Hej
Jag lever ihop med min partner sen 20 åt tillbaka. Hon har sen ca 7 år sedan druckit mer och mer. Hon var för 3 år sedan på ett behandlingshem och allt funkade bra i 6 månader efter hon varit där. Sen smög det sakta tillbaka igen. Nu har hon precis kommit hem från ett behandlingshem som hon varit på i 4 månader.
Under dessa månader har jag sett en enorm förändring hos henne. Hon tänker på ett helt annat sätt och vågar ta för sig. Hon har även skaffat sig ett jobb som hon snart ska börja på som hon säger sig se fram emot.
Det har varit lite tufft ekonomiskt och hon har lånat pengar utan min vetskap och detta kom fram nu när hon kom hem. Jag sa att vi löser detta och det är inte hela världen. Men nu tror jag att det har triggat igång någonting hos henne. Hon har tagit 2 återfall och jag har väldigt svårt att lita på henne.
Jag vill så gärna kunna lita på henne och vill att vi ska kunna få leva det liv vi förtjänar.
Men det är väldigt tufft!
Ska tillägga att jag aldrig själv sökt hjälp som anhörig då jag tyckt att detta klarar jag själv!!
Hur ska jag bete mig mot henne?

Hej och välkommen hit!
Det du kan lita på är dig själv och de gränser du sätter runt dig.
Ställ upp några riktlinjer för dig som du länner att du kan hålla.
Tex,jag lämnar hemmet för några dagar om hon dricker.
Jag ska inte tjata ställa krav och ultimatum som jag sedan inte håller.

Eller några helt andra gränser som
känns rätt för dig.
När man lever med en beroendeperson så bör man vara beredd på berg och dalbana.
De som missbrukar vill ofta sluta av hela sitt hjärta.
Men det är just det som är svårt,att låta bli.
Släpp taget om att tro att du kan påverka henne.
För det kan du inte.
Läs trådar som du fastnar för härinne.
Ta till dig det som passar dig och öåt resten falla.
Återigen, välkommen hit.
Härinne finns mycket klokskap.
Och mycket att lära om sjukdomen alkoholism.
Hur svårt det är och hur hårt det slår.

Hej @kalle81!

Så tufft det låter. Instämmer i det Ullabulla skriver ovan.

Lever själv med man som varit nykter i 6 månader och tycker det känns svårt med tilliten.

Någon här på sidan tipsade om ”Put the shovel down” på Youtube. Tycker det fanns en del hjälpsamt där.

Kanske kan det också vara bra att få stöd på eget håll? Även om man själv tycker det går bra, kan det vara mycket att hantera på egen hand. Speciellt under så lång tid som detta pågått hemma hos er.

Skickar omtanke & styrka!

@kalle81 jag undrar om du litar på din partner alls efter allt som har varit? Finns det någon tillit att utgå från?
När man har haft det tufft så länge är det lätt att sluta titta på vissa saker i relationen och bara fortsätta i samma hjulspår. Då ser man inte att gränserna förskjuts hela tiden och inte heller att man accepterar saker som man annars inte skulle ha accepterat. Har du funderat på att sätta, och hålla, gränser? Ni far båda illa av det här.

@kalle81 Det finns inget som är så påfrestande som att inte veta hur det ska gå.Jag har själv levt med en man i 47 år som missbrukat alkohol i 30 år.Han har också tagit behandlingar där både han och hela vår familj varit säkra på att han aldrig skulle falla tillbaka.Men han dricker fortfarande.Nu går han på beroendemottagning och har en jättebra läkare men han dricker lika mycket ändå.Jag tror att man måste tänka lite på sig själv också.Jag ångrar mig nåt fruktansvärt att jag inte brutit upp tidigare i livet när våra barn bodde hemma och också fick lida av detta.Hela mitt vuxna liv har gått åt till att försöka hjälpa honom att bli nykter.Jag har förlorat nästan all kontakt med barn o barnbarn och jag har förlorat mig själv.Mår dåligt både fysiskt o psykiskt o känner ingen mening med livet.Försök att tänka på dig själv i detta o låt inte hela ditt liv gå åt till att oroa dig för en människa som kanske aldrig slutar dricka.