Hej åter igen, ännu ett år senare!
Jag har även denna gång jag skriver, som de två senaste gångerna druckit innan jag vågar ta mig in på denna sida. Jag läser mina tidigare inlägg med tårar som rinner utan att jag märker det själv förrens dom rinner ner.
För att berätta lite mer om mig själv idag så arbetar jag sedan ett år tillbaka på ett jobb jag trivs med, och det är jag väldigt glad och tacksam över. Många delar av detta år har jag arbetat kväll, men även mycket natt. Det har hjälp mig något otroligt med alkoholen då det förhindrat mig från dessa dö timmar som så enkelt kan gå åt en massa serier, mat och till sist det viktigaste, spriten. Men dagsveckorna som ligger på schemat är farliga. Otroligt farliga. Och sedan kommer helgen, då det är socialt acceptabelt att dricka :)
Jag ska inte skriva allt för långt, men jag har nu sedan jag var 19 år kampats med alkholism mer eller mindre. Jag är idag 23 år.
Jag vet inte om jag är helt redo för att verkligen göra en stor förändring i mitt liv då drickandet är en stoor del i det hela, men när jag väl är det så skulle jag behöva en slags plattform att luta mig tillbaka på! Och det är hit jag kommit nästan varje gång jag märker att jag för korta ( onyktra) stunder vill komma ur detta. Jag är nybliven moster och vill alltid, alltid vara i denna pojkes liv. Och att föräldrarna med mera ska ha förtroende för mig, så som min familj har för mig idag även fast jag är den galna lillasystern.
Jag är rädd att dagen jag är helt redo att bli nykter eller ta genuin hjälp är dagar försent för dessa relationer igen när dom hunnit se mitt riktiga jag och allt har gått t helvete.
Min fråga är, vad har ni för tips på hjälp, psykologer på nätet, AA- möten eller liknande! Någon som tar sig tiden, samt ställer krav på att jag ska vara aktiv, och gör att jag vill fortsätta vara aktiv för att få slut på detta.
Tack så mycket för att jag fick skriva av mig, kram

Hej @jahopp! Varmt välkommen tillbaka! Som du märkte förra gången du skrev på forumet, så är det här en plats där man kan få jättefint stöd och förståelse från andra.

Jag flyttade din tråd hit till "Förändra sitt drickande" för jag tänkte att det passade bättre och tror att du kommer få fler svar här. Hoppas att det känns okej!

Du resonerar så klokt kring vad du behöver för att komma igång med en förändring, du har viljan men är osäker på om du är redo. Och samtidigt finns en oro hos dig att missa saker i dina relationer i väntan på att komma igång. Jag skulle vilja spegla dig i att du redan verkar ha gjort en hel del förändringar på senaste. Jag vet inte alls, men är det något du skulle kunna använda dig av för att öka din tilltro till din egen förmåga? Ibland klarar man mer än än man tror!

Fortsätt gärna skriva på forumet, det skulle vara så spännande att få följa dig!
En sak som kan vara bra att tänka på är att det brukar bli mer hjälpsamt, både för dig och andra, om man skriver när man inte har druckit. Vad tror du om det som ett första steg just nu?

Ta hand om dig!
/Jenny, Alkoholhjälpen

Välkommen hit Jahopp!
Det är tredje gången du skriver nu. Tredje gången gillt kanske. Jag tänker att alla de saker som du skriver - psykologer på nätet, aa och liknande kan vara till hjälp om man vill bli nykter. Nu skriver du att du inte är redo ännu för att a har en så stor del i ditt liv, samtidigt är du här för tredje gången och är bekymrad för dina alkoholvanor. Och du bör vara det, bekymrad. Alkoholism är en progressiv sjukdom och risken är att den tar över mer och mer. Du dricker dessutom sprit. Sluta med det så fort som möjligt, tycker jag. Det är farligt.
Flera av oss som skriver härinne har också haft a som bästis. Svårt att tänka sig att leva utan, men när man slutar förstår man att det var en illusion. Det är bättre utan a i livet. Man fuckar upp det naturliga belöningssystemet och blir trött och seg och har inte så kul i övrigt.
Som du skriver nu har du blivit moster och det är ju en annan typ av kick att umgås med en bebis. Du har inte skrivit så mycket om ditt liv i övrigt, men du trivs med jobbet och det är bra. Kan du försöka hitta något på fritiden som är kul? Träning? Konst? Dans? Yoga? Många som slutar dricka ersätter det med något annat. Det bästa är att ta ett rejält uppehåll, 3 månader, men är du inte där ännu, kanske du kan sluta ha alkohol hemma och dricka ensam?
Jag fattar att det kan kännas svårt, men vi som faktiskt har kommit dit att vi slutar, ser i efterhand att den relation som fanns med alkoholen i princip bara var negativ. Det är svårt att fatta det när man är aktiv för då känns det nödvändigt och som en snuttefilt. Men det är en illusion. Ge det ett uppehåll och fundera över vad du har tyckt om/tycker om utan alkohol. Ge detta en större plats i ditt liv.
Lycka till!

@Sisyfos Hej! Jag är också här för tredje gången nu, skapade en ny tråd i forumet vara alkoholfri. Det är dit jag ska gå för att lyckas! Önskar dig Jahopp all lycka-kanske är det tredje gången gillt för oss båda?