Hej på er, idag hittade jag den här sidan och det känns bra. Jag är orolig då jag har svårt att sluta dricka när jag först har tagit ett par glas, igår kväll blev det väl 2 flaskor och en öl. Skuld och skam i dag. Dricker några gånger per månad så något dagligt sug har jag inte, tar aldrig någon återställare heller och det är bra att slippa brottas med det också.
Men som sagt, mängden bara ökar känns det som varje gång jag dricker.
Min man dricker väldigt lite och han har uttryckt oro över min höga konsumtion de gånger jag dricker.
Nu måste det till en förändring och jag tror jag måste avstå helt och hållet och få tillbaka livskraften igen.
Jobb, bostad, ekonomi, familj funkar bra på alla områden, men det är inte säkert det ser så ut om ett tag om jag inte förändrar mitt beteende, känner mig väldigt rädd och sårbar.
Allt gott!

Hallå!

Vi är i nästan exakt samma sits, allt är bra, ser bra ut men så fort det kommer alkohol in i bilden så blir man helt efterbliven. Finns inget stopp och skammen lägger sig som en tung dimma över hela ens väsen. Ibland i en dag, oftast en hel vecka efter man nyktra till.

Själv fuckade jag ur till den milda grad förra helgen att jag insåg att jag måste ta tag i det.
Har bokat AA möte till veckan, ska prata med min läkare om antabus och sagt till mig själv att nog!

Jag känner mig naken inför mig själv, sårbar och rädd. Jag skäms men jag känner mig också väldigt stark, stark för att jag tar tag i det och för att jag vågade titta min man i ögonen och säga "jag klarar inte det här".

Vi är så många som du, kvinnor med bra liv som inte vill att festen ska ta slut när den väl börjat. Var inte rädd för sårbarheten, låt den leda dig till något bättre. Kanske hitta en kvinnogrupp i AA, man förlorar inget på att testa. Kanske ringa sjukvården men ett fantastiskt första steg är att du är här.

Jag tänker inför mitt första möte nu att fan, alla är där på exakt samma premisser och det finns ingen prestige. Jag ska tillåta mig själv att falla och måste lita på att jag står därnere och tar emot mig ❤️

Du fixar det här, vi är många och vi hjälper varandra. Fortsätt gärna skriva i tråden så peppar vi varandra ❤️❤️