Nu sitter man och dricker igen. Men det är ingen fara för det är inte alkohol i glaset utan bara vanligt vatten vilket man behöver få sig en slurk av ibland. Förra året viden den här tiden satt man väl och drack nån blaskig mäsk med jästsmak ur nån plastflaska om man nu inte hade nån ljummen pilsner eller nån skvätt vin kvar i nån flaska kvar sen föregående dag.

Det är inte konstig att kroppen började konstra till sist. Behövde skriva detta för att påminna mig själv om varför jag inte ska lyssna på den inre röst som säger att – nog kan man väl dricka måttligt och bara liksom prova på liksom. Men det vet jag ju att jag inte kan göra. För när en flaska väl korkats upp är det bara berusning och inget annat som gäller. Det blir inte bra alltså. Det bli direkt bara för mycket och sen så spårar allt ur alltså.

Har läst senaste nytt här på detta eminenta forum för att inte glömma bort att hålla fokus på det viktigaste som är att inte bry sig om tankar på att man nog kan köpa sig ett sexpack med öl då det ju var så längesen som man drack nåt. Får inte heller tro på den luriga inre röst som nog försöker få mig att tro att det nog inte var så värst farligt, eller något beroende man haft, då jag ju lyckats att vara nykter i över 8 månader och snart 3 veckor på detta forum som daglig skribent. Kom inte i säng i vettig tid igår heller då musikinspirationen tycks ha kommit tillbaka.

Satt i natt och kollade in lite ny programvara som nog kommer att provas i ett inspelningsprogram som man har. Det är tur att man har ett musikintresse i alla fall, så att man inte bara sitter och tänker på hur bra det skulle vara med en berusning för att liksom klara hjärnan. Nu skiner solen utanför mitt fönster och säger mig att man väl borde försöka att komma utanför dörren idag och inte bara sitta och skriva en massa tok som väl ingen har nån större behållning av att läsa, om nu nån skulle råka göra det.

Tänkte inte skriva nåt idag då jag börjat tröttna på att skriva så mycket tok som man ofta väl gör. Men det är väl kanske nyttigt som en terapi för mig, så valde som synes att knappa lite på mitt tangentbord även idag. Funderade just på om jag skulle klarat av att låta bli att dricka en öl om en sådan hade funnits i huset. Kan nog säga att det är rätt så tveksamt. Så inte är man då fri från skadliga tankar på att köra igång med drickande igen.

Men idag så är jag då fortfarande nykter och har inga planer heller på att gå in på bolaget fast jag vet att jag kommer att passera denna butik idag då jag måste hämta ett par prylar som jag beställt i en teknikbutik i närheten. Får nog be till min skapare om kraft att stå emot skadliga tankar på drickande som jag vet kan komma att infinna sig när jag kommer ner på stan. Nu är mitt vattenglas nästan tomt och jag funderar på att fylla på det då jag har kommit på att jag dricker för lite vätska. Man ska väl dricka två liter vatten eller vätska om dagen har jag hört.

Tror nu att jag ska blanda i ordning lite kolsyrat vatten att ha med mig i ryggsäcken, vilket är bra att ha med sig om man går utanför dörren. Kommer även att stoppa ned ett par små paket med en rätt god päronsaft i min väska då det blivit lite av en rutin att dricka sådant i stället för öl som alltid var den dryck man hade med sig i väskan som oftast i tidigare år inför promenader eller små cykelturer. Solen skiner som sagt utanför mitt fönster, men inte kan jag väl direkt påstå att jag är på nåt vidare solskenshumör, men min dystymi med orkeslöshet och allmän nedstämdhet är ju inget nytt.

Kämpa på mina vänner!

Vissa dagar spelar det då ingen roll hur mycket solen skiner, man kommer inte utanför dörren ändå. Hade faktiskt tänkt göra så mycket en stund efter lunch idag, men sedan så tappade jag orken helt. Tänker på de som kanske säger att det bara är att göra, men de vet då inte hur låg energi man kan ha som dystemiker vissa dagar. Har inte haft nåt alkoholsug alls egentligen, men ett tag kändes det så trist att vara så orkeslös att hade det stått en pava i skåpet så hade man då svept den på stående fot.

