Skulle vänner, bekanta eller kollegor läsa det här skulle de tro att jag har snurrat till det alldeles. Jag är ju den där fräscha, " hälsotjejen" ! Tränar, noga med kosten, med kläder, hur jag ser ut. Den där viktiga fasaden! Så ingen kan se, och det allra viktigaste botten till allt ett stort men sjukt ensamt hjärta som har varit med om alldeles för många trauman och som till slut hittade en vän- en bästa vän= vinet! Vinet fanns alltid där, och det fanns nya vänner på systemet. Det började med alla lediga helger, sen till alla dagar man var ledig. Men jag " mysdrack bara" komma hem fr jobbet och ta ett glas vin- men det blev aldrig ett glas vin..Det blev kanske en flaska champagne och en halv tetra. Så somnade man så gott. Men man vaknade.. och var man ledig började man om.. Champagnebrunch - findrickare - det låter fint och så speglar det i att man bara dricker lite. .. För den här hälsotjejen kan ju inte dricka.. Men sorgen jag bär är vin snäll mot och många ggr tar bort..tills jag blir nykter. Men nu vill jag vara det och konfrontera den. Allt man vet om alkoholpåverkan och dess inverkan slår man liksom bort. Men häromdagen när jag kom hem från jobbet så hällde jag upp ett glas vin som vanligt..Men jag satt bara och tittade på det och tänkte näe!
Jag rörde det inte, det fick stå! Sov så bra den natten. Men dagen efter - var så trött, ont i huvudet och svettades , samma idag fruktansvärd huvudvärk. Som att man är bakfull. Idag ska jag jobba em och har ångest för jag vet att jag brukar komma hem till min vän. Så skönt att bara ta " ett glas vin" som aldrig blir det... Så jäkla trött på detta beteende så jag kan kräkas! Och skammen!

@lejla77 Hej och välkommen hit! Vilket bra beslut att ta itu med dina alkoholbesvär! Det bästa du kan göra för dig själv och din hälsa!
Jag hittade alkoholhjälpen strax innan midsommar i år men föll tillbaka i gamla vanor. Nu är jag inne på dag 4 utan alkohol och fram tills igår var jag trött, nedstämd, lättirriterad, uppgiven och allmänt sur. Över en dag vände det och sen igår har jag känt mig piggare, gladare, ser fram emot saker, orkar ta itu med grejer och känner en sån enorm tacksamhet till mig själv som inte druckit och fått mig själv att må dåligt.
Många av oss bär på trauman, depressioner, ångest, utmattning osv. Inget av det blir lättare att hantera med alkohol, det blir bara värre.
Så tacka dig själv för att du tar ansvar och försöker ändra på ditt eget beteende! Bestäm dig innan du går till din väninna att du inte ska dricka. Gör en plan för vad du ska dricka/göra istället.
Dagen innan midsommar i år fick jag nog och kände att jag var redo att ta itu med problemet. Men jag oroade mig inför midsommarafton när vi skulle fira med grannarna. Ena grannen skickade ett sms och frågade vad vi önskade dricka på midsommar. För att minska risken för att dricka skrev jag till henne att jag kommer hålla mig till alkoholfritt då jag ville vara körbar utifall att någon av barnen skulle behöva skjuts. På så sätt blev det lättare att hålla sig nykter och jag blev heller inte erbjuden alkohol. Det vara bara ett litet tips från mina första dagar!

Kämpa på, var inne på forumet och läs, vi kan lära oss av varandras misstag men framförallt framgångar!

Men tack ! Nu blir jag rörd till tårar!
Den där "vinvänninan" viskar redan i mitt öra! Men jag har redan packat gym väskan så jag ska gå till gymmet direkt efter jobbet och slita bort hjärnspökena! Det här beteendet har jag haft i 6 års tid nu så kan väl säga att jag har ett stort problem.
Tack för tips om hur man går till väga i sociala sammanhang! Super!
På jobbet kommer det snart en höstfest och hoppas med näbbar och klor att jag dricker Trocadero zero istället!

