Hahaha Carisie det är ju förvisso sant! Fast jag brukar inte vara så lättretlig men jag tror att kommande helg gör sig påmind och jaa vad ska man dricka? Pepsi max eller Trocadero zero? 😂
Nu blir det god natt här och ett till x i kalendern- puh ! En dag i taget!

@lejla77 Jag fattar! (Du hade inte taggat mig men som tur såg jag ändå).

Jag hatar allt vad läsk heter, sötningsmedel än värre. Jag kör kolsyrat vatten rakt av - inga krusiduller. Jag vet inte men jag dricker inte alkoholfritt heller eftersom jag tror att det kan trigga mig. Lemonad kan jag ta mig en istället för en drink- alt krossade citrusfrukter och kolsyrat vatten. Jag tror att allt som ska substituera A kommer att få mig att sakna "the real deal". Jag är ju dock inte helnykter. Vet inte om du sett det - men jag är så nära man kan vara tror jag 😅
🩵

@Carisie tänkte inte på att man måste sätta snabeln före ! My bad! 😁
Jag kan tycka läsk är gott men kör bara light el zero, men dricker även mycket mjölk och vatten. Tycker ditt argument om alkofritt verkar vettigt- tror inte heller att jag skulle fixa alkoholfritt vin eller bubbel. Inte just nu iaf.

Så till kvällens tankar som går i och med allt som har med helg att göra.

Och vinbästisen som viskar i mitt öra..
"Snart helg , du skulle kunna ta något glas vin! Du är vuxen och bestämmer det själv! Du kan köpa både tetra och Champagne och fira in helgen"
Min tanke blir då,
Absolut ! Det gör jag MEN problemet är att det inte slutar där, det skulle inte bli enbart 'något' glas vin utan många! Sen är vi där igen...

Det psykologiska kriget i huvudet är igång igen..

@lejla77 bra där! Det är viktigt att aldrig glömma hur det faktist blir när man tar det första glaset. Det är lättare att låta bli än att ens försöka nöja sig med ”något glas”.

Kram 🥰

Eller hur B.Å ! Men det har blivit en överkonsumtion på Trocadero Zero istället 🤣
En helg som man också kan bocka av helt nykter!
Lite stolt känsla faktiskt!
Att vakna pigg, ha energi och träningen rullar på bra!
Sömnen är också bättre och drömmer en hel del , var väldigt längesedan.
Läste någonstans att REM sömnen kan brytas med alkohol så det förklarar saken.
Men fortsätter att ta en dag i taget..

Snart 2 v utan vin, igår kom jag på att jag inte ens hade ett sug efter det, iaf inte då eller nu- vilket är jätteskönt!
Att ha den känslan att snart kan jag dricka, eller fira nåt eller ha vilken ursäkt som helst för att dricka.
Däremot blev det lite rolig shopping istället i helgen🤗
En dag i taget.

@lejla77 Gud så jag känner igen mig i dina beskrivningar av ditt "problem". Du är verkligen inte ensam. Det är exakt sådana tankar jag också har. Den vanligaste är "Vilken skitdag jag har haft , jag förtjänar ett glas vin!" eller "Nu var jag duktig hela dan med träning mm, så då förtjänar jag något glas vin"

Så jobbigt. Vet inte hur jag ska bryta dessa tankar.

Hej @lejla77! Vad bra att du delar med dig om fighten som försegår inom dig. Den är verkligen huvudet på spiken som beroendet beter sig. Det är som vi har två personligheter, en som fights för att få behålla sin älskade flykt genom vinet och en som vet att det gått för långt och att det bara kan bli värre. Kämpa på! Kram

Oj tack snälla @Himmelellerhelvette , @Nymis och @Carisie ❤️🙏❤️

Tar fortfarande en dag i taget! Ibland kommer tanken om ( speciellt nu när helgen startar) då ska man ju egentligen dricka vin eller bubbel ..eller?
Men nu har man ju faktiskt varit och tränat utan att få belöning i form av vin, eller fått kaos- känslor utan att ta till vin- och jag överlevde! Vilket man inte trodde förr.
Det svåra var innan jag gick på ledighet va kommentarerna ifrån kollegor, tex blir det någon god champagne eller vin till helgen?
Jag blev ställd men sa också att just nu går träningen så bra att jag skippar dessa underbara drycker.
Så åkte jag till affären och köpte några fina köttbitar och per automatik så tänkte jag.. Åh en fin Amarone till det här.. som sagt en dag i taget och 15e dagen in på hälsokontot! 😊

