Ja då kom min man hem ifrån husvagnen där han varit över helgen.Jag blev överöst med fina sms om hur mycket han älskade och längtade efter mig.Allt skulle bli så bra nu.Han går ju på antabus.Han skulle aldrig ta en droppe mer.Han hade fattat nu när han satt ensam i husvagnen att detta måste få ett slut.Jag hörde ju när han ringde hem att han inte var nykter men det var jag som var nojig!Så kom han hem.Jag kände ingenting.Jag brukar sakna honom när han varit borta ett par dagar men jag tyckte bara att han störde mitt lugn som jag fått av att få vara ifred.Jag märkte ganska snabbt att han var orolig o rastlös.Han frågade om vi skulle åka o bada.Jag såg inte då att han var berusad.Det märkte jag när vi kört en bit.Jag ville att han skulle vända om men det ville han inte.Jag märkte på körningen att han inte var helt nykter.Jag fick panik o började gråta men det hjälpte inte.När vi kom fram såg jag ju tydligt att han inte var nykter.Vi badade o kom lyckligtvis hem.Tänk om det hade hänt något!Han kunde ju kört på någon.Fy så hemskt.När vi kom hem drack han ännu mer o började gapa o skrika om allt möjligt.Nu har han gått o lagt sig.Jag hoppas att han sover tills imorgon.Det är inte roligt när han vaknar efter att ha sovit ruset av sig.Imorgon ska han in till beroendemottagningen o prata med sin läkare.Jag sa till honom att han får åka härifrån sen.Han får vara i husvagnen.Min son ska komma hem imorgon med våra barnbarn.Jag hoppas att han är härifrån då.Jag har funderat på att göra en orosanmälan eftersom han har mist all kontroll över sig själv.Jag är så orolig,ledsen o rädd.Vad ska det bli av oss?Hur ska man få kraft att orka leva i detta helvete.

@sliten61
Håller tummarna för att han är iväg så du kan få en fin stund med sonen ❤️
Sen är man ju alltid rädd att personen ska komma hem under besöket.
Är han hemma så ring dem strax innan de kommer o möt på café eller liknande istället!

Låter verkligen helt fruktansvärt. Jag känner med dig och hoppas du mår OK. Men: Att köra rattfull är OERHÖRT allvarligt. Kan du prata med hans läkare så de kan dra in körkortet? Med det bristande omdömet bör han inte befinna sig i trafiken bland andra.

@bella70 Ja jag är jätteorolig för att han ska vara onykter när dom kommer.Vi har ju inte haft så mycket kontakt med våra barn o barnbarn på grund av hans drickande.Vi har några barn som är tonåringar och dom vet ju om hur det ligger till.Sonen ska hämta ett bord här så vi måste ju vara här hemma när han kommer.

@sliten61
Förstår - ja man blir grymt utlämnad till den beroendes nycker.. ångesten och oron.
Gick som på äggskal ibland och var lättad när besöket åkte, typ nu för det inget om han dricker.
Galet, men så var det iaf innan jag högljutt gick ut med hur det stod till och satte mina gränser.

@sliten61
Hej.
Så du har det, känner med dig. Tycker som ovan, att polisanmäla. Han kanske kör ändå, men då har du ju gjort det du kunnat. Han har ju inte förmågan eller insikt att sköta vissa saker.

När det gäller sonen hoppas jag att du får en lugn och trevlig stund med honom. Kanske det vore klokt om du pratar med honom på telefon innan besök hur situationen är, vad tror du om det? Att förbereda honom på om mannen skulle dyka upp?

I fråga om att söka hjälp i situationer i livet tänker jag som så att vi människor inte är robotar som orkar med vad som helst, i vissa situationer är det betydelsefullt om inte livsnödvändigt att söka hjälp för att över huvudtaget hållas på fötterna.

Kram.

@Tröttiz Ja det är ingen rolig tillvaro jag har.Inatt har jag inte sovit en blund,bara legat o ältat allt som hänt på sistone.Det är mycket som jag inte kan ta upp här.Jag vet vilken tid sonen ska komma så jag kan förvarna om jag behöver.Jag tänker på när barnen kom på oanmälda besök och han var full mitt på dagen.Så pinsamt det blev!särskilt när barnbarnen kom upp i tonåren.Nu kommer dom nästan aldrig hem till oss mer.Dom orkar inte!

@sliten61
🩷

Bra att du vet vilken tid sonen ska komma.

Ledsamt att du ska känna av den den pinsamheten du skriver om. Att du tar över hans beteende på dig. Vad han gör kan du ju inte styra. Förstår dock att du haft den känslan. Samtidigt är ju du den friska av er. Det är han som äger det destruktiva, dricker och som får konsekvenser för andra. Du är du, och han är han ...
🌹

@bella70 Jo det gick bra idag.Min man var hos sin läkare idag och har varit nykter hela dagen.Så det gick bra när sonen kom på besök.Han lovar o bedyrar åter igen att han inte ska dricka mer.Han går ju på antabus så han blev rätt så dålig av att dricka.