Tog första Naltrexonen och blev jätte dåligt igår morse. Hade druckit på natten för att kunna sova. Detta skulle bli dygn 1. Svettas, ont i magen, dålig smak i munnen, yrsslig, kan inte äta mm
Natten blev en mardröm. Vågar inte ta en Naltrexon till. Får försöka fixa detta ändå.
Dagens positiva tanke är ändå att det är första dygnet utan alkohol på över en månad.

Hej! @Tuwa, Varje resa börjar med ett första steg och vägen till nykterhet och frihet ifrån alkohol är inget undantag. Tycker att det är bra att du har hittat hit till detta forum. Försök att ta dig igenom helgen nykter och har du alkohol hemma så lås in den i nåt skåp eller förråd långt bort från din närhet så du slipper frestas i början så att säga.

När jag kände att det var dags att fokusera på att försöka vara nykter så bar jag ned den alkohol som fanns i huset i källaren. Sedan efter några dagar tog jag mod till mig och hällde ur de ölburkar jag hade. Det tog emot, och kändes lite konstigt, men det var nog en rätt viktig symbolhandling som jag har haft nytta av. Något som jag även gjorde var att köpa hem lite goda alkoholfria alternativa drycker som jag inte förknippade med drickande.

Detta för att man skulle känna att det fanns nåt annat än bara vanlig läsk och vatten att dricka så att säga. Motivationen den går då lite upp och ned fast man nu har varit nykter och alkoholfri i flera månader kan jag då säga. Det viktigaste är då att inte ta det första glaset eller burken som sedan lätt bara blir till fler och fler. Man bryr ju sig inte så värst mycket när man väl har halkat in i alkoholdimman alltså.

Kämpa på kompis!

@Tuwa Hej! Hur går det för dig? Första dagarna är jobbigast men sen blir det lättare!
Så bra av dig att du ändå försöker ha små delmål, som när du skrev att detta var första nyktra dygnet. Ta en dag i taget och uppdatera gärna här på forumet för du är ju långt ifrån ensam❤️

Hej Tuwa! jag tror inte att det är Naltrexon som får dig att må dåligt. Det du beskriver exakt samma sak som jag känt de gånger jag försökt sluta med alkohol. Det kallas abstinens!
Om du dricker dig pruttfull i femhundrasjuttioelva dagar för att kunna sova och sedan tar Naltrexon och försöker vara nykter så kommer du att må skit i en vecka, en dag hit eller dit. Det beror inte på Naltrexon. Det beror på att din kropp inte får den alkohol du har vant den vid att få.
Naltrexon minskar i bästa fall den kick du får av alkohol, tanken är att eftersom du inte får någon kick skall det kännas meningslöst att dricka alkohol. Min erfarenhet är att jag bara drack mer för att få känslan av att bli full.

Håll i och håll ut! Efter en vecka kommer den värsta abstinensen ha klingat ut.