timme till kanske med lite tur. Den här tiden förra året så var jag inte mycket medveten om så värst mycket alls. Kan väl säga att jag mest var allmänt missnöjd med min situation och tyckte att allt bara var helt meningslöst egentligen.

Nu har man hunnit att vara på en alkoholfri och nykter resa i över åtta månader och tre veckor. Mycket tok har jag skrivit här på min sida, och många tankar har det nystats i för att man väl på något sätt förhoppningsvis ska få en lite bättre balans och ordning på ett väl lite spretigt tänkande.

Men trots alla år med diverse upp och nedgångar och nosande på det mesta, och nästan ett fånigt djupt mörker och depressivt färgad energikrävande nedstämdhet. Så har då ändå aldrig känslan för skaparens godhet, värme och närhet gnuggats bort. Faktiskt tvärtom på något märkligt sätt vilket i sanning då är något jag är verkligt tacksam för.

Har nu druckit ett glas med vanligt vatten och funderar på om man ska vara klok och gå och lägga sig och sova en stund till, eller om man ska pyssla med något roligt som att fila på någon halvfärdig låt man har liggande. Hade jag haft en hund så skulle jag säkert väckt denna jycke och gått ut och gått med denna vare sig den velat eller inte. Det är nästan som att man kunde höra sin mors ord från när man var en liten grabb. Ska du inte vila en stund nu, så så får du väl se om du är trött och kan sova...

Ha en fin lördag!

@Flarran God morgon! Inget rådjur utanför fönstret idag. Måste fortsätta min berättelse från igår, om värdsliga ting😁. Den rackaren hade visst betat i salladen och på mina gröna ärtor. Den betar av ärtorna så fort de skjuter skott. Har lagt över kompostgaller som skydd, men ärtorna slingrar upp sig över hela tiden. Jag tog nu resolut tag i saken och har byggt ett högre hus av mer kompostgaller över hela ena landet, samt lagt över ett nät. Värsta Fort Knox! Blir väl pyssel när själv sedan ska skörda där. Nu ska väl det inte kunna mumsas på! Ska iväg en vecka och hoppas ju att det ska få gro upp ny sallad och att allt ska få växa ifred! Sedan upptäckte jag tre st mördarsniglar också! Inget jag tidigare haft! Fick dela dem itu som jag hört man ska göra. Men det är en vacker morgon och jag dricker mitt kaffe i sängen med mina hundkompisar som sällskap. Strax ska jag packa klart och göra en sista check i trädgården inna vi åker iväg. Värdsliga ting!

Ha en fin dag kompis!🌞

Hejsan! @vår2022, det var kul att du tittade in här på morgonkvisten kompis och berättade lite mer om världsliga ting, som om det kanske onödigt händiga rådjuret i din trädgård, och att du tydligen har blivit dennes favoritodlare. Gott betyg för din odling tydligen, men kanske mindre kul i form av resultat när du ska skörda frukterna av ditt arbete framöver. Hoppas att ditt kompostgaller fungerar som tänkt så du får ha dina ärtor och sallad med mera i fred. Jag kom inte i säng som synes och är väl rätt så trött, men vill ändå ta vara på denna sommardag och göra något roligt som att kanske ta mig en cykelsväng och besöka nån loppis i stan. Men får väl se vad man orkar liksom.

Ha en fin dag!

Nu har man varit utanför dörren igen. Det blev väl en cykeltur på en sju kilometer totalt i alla fall. Motivationen till kraftprovet var ett besök på en loppis. Har nu köpt lite diverse skrot som man spontant kände för att släpa hem i stunden.

När jag passerade en gammal bekant pilsnerbänk så stannade jag till där och funderade lite en stund. Då det nästan var en timme kvar till bolagets stängningsdags så fick man så klart en påhälsning i tanken av alkoholdjävulen. Nu skulle det väl sitta rätt så bra med en starköl eller några till alltså... Kom då på att man ju hade kolsyrat vatten med sig i en flaska, så tog då en rejäl slurk.

