Återkommer igen. Haft en tråd tidigare men jag behöver en nystart. Det gick väldigt bra i några månader för mig sist. Lyckades hålla måttlighet, satte en budget jag lyckades hålla. Men sen drabbades jag av ett personligt trauma som jag inte kunde hantera. Jag återgick till att självmedicinera för mina psykiska besvär.

Har nu haft flera uppehåll under sommaren, som jag varit väldigt nöjd med. Men där emellan har jag inte klarat det. Jag har valt att återuppta kontakt med psykiatrin för att behandla mitt grundproblem. Och även informerat min familj om att alkohol triggar mina problem och att jag framöver kommer att avstå från det till dess att jag har ett stabilt mående. Dock utan att informera om att jag faktiskt har ett problem - men det är något som jag kommer att göra när (inte om) jag har tagit mig ur mitt missbruk (…det var jobbigt att skriva)

Nu är det dags att göra någonting åt det här. Och efter att ha läst på detta forum i flera månader och inspirerats (igen) så är det slut på detta. Jag har inte modet/styrkan att vända mig någonstans där jag inte kan vara anonym - men med det jag ser här så är jag övertygad om att jag kommer att klara det!

Jag har trappat ned i flera dagar nu men från och med imorgon så är det nyktra dagar som gäller för mig. Jag kommer ta en dag i taget. Jag är vet så väl att mitt psykiska mående triggas negativt av alkohol. Och jag är trött på panikångestattacker och att behöva låtsas mer. Hittills har jag svettats mig igenom abstinens och ångest och klarat mig - och jag kan klara det en sista gång innan jag vänder mitt liv och mående för att äntligen må bättre på alla plan. Jag ska börja med minst tre nyktra månader och sedan utvärdera. Men innerst inne känner jag att jag ska avstå helt och hållet.

Nu blev detta ett långt inlägg, men jag tänker att ju mer jag delar med mig av desto bättre stöd kan jag få. Önska mig lycka till!

@M-2023 så starkt av dig att du har börjat förändra din situation! Mäktigt att känna att du kan påverka din psykiska hälsa, att du vet att du kommer att må bättre av detta, även om det är tufft just nu.
Hoppas att du snart är igenom den värsta abstinensen, och att du får uppleva positiva effekter av dina ansträngningar.

Stort stort lycka till, och fortsätt skriv på forumet!

Dag 1

Hanterbar abstinens idag. Lite lätt skakig i händerna och lite illamående. Har en känsla i kroppen som när man har lite lätt feber, svettats väldigt mycket också. Men det här tar jag mig igenom! Har gjort det förr med mycket starkare abstinens.

Ångesten gör sig påmind, men så är det väl gärnan som sakta påbörjar sin återhämtning. Försöker lugna mig och inte tänka på hur mycket jag fysiskt skadat insidan av kroppen. Jag hoppas att allt går tillbaka och återhämtas nu när jag slutar med A. Jag laddar på med mycket b-vitamintillskott och magnesium, mycket vatten och ska få in en långpromenad ikväll!

Ser fram emot imorgon och hoppas att allt är lite bättre då.

Dag 2

Det började lätta framåt kvällen igår, och efter en god natts sömn (om än lite svettig) så vaknade jag förvånansvärt pigg. Lite huvudvärk som gav med sig efter ett par värktabletter bara.

Nu känner jag mig piggare än vad jag gjort på flera veckor. Trots att det bara är dag 2 så tror jag att min nedtrappning gav resultat. Håller tummarna för att det bara går framåt från nu.

Ikväll blir det familjemys! Trevlig helg på er alla!

Dag 3

Lite tuffare idag, men återgick till normalt framåt lunch. Aktiverat mig, tagit en riktig långpromenad och lyssnat på poddar. Även haft middagsgäster och självklart alkoholfritt i mitt glas.

Trevlig kväll på er alla!