@lejla77 hej hej, hjärtlig välkommen till oss. Jag är också ny här och jag kan lova dig att om du vill ändra dina vanor så har du hamnat alldeles rätt. Här inne kommer du få stöd och kloka råd från många som mått precis som du gör just nu och är villiga att hjälpa andra. Vi brukar ta en dag i taget - jag kan intyga att det funkar.

Önskar dig en fin fredag och ser framemot att få följa din resa mot en ljusare framtid.

Kram

Tack B.Å! Just nu ärligt är det jävligt jobbigt! Är på jobbet med ångest och huvudvärk. Förut kunde jag räkna ner timmarna för att snart få komma hem till mitt kära vin och planera vad man ska handla för "gott" till helgen alltså vin. Livet kretsade runt just vin och nu är det borta , har en irritation i kroppen över hur man eg tänker! Helt sjukt eg! 4 timmar kvar.. då ska jag träna ! Jag har smygläst många inlägg här och det är så skönt att veta att man inte är ensam om det här ! Tack också till dej och ett stort lycka till med allt !

@lejla77 Usch vad jobbigt för dig! Men det blir snart bättre!! Ta en timme i taget och om du vill kan du komma in här och uppdatera en gång i timmen så lovar jag att titta in och svara och uppdatera dig på samma sätt!
Min man ringde just och förvarnade mig om att han skulle köpa öl på vägen hem (han undviker vin då han vet att det triggar mitt sug) och jag bad honom köpa alkoholfritt bubbel till mig så jag också kan ”fira” in fredagen. Min ”målbild” för kvällen är att jag SKA natta mina barn nykter ikväll och vakna obakis imorgon! Whoop Whoop!!

@lejla77 alvedon och vatten är bra mot huvudvärk….jag drabbades ofta av huvudvärk när jag satt tex i bilkö på väg hem och kroppen skrek på min usch så dåliga kvällsrutin. Försök låta bli ikväll du kommer må så mycket bättre imorgon. Läs mycket här och skriv när det blir jobbigt.

Vi har din rygg och vi gör det tillsammans ❤️

Lobster jag har gjort precis så- en timme i taget, ett tag kände jag bara att näe jag går hem och sjukskriver mig men icke! Men efter ett tag gick det bättre. Men en fråga, du blir inte triggad av alkofritt bubbel?
Så föll jag tillbaka förra året..Bara en tanke? Annars är det ju ett bra alternativ. Håller en tumme att du får natta barnen nykter !

B.Å tack för dina ord idag är de värda guld!
Det blev en långpromenad istället för gympass, behövde rensa huvudet och ville ärligt inte hem där a finns.
Hur har ni gjort? Har ni a hemma eller häller ni ut det/slänger?
Min hjärna tänker att finns det inte hemma så kan jag gå och köpa nytt ( bor ca 100m från systemet) finns det så är det inte lika intressant.. Ja jag vet inte..just nu är huvudet kaputt efter att ha kämpat med denna psykologiska inre strid. Men en dag till jag kan sätta ett x i kalendern. Och en protein smoothie blev det istället för 1 eller 5 glas vin.

@lejla77 jag har kvar en halv bib sedan min vidriga fylla i juli. Endast för att just den boxen påminner mig om hur jag så gärna hade kunnat tänka mig att dö efter min sista fylla. Har en plan för den: ska slängas den på måndag för då har den blivit dålig (4 veckor sen den öppnades) och jag har aldrig i hela mitt liv hällt ut vin som hunnit bli dåligt.

En fix grej bara, ett av mina delmål på min resa mot nyktert liv.

Från och med tisdag kommer jag inte ha vin hemma och jag tycker du ska göra dig av med ditt :)

(Jag hatar min vinbox, vill kräkas varje gång jag ser den…annars hade den åkt ut för länge sedan)

@lejla77 Vi är flera här som är nya och kämpar med våra första nyktra dagar! Vi får hjälpas åt och även luta oss mot dem som kämpat i många, många dagar, en dag i taget och ibland precis som vi, en timme i taget, som blivit till år. Fantastiskt!