Men inte kom man på bättre tankar för det. Så plockade då fram en litet paket med pärondryck och gick även lös på en liten påse med jordnötter som det nu bara är hälften kvar av. Men kan då säga att alkoholdjävulen var enveten idag. Kanske för att det är lördag kan jag tänka. Men cyklade då vidare i sakta mak och kom till en brant backe som jag inte suttit och cyklat uppför på kanske tjugofem år eller nåt sånt.

Hur som helst, så har man ju nu en skaplig cykel med lite vettigare växling än tidigare så nu knäcktes denna backe. Men rätt flåsig det blev man då allt. Sitter nu här i mitt kök och dricker kolsyrat vatten och är rätt nöjd med min prestation att kunna var nykter och alkoholfri även idag. Kan inte påstå heller att man direkt gråter över att man blåste både bolaget och alkoholdjävulen på konfekten den här gången med alltså.

Ha det gott mina vänner!

God morgonkvist! Nu är det söndag och vilodag, vilket passar alldeles utmärkt då jag är rätt mör hela jag i ryggen efter att ha slagit personligt världsrekord för detta årtusende. Ja, alltså när det gäller cykling sittandes och trampandes i en lång uppförsbacke som igår. Nu regnar det lite utanför mitt köksfönster, men vad gör väl det när man sitter inne under tak och har det bra.

Helt nykter och alkoholfri har jag börjat denna dag i sällskap med en flaska kallt kolsyrat vatten och lite salta jordnötter. Tänk, man har sovit i sju timmar i sträck, det har då inte hänt på år och dar. Detta måste ju firas tänkte jag nyss och öppnade därför en burk med god tonfisk som det har kalasats på så att det stått härliga till liksom.

Borde kanske lyssna på lite solskensreggae man köpte på loppis igår. För vad gör det väl om det regnar ute, bara man har sol i sinne som det väl heter alltså. Tror jag ska protestera lite mot dagens gråväder på mitt eget sätt genom att ta mig en god glass ur frysen. Hade både strutar och sandwich, så det fick bli som så att struten sparades till nästa gång man får lust att glassa till det hela lite.

Nog blev det en lite märklig frukost idag, men då ingenting i jämförelse med hur det såg ut för bara ett år sedan. För då var det bara alkohol för hela slanten som gällde. Förstår att min skapare nog inte var så glad över detta liksom. Men nu så är det då inget galet missbruk av alkohol i alla fall. Borde väl kanske fasa ut portionssnuset också, men det får bli nåt man tar lite stegvis det med.

Förresten, @Se klart det var kul att du tittade in tidigt i början av detta dygn. Tänkte skriva till dig direkt, men var alldeles för trött och du önskade ju mig faktiskt god natt, vilket det blev också och något man då är tacksam och lite förundrad över. Önskar dig nu en riktigt trevlig söndag kompis.

Ha det gott!

@Flarran Grattis till att ha sovit sju timmar i sträck! 🥳🥳🥳 Plötsligt händer det. Nykterheten innebär också att man får träna på sitt tålamod. Inte en ex-alkis bästa gren, men allt man övar på blir man bättre på!

Kram 🐘

Nu är det kväll och ännu en söndag har snart gått. Var ut på balkongen en stund och satt stilla i en plaststol och kände några stänk av ett duggregn då jag drack lite alkoholfri läsk av lite ciderkaraktär. Det var en god dryck som smakade åt äpplehållet. Hade inte valt denna dryck som nåt substitut för någon form av alkohol. För har inte haft det minsta alkoholsug idag eller längtan till nån berusning.

För när jag drack och överkonsumerade alkohol som jag gjorde tidigare om åren, så var det ju mest för att liksom stänga av malande tankar och obekväma känslor av kanske otillräcklighet, hopplöshetskänsla och det att man väl var trött på att vara orkeslös, och som dystemiker som oftast även rätt så nedstämd. Men när man till sist väl har lärt sig att inget blir bättre för att man frivilligt gör sig sämre rent fysiskt, så rullar väl allt på i sin jämna takt så länge det är meningen tänker jag så här i stunden.

