Sommaren för två år blev väldigt full av vin. Hittade mellan festkvällar lugnet i ett glas vin efter jobbet. Bara för att slappna av. När sommaren va över bestämde jag att nu va det slut med vardagsdrickandet. Men september har ju fortfarande fint väder. Och i oktober lagar man höstgryta och då passar ju ett glas vin. Och vid december blev jag lite skraj över hur fort tiden hade gått. Och för hur många bibbar jag hade i min papp-återvinning. Då bestämde jag mig för att sluta. Nu har det snart gått 2 år och jag säger samma sak till mig själv varje morgon jag vaknar skakis och bakis. I sällskap av vänner dricker jag nästan aldrig. Och om jag dricker blir det knappt ett glas. Men i min ensamhet varvar jag ner med ett glas vin. Eller flaska. Eller två.
Jag har någonstans blivit en tragisk ensamdrickare som inte vill något hellre än att vara nykter. Hjälp.

@Willie Ring Alkohollinjen och prata m någon av rådgivarna. Så kan du säkert få en hel del tips.
Du kan vara anonym.
Det finns många olika sätt, men det är så olika för olika människor!
Jag blev bykter genom att läsa och skriva här, ofta. Jag läste också en del böcker. Den jag hade mest nytta av var nog Annie Grace bok Tänka klart, som förklarar hur beroende, hjärnan och alkoholen fungerar.
Det gjorde det lättare att kämpa.
Jag gick också igenom Alkoholprogrammet här. Gav tips och enslags plan för det hela.
Nu har jag varit nykter i 1 år och 5 månader. Något jag sällan tänker på. Det är helt enkelt så jag lever nu och bara naturligt och bra:)
Kämpa på, så bra att du tar tag i saken. Du kommer inte att ångra dig!❤️❤️

@Amanda L Tack för ditt svar! ❤️
Jag ska ta till mig dina tips och hålla tummarna för att jag hittar något som kan hjälpa mig ur den här misären. Vill inte ha det här livet.