Drack 1-2 flaskor vin dagligen i många år. Festade på helgerna.
Jag är nu inne på 7e nyktra dagen(natten) och har aldrig sovit så dåligt i mitt liv.
Det kryper i kroppen och jag svettas. Snittar 3timmar och håller på att bli tokig. När har sömnen återgått till det normala för er andra? Är detta normalt?!
Tack för att ni finns ❤️

@Jullis det var lite till och från för mig med i början men nu har jag varit nykter i nästan 4 veckor och kan säga att jag inte längre har sömnproblem.

Tror det började vända lite efter den första veckan (fast jag hade ju semester innan dess och hade vänt på dygnet) och det kanske tog en vecka till sen blev det bättre. Så stå ut nu, det kommer bli bättre snart. Och bra jobbat med en hel vecka utan alkohol!

Tack du - för att du finns :D

@Jullis Hej 👋🏼 Det ger sig! Fleming tog sömnen en lång tid för mig att reparera - så pass att jag tog Melatonin för att hjälpa till. Men det är ju ett naturligt sömnhormon så man hjälper bara sömnen på traven.
🩵

Jag sov jätte dåligt i början men tog hjälp av melatonin och sover nu jätte bra. Däremot är jag konstant trött och vet inte om det beror på min medicinering mot alkohol eller att jag inte dricker alls som gör mig så trött. Kanske en kombination av båda :) Har varit nykter i 13 dagar nu.

@Jullis jag drack samma mängder som du. På semestern kunde det bli 3 flaskor per dag. Just nu är jag inne i en väjningsplikt period, alltså att jag ska vänja mig vid att leva utan alkohol. Vad gör man då? Vad ser man fram emot en fredag kväll om man inte får dricka vin? Det är svårt men har nu haft 2 st helt alkoholfria helger och det gick ju faktiskt!!! Det trodde jag inte för 4 veckor sen

Tack alla ni för svar ❤️ 12e nyktra dagen om någon timme och sover äntligen helt ok! Däremot är jag låg på energi och rastlös. Funderar på när jag kommer att börja se fram emot diverse saker så som jag tidigare sett fram emot mitt första glas på kvällen. Äter en hel del marabou-choklad för tillfället 😅 Det sägs att glädjen kommer tillbaka, så tålamodet får ta vid fram tills dess!

Ska vara nykter i 3 månader och försöker se på det som ett spännande projekt, vad händer med mitt psyke och kropp? Just nu är det som sagt kämpigt men hoppas på ljusare tider.

//❤️

I boken Tänka klart står mycket om hur hjärnan fungerar ihop med alkohol. Jag tyckte det hjälpte mig att veta. Exempelvis berättar författaren Grace om hur hjärnan försvarar sig mot de onormala dopaminkickarna. Det gör att tillvaron blir grå. När man missbrukar känns det mesta grått förutom när man dricker, när man slutat kan det kännas likadant säkert ett par månader. Hjärnan måste återställas. Efter alla år kände jag just inget pirr eller förväntan, men nu är det tillbaka!
Första gången jag kände en lyckokick var det en vårfågel som sjöng!
Jag är såklart inte lycklig varje dag. Det är ingen, men livet är inte grått längre. Det har alla färger.
Så ha tålamod, vi alkisar är ofta dåliga på det, men det kommer att bli bättre… och bättre …och bättre❤️❤️😀

@Jullis vad skönt att sömnen börjar bli bättre. Jag är på dag 10 och har länge haft problem med sömnen, både med och utan a. Känslan av att vakna nykter även fast natten varit sömnlös slår alla gånger att vakna efter man druckit. 🥰

@Jullis Bra inställning, att se på det som ett spännande projekt, vad händer med mitt psyke och kropp? Jag hade också inställningen att nyfiket undersöka och närma mig själv under min nykterhetsprocess, det gjorde resan spännande och intressant, och det är det fortfarande efter att jag varit nykter i över 2 år och 10 månader😁. Det är mycket som jag undersökt, klurat ut och hanterat. Som nykter får man kontakt med sina äkta känslor, skav och tankar utan alkoholfilter. Mycket har hänt med kroppen också, tränar regelbundet och det ger sköna känslor och dopaminkickar. Ögonen har blivit klara, huden finare, magen funkar bra och kilon har tappats.
Jag mår så himla bra av att leva ett nyktert liv och jag ångrar inte en sekund!

Kämpa på, det blir bara bättre och bättre ju längre tid som nykter! Ha det gott!❤️