Hej!

Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera detta.

Barnen är hos sin pappa. Han ringer idag och säger att en gammal kompis till honom tagit livet av sig något utav de senaste dagarna. Något som han förståeligt nog är nedstämd över.

Exet ringer till mig och frågar om jag kan ta den minsta en stund då han är lite orolig. De andra 2 barnen förstår väl lite. Jag säger ja, beklagar sorgen men att han inte bör dricka. Varför jag säger så är för att när vi bodde ihop (och vid senare tillfällen också) har han druckit när det varit mycket och han mått dåligt. Jag är orolig för barnen i detta.

Exet blir då sur och att jag inte fattar. När jag förklarar varför får jag följande till svar:
"Du behöver inte. Barnen har det bra. Jag sa till dig att de kan äta här, sa att han kan lugna sig när han bara får äta. Och bara för jag är ledsen eller nedstämd betyder inte det jag är oduglig pappa. Jag sköter barnen. Så jag tar dem. Kommer du hit kommer jag ringa soc".

Hur ska jag hantera en sådan här situation?

Tack på förhand!

Att hota med att ringa soc är inte en normal reaktion om man har gemensam vårdnad. Du har förstås inga garantier för att han inte dricker. Men du har heller inte möjlighet att bestämma över honom. Att säga till någon att de inte bör dricka hjälper inte om de är missbrukare. Du vill ha kontroll över en situation som du inte kan kontrollera. Är du trygg med att han har barnen? Det låter inte så.