Är tillsammans med en kille. Som jag verkligen älskar så mycket. Han har även två diagnoser. Men mitt problem just nu är att han dricker. vi har varit tillsammans i två månader. Han dricker sig full på rätt mycket folköl. Vi har lyckats ha två omgångar redan där han blivit full. Han är jätte go till en början. Hur kärleksfull och go som helst. Sen kan det vända å då. Blir han irriterad. Men då brukar jag säga till honom å lugna ner sig å då gör han det. Det som är jobbig också är att det hoppar fulla jäkla grodor ur munnen på honom. Och sen efter han druckit så har han sån jäkla ångest så då vill han inte prata. Hur lätt är det för mig å ventilera saker med honom då. Typ som nu två dygn senare börjar han bli som vanligt. Jag älskar denna människa och vill ha honom i mitt liv men hur ska jag kunna prata med honom. Vi bor inte ihop. Så visst kan väl välja när jag vill vara där. Detta känns bara så pissigt är riktigt ledsen över detta. Hoppas kan få några råd.

Kan ni prata när han är nykter om att du oroar dig över hans drickande? Förstår han själv att han har problem? Mitt ex kunde erkänna att han drack för mycket men han intalade sig själv att han hade full kontroll på det. Det gick som det gick. Men ett första steg är att han får självinsikt, utan det kan han inte ens förstå att han behöver hjälp.

@Åsa M Ja han förstår att han har problem. Men oftast när jag tar upp det kan han bli lite irriterad. Nu har han legat med en riktig grov ångest i typ tre dagar. Han lovade mig första gången att han inte skulle dricka alls eller iallafall mindre. Men jag tänkte ta ett snack med honom i helgen pga mot öga, får se hur det blir. Jag älskar honom verkligen. Mina arbetskollegor säger ge inte upp. Just nu tar jag en dag i taget.

@Sara244 det kan ju vara så att drickandet inte är hans primära problem, utan bara maskerar det riktiga problemet. Mitt ex har odiagnosticerad psykisk ohälsa och jag är rätt säker på att hans supande är hans sätt att medicinera sig.