När man inte kom utanför dörren så var tanken att städa upp lite på datorns hårddisk för att optimera den lite. Men det fanns det inte ork till heller. Men hittade ett gammalt program som man inte kört på några år. Det var en mjukvaruversion av en trummaskin som firade 25-års jubileum för ett tag sen tror jag. Faktiskt lite kul att denna gamla app fungerade i den dator man kör numera.

Så nu har man roat sig med att göra ett enkelt trumspår som kanske kan komma till pass framöver om man får lust att börja bygga på nån ny låt framöver. Kom alltså inte utanför dörren, men det var kanske lika bra för när jag inte är på skapligt humör fast jag har ätit och sovit bra så är det då risk för att ramla in i alkoholträsket liksom.

Har då suttit på balkongen en stund och sett solen samt druckit en burk med energidryck och blev väl av sockerinnehållet kanske en aning piggare. Så kanske orkar man då göra sig i ordning för att gå och lägga sig och vila samt förhoppningsvis somna i vettig tid. Men får väl vänta en timme eller två tills det blir lagom tid för läggdags. Så har man då skrivit några ord på forumet än en gång. Kanske blir det en bättre dag i morgon så att man förhoppningsvis får något vettigt gjort.

Ha en fin kväll!

Solen skiner här denna onsdag och nu är man då glad att man är nykter, för det var ju inget kul att i känsla av tvång behöva hålla på och dricka en massa nervgift i form av alkohol som man höll på med i så himla många år. Detta var bara ett tomt och meningslöst jagande av tomhet och i sig ett avguderi förstår man i stunden. Har idag bläddrat lite i skriften och i tanke bett om lite vägledning, för det är rätt sällan som nån pastor lyckas förmedla ordet förståeligt liksom. Minns i denna stund några textrader från en låt om att skriften är det ankare som håller en på rätt köl liksom, och nog är det väl så kanske.

Tycker ofta att det viktiga som de skriftlärda predikar ofta drunknar i ritualer och tjatigt snack om hur saligt det är att giva bort sina pengar. Men man ska väl inte döma, för skaparens son sa väl även detta i nåt sammanhang, och att den som är utan synd kastar första stenen. Som sagt, nog är det bra att man kan få vara alkoholfri så att det går lite lättare att se konturerna av helheten liksom.

Hur som helst. Det finns många rutiner man kan ta till sig som människa, och att börja sin dag med lite ord av Herren och ett glas gott och friskt vatten kan väl då aldrig vara fel. Nog är man trött fast man har sovit rätt så skapligt, ska nu gå ut på min balkong och få mig en nypa luft så kanske man vaknar till och orkar att gå utanför dörren. Det står ju att skaparen är nitens och flitens Gud alltså. Så man ska väl då kanske inte bara sitta och häcka vid en dator alltså.

Tacksamhet och vikten av att känna sådan talas det ibland om. Nog är jag tacksam för de ord av sanning som man fått till sig i alla fall. Det dagliga brödet tänker jag nu på, borde kanske ta mig lite frukost snart. Men det får nog bli en aning mindre mängd än tidigare, för nog är det sant som det står skrivet att den som inte arbetar ska inte äta. Förstår det väl som så, att man inte ska äta mera än vad man liksom behöver. För det har man då ingen nytta av, sånt blir man ju bara överviktig och rätt slö av. Känner nu att en mer väl övervägd balans i alla stycken nog är rätt viktigt att tänka på hur som helst.

Ha en fin dag!

@flarran jag tänker att det arbete du gör med dig själv borde vara nog så energikrävande men även berättiga även i Guds ögon en stadig och god frukost.
Det kan vara bra att tänka på allt det man åstadkommer över tid. Små saker läggs till varandra. Men håller helt med dig om balansen.
Vilket datum är det som är din ”månadsdag”? Kram kompis!

God morgon! Nu är det torsdag och inte har man väl sovit så himla bra, men ätit frukost med ett par goda limpsmörgåsar och ett glas mjölk det har man redan hunnit med. Nykter och alkoholfri det är man också vilket inte är så dumt. Det är lättare att kunna tänka lite vettigare då alltså. Man spar även en himla massa pengar när man inte matar bolaget med stålar i den omfattning man gjort tidigare år.

Har funderat på varför en del som varit alkoholfria ett längre tag vill försöka lära sig att måttligt dricka nervgiftet alkohol för att vara som ”normalt” folk liksom. När jag drack på det sätt som jag gjorde tidigare så hade jag oftast en känsla inom mig att jag satt och slog mig själv i huvudet med en flaska vilket ju inte är något normalt beteende.