Hade det inte varit gråväder av höstkaraktär utan mer en känsla av ljum sommarkväll med kanske lite lagom med sol mellan några spridda moln på himlen. Då hade nog en cykeltur till en närbelägen badplats stått på en att-göra-lista kan jag tro. Men nu finns det inte ens någon stress över att göra nåt roligt. Så visst blir man väl lugnare och mer tålmodig i inställning till det mesta som helt nykter och alkoholfri om man håller fast vid denna livsstil i alla väder kan jag då säga. Det var förresten kul att du @Andrahalvlek tittade in en sväng här idag kompis.

Ha en fin kväll!

Ny vecka och måndag heter dagen när jag nu sitter här i köket och dricker ett glas vanligt vatten och av väl skaparens nåd slipper hälla i mig en massa alkohol. Innan jag slog på datorn alldeles nyss funderade jag på varför jag bryr mig om att skriva som jag gör egentligen. Har inget arbete eller folk att ta hänsyn till utan har faktiskt ständig semester på grund av min dystymi och psykiatriska deldiagnoser som gör att jag i stort sett för det mesta är nedstämd och orkeslös samt har noll procents arbetskapacitet alltså.

Mitt heltidsarbete är att försöka leva, vad det nu är för mening med det kan jag tänka. Solen skiner nu utanför mitt fönster, men jag har inte haft kraft och ork till att ens klä på mig, men det är ju inget nytt för så brukar det ju vara för det mesta. Får tvinga mig till att klara av att göra det minsta som att borsta tänderna vilket väl borde göras. När jag läser om andras kamp mot alkoholen så känner jag väl igen mig till en del, men känner mig annars mest som en rätt så udda fågel.

Tänker här på min alltid helnyktra mor som med sin psykiska sjukdom bipolär eller maniskt depressiv som det hette förr. Morsan hon orkade då inte göra mycket hon. Brukade till henne under hennes sista år i denna jämmerdal säga att hon inte gjorde så mycket, men att hon gjorde det bra. Farsan som jobbade hårt inom sjukvården var efter sin första hjärtinfarkt som 52-åring, med sedan följande stroke och annat smått, men inte så gott inte så speciellt aktiv han heller. Men helnykter det var han alltid ända tills det sista andetaget.

När jag tänker tillbaka på vad livet har gett mig fram tills nu så är det väl inte många dagar som jag skulle vilja uppleva i repris. När jag ibland har kraft att går utanför min dörr så brukar jag numera som helt nykter och alkoholfri för skojs skull liksom dokumentera mina dagar med mobilkameran för att väl samla små ljusglimtar som väl kan vara bra att ha till mörkare dagar som kommer. För det gör det då alltid med säkerhet, vilket är nåt som man då känner till allt för väl. Man ska njuta av livet i nykter frihet heter det väl, och här njuter man då så gott som det bara går liksom.

Har nu öppnat köksfönstret och skådat sommarsol och önskar att jag hade kraft att ta vara på dagen liksom. Borde väl försöka att ta mig ut på en cykeltur och kanske ta mig till nån trevlig avsides badplats fri från skränande folk som oftast bara stör naturens lugn och frid. Men trist nog saknas energi till sånt, så få väl i alla fall hoppas att jag får kraft och energi till att i alla fall gå ut med soppåsen senare idag som står rätt så överfylld i köksbänken.

Det är trist att ha så lite energi, det är inte mycket till liv detta. Men nykter och alkoholfri det är man i alla fall. Fast varför man bryr sig om att vara duktig är då en gåta man stilla kan fundera på ibland. Men man ska väl inte tänka så himla mycket för då blir man väl bara än mer depressiv och skiter helt i alltihop och tar taxi ner till bolaget kan jag tänka.