@M-2023 Välkommen tillbaka! Själv på dag sex efter återfall och också med ny tråd. Min gamla tråd startade jag för länge sedan och beskriver min resa med flera kraschar och återfall. 😱🤬👿. Ger aldrig upp och mår så mycket bättre när jag inte faller offer för alkoholdjävulen som förpestat min tillvaro tillräckligt. Tycker du är klok som informerat omgivningen om ditt alkostopp och hänfört det till din psykiska ohälsa. Jag har gjort detsamma och det har gått jättebra. Jag har inte druckit ”officiellt” på över ett år. Men däremot i smyg, för mig själv. Jag har lurat och bedragit mig själv och min älskade make å det grövsta. Skämskudde 🙈! Det värsta är att även när jag tagit återfall har jag mått dåligt men ändå gjort det.

Läste i en annan tråd vad du skrev om alla hudvårdsprodukter som aldrig använts…. Hög igenkänningsfaktor! Önskar dig en nykter kväll! Det kommer vi inte ångra imorgon. 🥰

@Ny dag Tack för de fina orden! Ja igenkänningen är hög i mycket man läser. Finns så många saker jag tidigare bestämt mig för att ta tag i innan alkoholproblemet. Äh, nu ska jag vara nyttig och bara äta onyttiga saker på helgen. Nu ska jag börja vårda mig själv och huden lite bättre innan jag fyller 40. Nu ska jag ta mc-kort, nu ska jag och nu ska jag…

Det är som att man försökt få till en nystart på så många andra plan tidigare. Men har det hjälpt? Inte för mig iallafall…

Men nu när dag 5 närmar sig sitt slut så ser jag framåt med stor glädje. Har tät kontakt med en psykolog och behandlar verkligen mitt grundproblem - som mest troligt är anledningen till att jag skapat mig väldigt osunda vanor kring A.

Jag har inget att förlora på att ta tag i det här - och det känns skönt att kunna skriva här för runtomkring mig så har ingen kunnat se igenom fasaden än. Vissa vet om att jag kämpat med ångest men andra har ingen aning. Lyckas upprätthålla en extremt polerad fasad med ett bra jobb, ett vackert hem och en underbar familj. Alltid dykt upp på jobbet fräsch och välstruken utan mörka ringar under ögonen - helt otroligt vad jag lurar mig själv och andra. Men nu är jag äntligen påväg att matcha insidan mot utsidan och behöver inte skämmas eller dölja något mer!

@M-2023 Även om alkoholen inte är grundorsaken måste ju den bort först. Jag har också haft planer på än det ena än det andra…. Men accepterat att bort med alkoholen för gott och därefter/parallellt ta tag i grundproblemet. Idag är vi nyktra 🙏👍🙈

Dag 6

Det rullar på bra här. Inget sug eller fysiska krämpor. Det känns bra.

Jag är lite ambivalent över framtiden. Jag har satt som mål med tre nyktra månader. Men hur jag gör efter det får framtiden utvisa. Har skapat tråden i ”förändra sitt drickande” - vilket innebär en förändring och inget stopp. Min önskan är att jag är såpass stark att jag kan ta ett glas någon gång och vara måttlig som jag ser många fina exempel på här i forumet. Mitt problem har handlat om självmedicinering och att dricka i min ensamhet - aldrig att jag har svårt att säga stopp. Men vi får se hur det blir. Behövde bara ventilera lite tankar

Nu har det gått 14 dagar! Wooho!

Det rullar på bra för mig. Har lagt in ett par extra växlar för att komma på rätt fot med min mentala hälsa. Så därför har jag inte varit särskilt aktiv här senaste veckan.

Är supernoga med att eliminera alla triggers för ångest jag kan. Förutom alkohol har jag läst att även kaffe kan ha en negativ effekt - hade ingen aning om det innan.

Kommer nog inte att skriva så ofta här, men kommer ändå rapportera om min resa. Känns som att steget att bara skriva här igen var stort nog! Också försiktigt tagit steget och berättat för familj om att jag inte mår bra av alkohol - var nära att gråta när svärmor gav mig en hård kram och sa att det viktigaste är att jag mår bra.

Kommer fortsätta läsa, men kanske inte vara så aktiv i min rapportering - men jag håller fast vid min målsättning. Skulle jag göra något snedsteg kommer jag behöva det här forumet!