Men alla har väl sitt sätt att se på det här med drickande av alkohol. Tänker då i skrivande stund att, varför dricka sånt som är onyttigt om man nu har kommit ifrån den grejen. Så kör då alkoholfritt vidare även idag då det känns som det vettigaste att göra. Det tog jag mig just en slurk vatten på.

Det var kul att du tittade in här på morgonkvisten @Se klart. Du undrade vilken som är min månadsdag. När det gäller min nyktra resa så ser jag det som att den startade på allvar när jag började att skriva av mig lite här på detta forum för första gången vilket var datum 2023-10-22.

Ha en fin dag kompis!

Nu har man faktiskt varit utanför dörren och inte bara för att kasta sopor eller att handla en flaska mjölk och lite kaviar till morgondagens limpmackor till frukost. Något som helt utan problem i form av nått alkoholsug blev gjort. Nej, man har faktiskt kommit ut på en liten trevlig cykeltur ned till staden idag. Tänk de fanns inte ens en tanke på att gå in på bolaget och handla onyttigheter fast man passerade deras skyltfönster på bara några meters håll.

Nej nu fanns det annat som hägrade. Köpte ju ett gammalt keybord utan batteri-eliminator för några få kronor på ett närbeläget loppis för ett tag sedan. Instrumentet ifråga saknade alltså möjlighet att drivas mer ekonomiskt från ett vägguttag. Men kom alltså på att man ju köra på batterier ibland om man så vill. Kör man i lurar så tar ju inte batterierna slut lika fort som om man kör på kanske lite högre ljudnivå i de inbyggda högtalarna.

Nog märks det att man som nykter och alkoholfri är en aning mer förnöjsam och kanske till viss del även har kommit tillbaka till ett lite mer positivt tänkande i viss mån. Ja, liksom ett mer enkelt och naturligt tänkande som man hade för en massa år sedan innan man fastnade i alkoholträskets deppiga misär alltså. Nog är det som kloka människor på detta eminenta forum har sagt ibland. Ja, det här om att alkohol liksom tar i från människan det här med att kunna känna lite äkta glädje och då kunna uppskatta lite mer naturliga och enkla saker. Sitter här i köket och är hur alkoholfri som helst och har här i stunden inget speciellt att klaga över. Tror nu att det nog snart är dags för ett glas mjölk och kanske en mandelkubb eller två.

Dena unika balanserade känsla är något man som dystemiker inte är direkt bortskämd med. Kan säga att jag väl sällan var en glad lax som missbrukare av starka drycker utan gick väl mest i en dyster dimma och önskade att var dag skulle var den sista. Det var för resten trevligt att sitta på en parkbänk en stund i skuggan av några buskar när solen sken och dricka ett par små burkar med en lite uppiggande alkoholfri energidryck. En vitaminberikad dryck som även fick göra en liten påse popcorn sällskap. Kort sagt en trevlig och nykter dag har det varit idag. Så visst är jag i denna skrivande stund tacksam för att jag är alkoholfri och slipper att som i tidigare år ständigt dansa efter alkoholdjävulens förledande och lömska pipa liksom.

Ha det gott mina vänner!

@Flarran God morgon! Livet blir lite enklare som nykter liksom tankarna. Jag upplever det som att tankarna inte snurrar lika fort, det är mindre rörigt och mossigt i huvudet. Att jag är mer jämn i sinnestillståndet. Jag vaknade tidigt idag och när jag tittade ut genom fönstret stod ett rådjur kanske 10 meter mitt framför mig. Den såg mig inte. Det var helt tyst och en magisk stund och jag vågade knappt röra mig där jag satt i sängen. Tänkte att den säkert hade varit och mumsat i mina grödor, men jag kände ändå bara tacksamhet över att få se den stå där, så nära och titta mot mitt håll. Den var så vacker. Hade det hänt då jag drack hade jag säkert blivit arg och antagit att den käkat upp allt grönsakslandet. Jag hade inte tagit vara på den vackra upplevelsen och på dåligt humör. Sen trippade den vidare in mot skogen. Gick och kollade mitt grönsaksland och det var inte länsat😁. En fin upplevelse och nykter morgonstund. Sinnestillståndet har förändrats och jag upprörs inte lika lätt över saker, det är en världslig sak, som Karlsson på taket skulle sagt.

