Hej. Jag har nyligen blivit tillsammans med en person som visade sig ha kraftiga alkoholproblem . Det märktes såklart inte förens känslorna redan var där och det näst intill är omöjligt att ta sig ur det helt . Jag är medveten om att jag inte kan hjälpa och gör mitt yttersta för att vara tydliggörande och inte möjliggörare. Personen försöker bli nykter nu men abstinensbesvären är så tunga att han inte klarar det och är inte helt motiverad till att söka hjälp och jag vet att jag inte kan tvinga han .

Men min fråga är om jag när berätta för hans syster hur det ligger till . Som jag tror också kan vara ett starkt stöd för han . Iallafall att hon inte bör festa med han osv och kanske behöver få veta hur illa det är . Eller blir det fel att prata med henne om det här ?

@elisaii
Jag tror att du bara ska ta dig ut detta nu idag .
Har ni nyligen blivit ihop så är det lättare än om 10 år när du mår dåligt , äger gemensamt boende och kanske ännu värre skaffat barn som utsätts.

Spring är tyvärr mitt bästa råd.

Om han frisknar till kan ni ta en ny kontakt längre fram i livet.

Skydda dig själv nu ❤️

@elisaii skydda honom inte, berätta för någon som du tror kan hjälpa honom. Som han respekterar och kanske lyssnar på.
Sedan vill jag säga att det på intet sätt är omöjligt att ta sig ur en relation om man är kär. Jag var våldsamt förälskad i mitt ex. Kärleken dog på ett halvår av hans missbruk. Det gick väldigt fort för hans sjukdom var svår och viljan att ta hjälp precis noll. Det är inte relationen du ska vara lojal mot, det är dig själv. Glöm inte det.