160 Alkoholfria dagar

20 "dryckesdagar" (avskyr uttrycket eftersom det låter som att man gått bananas på spriten)

44 glas = 2,2 glas/tillfälle

Med den här avräkningen tar jag avstamp på min trampolin och tar ett skutt in i framtiden.

Semestrarna är slut och nu kommer en vardag igen. Det känns fantastiskt att utan några större problem ha tagit mig igenom en sommar som aldrig varit så alkoholfri som denna. Alltså inte HELT fri men heller inte indränkt i.

När jag reflekterar över sommaren så finns det ett par tillfällen där jag tänkt att "nu vore det gott med..." men jag har inte agerat på det utan bara skjutit det framför mig med ett "senare" eller "kanske ikväll" eller t.o.m. "jag väntar till i helgen" osv osv. Jag har kunnat ryckas med av tanken på att sätta mig på en sportbar och dricka öl, äta pubmat och se fotboll en hel dag - men när möjlighet har getts har jag inte varit i närheten av sugen. Resultatet är ett jämnt humör och en klarare samt definitivt nykter syn på tillvaron. Jag kan inte förstå hur jag kunde leva i alkohol och dess efterdyningar under så många år och tycka det var normalt. Det bevisar också hur det går att normalisera ett liv utan alkohol , eller ett glas då och då vilket är mitt mål tills vidare.

Jag vill passa på att tacka alla som peppat och peppat och kommer med råd och tips när jag tar avstamp in i framtiden. Tillsammans är det möjligt.
🩵

@Carisie Ser bra ut! Att normalisera ett liv utan alkohol tänker jag också är det sköna och fria. En ny livsstil där det är mer normalt att inte dricka än att dricka. Hur tänker du om ditt nya avstamp? Att dricka ett glas då och då. Är det vid speciella tillfällen eller när andan flyger på? Hur planerar du kring detta? Tänker kring det vi tidigare pratade om att inte släppa garden. Var det så att du behövde bara bli mer medveten kring dina alkoholvanor, fundera på om det var värt att ta ett glas eller inte och dina känslor kring det? Men ingen alkoholdjävul som beslutade åt dig?

Ha en bra dag på jobbet och hoppas det blir lugnt och med trevliga arbetskamrater❤️

@vår2022 Hej & god morgon ☺️
Jag tänker aldrig mer dricka när andan faller på. Jag tänkte det var tydligt formulerat när jag skrev om min eftertänksamhet ovan - men det är ju inte säkert 😱😅 Själva avstampet tänkte jag formulera under helgen och starta en ny tråd faktiskt. Det har inte varit någon alkoholdjävul som fattat beslut åt mig utan det kanske är som du säger att jag behövde göra en check up. Det var nog bra så det gick åt rätt håll framledes.

Planen är att bara dricka nåt glas vid festligaRE tillfällen. Nån gard ska inte släppas på 💪🏼 Jag är ju fortfarande inte sugen i mer än nån minut någon gång ibland. Men jag har lärt mig att inte agera på det - att inte slentriandricka "för att jag kan". Även om det kunnat röra sig om ett glas då och då. Jag har helt enkelt kapat alla "jamen ett glas vore ju trevligt" 😅. Det blev ju lite för trevligt lite för ofta. Även om karatefyllorna var enstaka så är det ju "det trevliga lilla glaset" som lagt grunden till dem och de är högst oönskade i mitt liv! ☠️

Formulering och mål - tänk - kring framtiden kommer i eller efter helgen. Nu fortsätter jag min 100%-igt nyktra vecka och min heldag i bunkern med två respiratorer som står och puffar & pyser med så sövande ljud att jag kanske råkar stå och sova 😅

Hoppas du får en fin dag❤️

Nya mål och en borttappad presentation:

När jag skulle uppdatera min presentation så lyckades jag radera den gamla. Klantigt men men här kommer den.

Jag har under en period i mitt liv "fostrats" till medberoende och kanske var det den perioden som knuffade mig in i en tid av överkonsumerande, riskdrickande och ett par rejäla karatefyllor där jag hade mig svårt att ta mig ur dem. Så lite facit är i alla fall att jag typ har haft ett ben i varje läger.

Min tid här har mest kretsat till att "hålla den budget" jag satt för mig - vilken jag hittills i realitet nästan halverat. Några har frågat vad min budget är. Svar max 4glas/v fördelat på max 2 dagar per vecka för att hålla ner frekvensen. Jag har hela tiden sagt, och stått för, att jag inte är främmande att stänga dörren helt för alkohol och jag närmar mig det ännu mer. Jag har ställt om mitt liv från att sätta guldkant på tillvaron "för att jag kan". Mitt nya mål kommer att bli att fortsätta att nolla tillvaron och endast ta till min budget om det är "något särskilt" tillfälle som jag vill fira tillsammans med nån eller några. Ju mer dagarna tuffar på desto mer normal är nykterheten i tillvaron.
🩵