Ha en fin dag kompis!❤️

Nu är det fredag och alldeles nyss tänkte jag att nu är det då allt dags att öppna en burk. Men det var inte en öl eller nåt med alkohol i som jag var sugen på. Nej, fick faktisk rent spontant sug efter lite tonfisk så har just ätit lite sånt.

Magkänsla kan man då gå på när det gäller vanlig enkel och vettig mat samt alkoholfri dryck, så har följt den och dricker nu lite god apelsinjuice. För energidrycker med konstgjorda vitaminer är väl inget att egentligen börja sin dag med.

Funderade nyss på om man även skulle ta sig lite god burksallad man har i skåpet, eller kanske en smörgås med ost på. Men det verkar som att man inte är så hungrig så väntar nog med det och går nog snart och tar mig en vilopaus ungefär så där som katter gör när de har ätit lite.

Man behöver nog inte krångla till allt så himla mycket. För det är inte så värst mycket som krävs för att man ska må grundbra om man tänker lite positivt på saker och ting känns det i stunden. Det är då skönt att slippa vara jagad av alkoholdjävulen. Det var då rätt jobbigt det.

Det var kul att du @vår2022 tittade in här på morgonkvisten kompis. När man är lite mer medveten och inte dimmig i skallen av onödiga drycker så kan man då verkligen uppskatta naturens små och stora under på ett lite mera naturligt sätt. Tycker som du att rådjur är rätt trevliga faktiskt. Har som boende i lägenhet inget trädgårdsland med grönsaker och frukter att oroa mig för.

Så har då ingen stress eller oro för att skogens djur så att säga ska kalasa på grejer som man har odlat. Kom nu att tänka på mina två stackars krukväxter som jag inte sköter så himla bra. Borde väl snart försöka att få ändan ur vagnen så att säga och plantera om dessa snart. Men det är ju som du säger en världslig sak liksom, som inte får stressa en i onödan alltså.

Ha det gott!

Tänk idag har man då varit ovanligt trött och seg fast man sovit skapligt och ätit någorlunda nyttigt och i lagom mängd i förhållande till rörelse och aktivitet. Det är trist att man är så himla trött och orkeslös för det mesta. Det är rätt deprimerande faktiskt. Men har idag ändå fått lite ordning i en byrålåda i alla fall. Kanske inte mycket att skryta om, men för mig som oftast nedstämd dystemiker är även konsten att få på sig ett par strumpor ibland nästan som en mental bergsbestigning.

Man får väl var glad och tacksam för det lilla liksom. Men nykter och alkoholfri det är man då även denna dag. Satt nyss på balkongen och drack lite energidryck och filosoferade över hur och på vilket sätt man drack förra året den här tiden och väl faktiskt även en lång radda av antal år bakåt i tiden.

Kan då inte påstå att man exempelvis hällde i sig 3 liter starköl av starkaste sort eller hemgjord mäsk drucken ur plastflaska ofta dagligen för att det var så himla gott. Det finns då bra många alkoholfria drycker som är bra mycket godare, men har då aldrig hällt i mig litervis av någon sådan dryck ändå.

När jag drack alkohol som man gjorde handlade det ju bara om berusning och att hålla berusningen igång i en lagom hög och helst konstant nivå för att väl gå runt liksom. Det är då lätt att som morsan väl sade ibland att hamna i ett feltänk. Men det som har varit, det har varit, nu gäller det bara att inte snubbla till i tanken och tro att det går att prova en liten slurk pilsner eller nåt liknande. Ja, bara för att kanske för skojs skull se hur pass god karaktär och viljestark man egentligen är när det gäller intag av alkoholhaltiga drycker tänker jag i denna stund.

Ha en fin kväll!

Har sovit i fyra timmar och skulle väl kunna sova någon timme till kanske med lite tur. Den här tiden förra året så var jag inte mycket medveten om så värst mycket alls. Kan väl säga att jag mest var allmänt missnöjd med min situation och tyckte att allt bara var helt meningslöst egentligen.

Nu har man hunnit att vara på en alkoholfri och nykter resa i över åtta månader och tre veckor. Mycket tok har jag skrivit här på min sida, och många tankar har det nystats i för att man väl på något sätt förhoppningsvis ska få en lite bättre balans och ordning på ett väl lite spretigt tänkande.

