Har alltid haft en problematik där jag inte känner när jag har druckit för mycket. Har velat dricka måttligt och lyckas oftast, men så ett par gånger om året så tappar jag det helt. Jag blir elak, går in i konflikter, fakkar ur helt. I helgen hände det igen. Jag är medveten om att jag inte själv känner när jag ska sluta och har bett vänner att säga till mig när det är dags för vatten och då tar jag vatten. Dock är det inte deras ansvar att ha koll på mig. Jag känner att jag behöver vara nykter ett tag eller längre. Mår så dåligt när spriten tar över och jag tappat kontrollen.
Just nu känner jag mig väldigt motiverad. Har druckit något nästan varje dag under semestern utan att fyllna till, men så kom smällen när jag inte var beredd.

2 dagar nykter nu!

Känner mig så igen i din beskrivning. Jag har kommit fram till att jag vill avstå helt från alkohol, åtminstone för en period av flera månader. Det tyvärr blir lätt för stora mängder för mig när jag väl börjar. Jag är precis nyregistrerad här och känner mig taggad just nu. Nackdelarna med drickandet är för många. Mycket kämpaglöd till dig!!

@LinneaEmilia
Tack! ❤️
Det värsta är att man lätt hittar fördelar och oftast klarar man kanske av att dricka mindre/normalt. Jag känner idag inte samma motivation som igår, men jag ska ta mig genom det. Försöker se fördelarna med nykterhet. Att minnas allt. Att må bra dagen efter. Allmänt bara må bättre och bli klarare i huvudet.
Har en depression sen tidigare, men har mått toppen första halvåret i år, inte spårat och druckit socialt utan något större kaos. Ibland nåt glas hemma, men inga mängder. Nu var det som att allt bara kom tillbaka. Jag mår skit.

Välkommen hit! All kämparglöd till dig med!

@Gabi79 Tack ❤ Ja, det luriga är just att det kan gå att dricka mindre mängder utan konsekvenser och baksmällor en tid, och då tänker jag lätt att nu verkar det ju som att jag kan dricka måttligt. Men det är alltid någonstans en ansträngning för mig att hålla det i shack, jag måste påminna mig om att "Inte tappa kontrollen". Och ändå som en brev på posten kommer det, förr eller senare: Kontrollförlust, flera timmar har bara försvunnit. Jag drömmer inte ens när jag sover riktigt berusad, det är bara svart, flera timmar förlorade i ett svart hål. Det är därför jag känner att det klokaste för mig vore nog att hitta ett helt alkohofritt sätt att leva. Mycket kämpaglöd till dig!! Vi ska nog klara av det här!! ❤

@LinneaEmilia
Samma här. Dricka medvetet liksom. Och det är ju alltid lättare precis efter att man spårat, sen går tiden och man glömmer vad som kan hända.
Den första riktiga utmaningen är imorgon. Grillkväll.. iofs inga problem om jag kör, fast jag brukar sova över.
Sen nästa vecka ska jag och ett gäng till en annan stad och ha det bra. Kommer svinsvårt att inte dricka nåt. Absolut inte svårt att dricka måttligt dock, för inget sånt tillfälle, men om man nu ska va vit.
Fan, jag vill verkligen kunna dricka utan att bli idiot. Gillar inte ens att va full.

@Gabi79 Ja, det svåraste är de sociala situationerna. Jag har svårt att se på när andra dricker öl eller vin, och jag säger till mig själv att jag bestämde ju, ingen alkohol i dag, men det gnager inombords på något sätt, kan känna mig nästan arg utan att veta vem eller vad jag ens är arg på. Och att stå ut med tjatet, "Ett glas kan du väl ta?" Tjatet blir värre ju mer berusade de blir. Men på något sätt måste jag lära mig att säga nej tack, när jag hade bestämt mig för att säga nej tack, att just idag dricker jag inte, och det är bara min business, ingen annans. Hoppas att din grillkväll gick bra, och kämpaglöd till både dig och mig 💜👍

@LinneaEmilia
Tjat är ju verkligen inte ok. Ingen ursäkt du kan köra med som de bara kan acceptera?

Det gick väldigt bra idag. Drack vatten och läsk och hade det trevligt. Alla andra drack alkohol, men jag var inte ens sugen och helt inställd på att jag skulle köra hem. Sen berättade jag även om mina bravader i helgen och blev bemött av förståelse. Jag gömmer inte mitt dåliga ”ölsinne” och har varit ganska öppen med det till de flesta av mina vänner och familj, sen tidigare. Jag vill ju verkligen inte hamna där. Helgen ska jag nog klara utan större bekymmer, men minisemestern nästa vecka kan nog bli tuff.

@Gabi79 @LinneaEmilia
Det är svårare att dricka måttligt än inte alls. Jag försökte många pr, men pkte alltid dit till slut. På slutet oftare och oftare…
När man inte dricker alls så försvinner suget till slut. Kampen och förhandlingarna i hjärnan försvinner och även missnöjet som man kan känna när man ”måste” vara nykter.
Vill bara säga att det kommer inte alltid att kännas så. Det går verkligen över och det blir helt naturligt och skönt att slippa dricka.
När man dricker måttligt så återuppstår kampen och suget hela tiden. En del klarar det, men då rekommenderas ett längre uppehåll först.
Jag vill dock inte riskera ngt då jag mår så bra nu förtiden och inte saknar alkoholen ett dugg.
Hoppas det går bra för er och att ni klarar det ni vill!
Heja 😀❤️🙏🏻