Har inte druckit alkohol på 11 år eftersom att jag inte kunde behärska mitt drickande dom gånger jag drack, fick bl. a. blackouter.
Sista året har jag druckit lite några gånger mest mousserande.
Men sista månaderna har jag plötsligt börjat smygdricka sprit direkt ur flaskorna hemma några kvällar.
I går så köpte jag sprit för att fylla på det jag duckit (var själv hemma).
Men det slutade med att jag drack upp det jag hade köpt iofs bara en 37:a men ändå.
Tydligen kan jag inte kontrollera mitt drickande.

@nyttförsök Svinbra att du hittade hit! Och skönt att du har fått viktiga insikter. Även om insikterna är svinjobbiga. Sanera ditt hem från alkohol är mitt råd. Berätta för närstående. Utsätt dig inte för frestelser, försök distrahera dig genom att göra saker - ut och spring om det kniper. Och skriv här. Mycket. När man skriver, sätter ord på vad man tänker och känner, så kommer man liksom ett steg vidare. Ett steg i taget, dag för dag. Du fixar detta!

Kram 🐘 (som har varit nykter i 1.617 dagar och aldrig skulle riskera nykterheten genom att ta ett enda av glas)

Tack.
Bra jobbat att du har varit nykter så länge.
Det är slut med alkohol nu, det är bara att inse.
Synd att det inte finns en sökfunktion i forumen för jag skrev i forumen 2012 dock annat användarnamn.
Skulle vara kul att hitta sina gamla inlägg.

@nyttförsök Blir imponerad av dig att du är så ärlig och rakt upp och ner beskriver det hela. Har du någon förklaring kring varför situationen triggade dig och i så fall kan du förebygga dessa triggers så du ligger steget före?

@nyttförsök fyfan vad jag känner igen det där smygsupandet. Frugan var i duschen så sprang jag till baginboxen i kylen och svepte två vin glas . Sen hällde jag upp ett till så att det skulle se ut att det var första för kvällen .

Nej jag har ingen bra förklaring till varför jag drack direkt ur flaskorna mer än det att jag börjat dricka lite vin då och då senaste året och då har det varit en gång varannan månad max.
Men att det har räckt för att trigga begäret.
Baginbox är inte bra så lätt att bara fylla på.
Förra gången jag drack innan mina 11 års nykterhet så köpte jag helst två baginbox inför helgen så man kunde känna sig lugn.
Min dåvarande fru drack inte mycket utan det var jag hällde i mig det.

@Maja58 samma här men kämpa ! Alla är här för dom vill sluta . Du vet innerst inne att du vill. Så håll dig borta från det. Man måste våga tro att det kommer bli bättre och att man förtjänar bättre än det här. Ockupera dig med saker o ting o göra . Du o jag gör det gär tillsammans !

@jurryj ja, jag vill inte känna så här längre. Har svårt att äta, är illamående och vet att jag mår bättre utan alkoholen. Hur klarar du det utan att dricka?

@Maja58 jag gör det knappt . Jag styrketränar varje dag . Försöker göra saker hela tiden. Tar promenader försöker bara att inte sätta ölen mot munnen . Har du nåt du gillar att göra ?

@jurryj Ja, jag gillar djur. Har ridit förut, men det har inte blivit av ngt mer. Är oftast för stressad för att hinna med det jag vill och antar att det är därför jag druckit, för att lugna ner mig.

@Maja58 jag har samma problem svårt att varva ner. Du kanske kan försöka lägga undan mera tid åt att rida unna dig själv det . Vi är ju inte satta på den här planeten för att stressa bara . Ibland måste man ju få unna sig själv med.

Jag tycker att det kommer bli skit jobbigt till helgen . Det är då jag brukar fira med mina fredags öl. Kommer vara svårt att klara det

@jurryj nä jag vet att jag stressar för mycket och alkoholen gör att jag slappnar av och kan sova. Men det funkar ju inte i längden. Sen känner jag att jag mår skit av att nyktra till

Sambon är i duschen då kom suget.
Ska jag passa på att dricka lite direkt ur konjaksflaskan, tanken bara kommer.
Alkoholen känns ju så skön i kroppen.
Men måste försöka stå emot.
Jag har klarat det i 11 år tidigare så då måste jag kunna klara det nu.
Ta inte första glaset så löser det sig.