Men trots alla år med diverse upp och nedgångar och nosande på det mesta, och nästan ett fånigt djupt mörker och depressivt färgad energikrävande nedstämdhet. Så har då ändå aldrig känslan för skaparens godhet, värme och närhet gnuggats bort. Faktiskt tvärtom på något märkligt sätt vilket i sanning då är något jag är verkligt tacksam för.

Har nu druckit ett glas med vanligt vatten och funderar på om man ska vara klok och gå och lägga sig och sova en stund till, eller om man ska pyssla med något roligt som att fila på någon halvfärdig låt man har liggande. Hade jag haft en hund så skulle jag säkert väckt denna jycke och gått ut och gått med denna vare sig den velat eller inte. Det är nästan som att man kunde höra sin mors ord från när man var en liten grabb. Ska du inte vila en stund nu, så så får du väl se om du är trött och kan sova...

Ha en fin lördag!

@Flarran God morgon! Inget rådjur utanför fönstret idag. Måste fortsätta min berättelse från igår, om värdsliga ting😁. Den rackaren hade visst betat i salladen och på mina gröna ärtor. Den betar av ärtorna så fort de skjuter skott. Har lagt över kompostgaller som skydd, men ärtorna slingrar upp sig över hela tiden. Jag tog nu resolut tag i saken och har byggt ett högre hus av mer kompostgaller över hela ena landet, samt lagt över ett nät. Värsta Fort Knox! Blir väl pyssel när själv sedan ska skörda där. Nu ska väl det inte kunna mumsas på! Ska iväg en vecka och hoppas ju att det ska få gro upp ny sallad och att allt ska få växa ifred! Sedan upptäckte jag tre st mördarsniglar också! Inget jag tidigare haft! Fick dela dem itu som jag hört man ska göra. Men det är en vacker morgon och jag dricker mitt kaffe i sängen med mina hundkompisar som sällskap. Strax ska jag packa klart och göra en sista check i trädgården inna vi åker iväg. Värdsliga ting!

Ha en fin dag kompis!🌞

Hejsan! @vår2022, det var kul att du tittade in här på morgonkvisten kompis och berättade lite mer om världsliga ting, som om det kanske onödigt händiga rådjuret i din trädgård, och att du tydligen har blivit dennes favoritodlare. Gott betyg för din odling tydligen, men kanske mindre kul i form av resultat när du ska skörda frukterna av ditt arbete framöver. Hoppas att ditt kompostgaller fungerar som tänkt så du får ha dina ärtor och sallad med mera i fred. Jag kom inte i säng som synes och är väl rätt så trött, men vill ändå ta vara på denna sommardag och göra något roligt som att kanske ta mig en cykelsväng och besöka nån loppis i stan. Men får väl se vad man orkar liksom.

Ha en fin dag!

Nu har man varit utanför dörren igen. Det blev väl en cykeltur på en sju kilometer totalt i alla fall. Motivationen till kraftprovet var ett besök på en loppis. Har nu köpt lite diverse skrot som man spontant kände för att släpa hem i stunden.

När jag passerade en gammal bekant pilsnerbänk så stannade jag till där och funderade lite en stund. Då det nästan var en timme kvar till bolagets stängningsdags så fick man så klart en påhälsning i tanken av alkoholdjävulen. Nu skulle det väl sitta rätt så bra med en starköl eller några till alltså... Kom då på att man ju hade kolsyrat vatten med sig i en flaska, så tog då en rejäl slurk.

Men inte kom man på bättre tankar för det. Så plockade då fram en litet paket med pärondryck och gick även lös på en liten påse med jordnötter som det nu bara är hälften kvar av. Men kan då säga att alkoholdjävulen var enveten idag. Kanske för att det är lördag kan jag tänka. Men cyklade då vidare i sakta mak och kom till en brant backe som jag inte suttit och cyklat uppför på kanske tjugofem år eller nåt sånt.

Hur som helst, så har man ju nu en skaplig cykel med lite vettigare växling än tidigare så nu knäcktes denna backe. Men rätt flåsig det blev man då allt. Sitter nu här i mitt kök och dricker kolsyrat vatten och är rätt nöjd med min prestation att kunna var nykter och alkoholfri även idag. Kan inte påstå heller att man direkt gråter över att man blåste både bolaget och alkoholdjävulen på konfekten den här gången med alltså.

Ha det gott mina vänner!