Borde väl kanske försöka klistra på mig ett konstgjort leende och skriva hur underbart livet som nykter är. Men har inte ork att göra mig till liksom. Tror att det är dags att sluta skriva här på detta eminenta forum då jag nog sagt det mesta för rätt längesen. Kanske dags att knyta ihop säcken så att säga. Men en fin sommardag verkar det då vara i dag i alla fall.

Ha det gott!

@Flarran Jag vet att du tycker att jag tjatar, men ibland ska man bara göra. Tänk på Trekanten tänka-känna-göra. Allt hänger ihop. Och jag vet att det är lättare sagt än gjort, men det funkar. Genom att göra bra saker påverkar man på sikt både tankar och känslor.

Kram 🐘

Hejsan! @Andrahalvlek, Tjata på du, vet ju att du menar väl så det är inget problem. Men det här att bara göra det fungerar då inte alls alla gånger milt sagt. För jag kan ha hur stark motivation och lust till att göra något kul som att ta en liten simtur när det är vackert väder. Men det kan ändå vara som förgjort. Jag kommer helt enkelt inte utanför dörren alltså. Mycket frustrerande rätt så ofta.

Jag kan ha packat ryggsäcken och fått på mig skorna och allt verkar vara klart. Sedan går luften ofta liksom ur mig och jag tappar fokus helt och börjar fundera på något helt annat. Minns att morsan blev rätt så störd på mig över det här jag var ung grabb. För det var lika då faktiskt. Det är väl kanske en av deldiagnoserna som psykiatrins folk talade om som spökar.

Men samtidigt är jag mycket envis om det är något som jag till hundra procent brinner för. Då får jag som från ingenstans ofta ändå lite extra energi till att genomföra saker i små korta ryck liksom. Men när jag får lite extra energi vill jag då ofta göra så himla mycket på en gång att det inte blir något gjort alls för det mesta. Det var väl en läkare på psykiatrin för nåt år sedan som sade nåt om att jag har svårt att hålla fokus, eller att följa den röda tråden eller nåt sånt.

Men idag så blev jag faktiskt inte sittande för jag hade beställt en kul musikprodukt som jag kom iväg och hämtade. Passade då samtidigt på att handla lite mat också. Har väl egentligen bara ett intresse och det är musik och att snickra ihop egen instrumental elektronisk sådan i nån av mina gamla datorer. Minns att farsan väl var lite så där han också, att han hade ett intresse som gällde, vilket väl främst var att se på film och sånt. När han var ung så gick visst det mesta av hans pengar till biobesök tror jag att han brukade berätta ibland.

Han brukade säga att han hade film som sitt intresse och jag höll ju på med min musik sade han. Det är då tur att man har något att intressera sig för nu när intresset för alkohol måste suddas bort ur tankevärlden. Nu som nykter och alkoholfri märker jag att mycket av elektronik och musikintresset har kommit tillbaka, så håller väl på stegvis och uppdaterar mig lite på det området. Blir kanske till att skaffa en lite modernare dator framöver eventuellt. Finns ju rätt mycket kul grejer man kan köpa nu när man slipper att mata bolaget med en massa stålar för hälsovådlig alkohol liksom.

Man ska ju även helst träna och jobba på att få en lite bättre fysik då det ju är bra även för det psykiska måendet känner man till. Men jag kan mycket sällan uppbåda någon motivation till att bara gå eller att cykla utan att ha ett intressant mål alltså. Men idag så blev det i alla fall en cykeltur på över en halvmil.

När jag kom till den där branta backen som jag lyckades att ta mig uppför sittandes och trampandes på cykel i helgen. Så funderade jag kort på att vara lite slö och gå uppför backen. Men fick då en känsla av att jag inte ville vara en mes liksom, så knäckte denna backe även idag fast det var slitigt med tunga matkassar på styret och allt. Men nog känns det bra nu att nyktert ha klarat av denna till en början rätt så mörka och dystra dag.

Ha en fin kväll kompis!