Jag kan inte heller dricka alkoholfria alternativ som bubbel, vin eller öl - jag känner det skulle trigga mig enormt. Jag dricker citronlemonad, äppelmust eller riktigt kallt kranvatten. Jag vågar inte ha något alkoholhaltigt hemma. Som tur är har jag en man som är mycket måttlig med alkohol och alltid varit, det hjälper mig mycket just nu - att det inte finns lättillgängligt.

Snart dag knyta sig och det är en härlig känsla att inte somna i soffan av allt för många vinglas och jag kommer sova gott i min säng efter tandborstning etc ikväll.
Sov gott alla AH-kompisar, ny dag imorgon för oss att få vakna upp nykter till.

Hej Kirskål! Ja det är väldigt skönt att ha folk här där ens hemlighet inte är någon hemlighet, och man bara lättar på hjärtat- betyder mycket 🙏
Dagen har haft en blandad kompott av känslor men ingen huvudvärk! Fantastiskt! Efter jobbet och lördag som det är brukar sluta med en jäkla massa vin MEN var iväg och shoppade åt mat ute vilket inte brukar vara utan ja just ja "bästisen" några glas vin. Och nu blev det en ramlösa citron va när hände det sist?? Kommer ärligt inte ens ihåg att det har inträffat på 6 år. Sen hem och städade ( det har kommit en känsla av att det kryper i kroppen) Sen korkade jag upp.. 1 1/2 liter Pepsi max.. Jag är ett frågetecken och helt nykter och jaa det är lördag.. Märklig känsla men samtidigt så skönt! Sov gott på er alla och jaa vi får vakna lika nyktra imorgon- DET är häftigt!

B.Å det kan vara en bra regel att slänga vinet, än så länge har jag flyttat undan dem, haft som vana att alltid ha rött,vitt,rosé och champagne hemma- och i mitt sjuka tänk har det varit - att man aldrig vet vad man är sugen på . Jag kommer troligen slänga boxarna iaf. Men just nu går jag mest med en förvånande känsla av att vara nykter och vill vara där .

@lejla77 Hej! Vilket bra beslut du har fattat! Vi är så många här som känner igen oss i din beskrivning av dej själv. Jag har också varit ”den hälsosamma” som drack massor i smyg och i min ensamhet. Precis som för dej skulle nog folk ha trott att jag hittade på om jag hade berättat sanningen.
Jag satte stopp i mars i år. Fick massor av hjälp av att läsa och skriva här på forumet. Ens allra skämmigaste beteende som man trodde man var ensam om fanns ju hos andra också!
Det allra skönaste med nykterheten är morgnarna tycker jag. Att vakna klar i knoppen är oslagbart. Och sen är det ju helt klart att alkohol triggar ångesten som så många av oss här på forumet bär på. Jag hade en litet återfall, eller tillät mej själv att dricka vin bara för några dar sen. Det var väl ingen jättestor katastrof - men kände helt klart dagarna efter hur det påverkade min hjärna och min ångest. Så INTE värt det.
Suget avtar såsmåningom! Jag trodde aldrig det skulle göra det och när jag gick förbi Systemet kändes det som en magnet drog mej dit. Men även detta går faktiskt över.
Hoppas du mår bra idag när du vaknar! Njut av nykterheten och en klar knopp - det slår det mesta😁💪

@lejla77 Hej 👋🏼 När jag slutade röka helt - inte bara smygröka (kan ha varit 2008) så hade jag ett paket "nödcigg" i kylskåpet. Slängde det i början av året - då har jag ändå flyttat tre gånger och paketet har följt med 😅

Vad gäller ditt vin tror jag du vet bäst vad du behöver göra 💪🏼 Jag har gjort flugfällor av gammalt vin sen i våras. Det luktar SATAN men med en liten kopp och endroppe diskmedel i gör det bananflugorna som tokiga så här års.
🩵

Tack ! Detblirbättre för ditt inlägg! 🤗
Ja det var verkligen en chock att få reda på hur många som är i samma situation och det pushar även att hålla sig ifrån a. Att vakna upp nykter är som att lära sig ett nytt jobb haha
Jag kan klara det, men jag vet inte än, inne på min 3e dag idag men tänker inte kryssa i kalendern förrän ikväll när jag ska sova- litar inte på min hjärna direkt eller tänket man kan få pga av den ryggsäcken man har.
Men ja en nykter morgon slår mycket.
Det som slog mig igår kväll var- eller rättare sagt när a- bästisen började viska , och hur blir det till jul?
Julen har just varit en trauma tid. Men lyckades slå bort det med, lång tid dit - tar dagen och ibland en timme I taget. God nykter förmiddag på er alla!

Hej Carisie! Haha vilka idéer man har! 😁 När jag slutade att röka 2015 så bröt jag av alla cigg i förpackningen bara för att röka mindre , när paketet hade en halva kvar la jag in det i skåpet och jaa där fick det ligga vet inte hur länge..
Men ang a så nyss tittade jag in i skrubben där jag brukade gömma tomma tetror och vin flaskor- 6 tetror 3 flaskor vin 1 champagneflaska- tomma som är tömd ifrån slutet på juli- blev lite äcklad faktiskt.
Hemligheten sträcker sig ju inte bara till folk man känner utan även hur man kastar eländet. Jag brukade packa allt i papppåsar och gå till återvinningen väldigt sent på kvällen så ingen såg en. Bara allt detta smusslande. Och när man bor på ett väldigt litet ställe där alla känner alla - tror man iaf. Så har man nu börjat fundera att de som arbetar på systemet- vet de om Hemligheten? Skammen! Usch!

@lejla77 hahaha ursäkta men jag skrattar faktiskt högt här nu, känner igen det där med att smyga runt återvinningen på kvällar och nätter.

Känns så filmiskt när jag tänker på det nu, börjar nästan inbilla mig att jag hade på mig rånarluva och engångshandskar, såååå hemlighetsfull. Och karatefull med 😂

Så skönt att slippa, eller hur?

Tack för att du delar med dig – vi kämpar tillsammans ❤️

Jag tänkte berätta om vad a bästisen har "sagt/viskat" under dessa 6 år och under dessa nyktra dagar.
"Men drick det är ingen jävel som vill ha dej iaf inte ens ditt eget barn!"
Den är återkommande
"Du kan ta ett glas iaf"
" Snart slutar du så du får dricka- så gott!"
"Nåt glas vin innan /efter träning är ingen fara "
"Åh ut och äta, då kan du dricka vin"
"Party ja men då kan du dricka - ingen bryr sig för de dricker ju också"
" Nu är det semester då kan du fira med en massa champagne!"
" På Arlanda dricker man alltid innan flyget, alla dricker på flyget, och man dricker när man kommer fram- frukost, lunch, middag och lite däremellan det är ju "gratis" All inklusive så drick! "
" Du blir ju inte full iaf"
"När du kommer hem från systemet ska du iaf smaka det du köpt "
"Till den här maträtten är det här vinet så gott!"
" Nu har du haft det stressigt på jobbet så nu kan du slappna av med ett? Glas vin"
"Vilken skitdag du har haft , ta ett glas vin!"
" Nu var du duktig på gymmet, du förtjänar något glas vin"

Mfl listan kan göras till oändlighet.
Vilken bästis jag har va?

B.Å lika här när jag läste ditt inlägg 😂
Tänk om man hade mött en annan "smygis" 🤣
Pinsamt!
Jo men ska ner med det som är I skrubben nån kväll eller kanske ska gå ner mitt på ljusa dagen ?
Men väldigt skönt att slippa!

@B.Å @lejla77 Hahahaha... ja alltså alla har vi våra skelett i garderoben. Vilken var er "bästa" gömma. Håll i hatten nu 🎩: min var makens plunta! 😅 Den är nämligen ALLTID tom. Den står bara där på en hylla till prydnad tills ett bröllop eller finmiddag på tex nyår väntar. Vi har och har alltid haft mycket sprit hemma (som bara står & maken har typ ingen koll). Så pluntan har jag fyllt (när jag har haft en "period") när maken har gått ut, till garaget, återvinningen etc sen har jag skuttat upp och tagit en klunk när han gått på toa - repeat-repeat etc.

Vilket jävla skitliv! 🤷🏼‍♀️😅 Att inte smyga med något tycker jag känns som ett berg har släppt från mina axlar! Hur känner ni?
🩵