Tack @Carisie !
Elle hur?! Och jag trivs med mig själv, den jag är som helt nykter trots att det fortfarande känns konstigt att jag är det , låter nog väldigt konstigt men så är det.
Idag var en lite jobbig dag på jobbet, jag och en kollega hade en dispyt, och tankar på a kom på en gång! Lika när jag kom hem. Men har lyckats hålla den känslan utan att göra slag i saken. Rom byggdes inte på en dag.. Så nu tar vi en timme I taget.

@lejla77 Hahahaha. Alltså jag kan förstå känslan men jag tänker samtidigt att (för min del iaf) det var så många år utan alkohol där jag levde livet och var lycklig och att det som gjorde mig lycklig då är något jag vill hitta tillbaka till. Jag gör det också bit för bit. Men jag tror på att skynda långsamt. Trust the process.
🩵

Trust the process... Ibland är den känslan så stark och Ibland så svag! Som idag tex går hjärnkriget i 200, har gått ganska bra hittills. Tills idag.. Vaknade, tog det lugnt hela fm, hade planer med en väninna (gjorde mig klar) men som sen totalt ghostade.. Och inte första gången heller, arg och besviken. Och var går tankarna? Till min vuxen napp- jag går till systemet och köper lite vin tanken. Att bli svag när man har känt sig stark. Livet är en berg och dalbana..

@lejla77 Bra att du skriver din frustration här. Adjävulen är en lurig 👿. Glöm aldrig anledningen till varför du började skriva här, mitt mantra (som jag snott från @andrahalvlek) är aldrig glömma, aldrig ta första glaset. Och när jag säger det för mig själv går tankarna till mitt sista återfall och hur jag mådde då. Jag var en spillra av mig själv med en ångest som var så fruktansvärd. Kram till dig och önskar dig en nykter kväll🥰

Tack @Nydag för din klokhet och en stor kram tillbaka till dej! 🥰
Jaa! Man lär påminna sig hela tiden när man hamnar i " svaga " situationer eller när känslor speciellt sorg och ilska blossar upp.
Varför jag skrev här, jag var så fruktansvärt less på mig själv och mitt drickande! Fysiskt och psykiskt mådde jag ju egentligen värre då. Jag hade börjat blivit pluffsig trots all träning, huden kändes torr, ansiktet såg bara glåmig ut- ofräsch!
Psykiskt fick man ju bara ångest! Ångest över att man drack, ångest över att man snart måste gå till systemet igen, ångest över att man hade lovat sig själv att " jag väntar till nästa helg" eller " jag väntar till kvällen " och så öppnar man en box iaf eller sprättar upp en champagneflaska , ångest över att behöva gå och jobba, ångest över att vara ensam, ångest över att ha ångest!

Ångesten är inte borta - den har minskat radikalt.
Mer klartänkt
Känner mig betydligt bättre , sover bättre.
Har tom gått ner några kilo i vikt, pluffsigheten håller på att försvinna.
Och ja jag krigade och vann dagens krig vilket jag är så tacksam över!

@lejla77 God morgon 🌧️
Ja ibland är det bara att sitta ner och hålla i sig 🎢🎡🎠 Bra ändå att du inte gjorde slag i saken och tog till nappen! 💪🏼
Hoppas du får en fin dag
🩵

@lejla77 starkt jobbat och bra att du bollar med tankar och känslor. Jobbigt med vänner som gohstar men du är stark som inte föll tillbaka.

I dag är vi nyktra tillsammans, för såna är vi! En dag i taget.

Kram och ha en fin dag 🥰❤️

Tack @Carisie och @B.Å 🙏❤️

Ja en dag I taget, och nyp mig i armen- 1 månad!! En månad utan A! Den där jävla abästisen kan dra åt .....! 🤣
Det går åt en hel del Trocadero zero och Pepsi Max men så värt det!
Idag ska jag gå med ett leende - 1 månad, fler hoppas jag att det blir- en dag I taget!
Kan jag som står helt ensam och kämpar/ krigar i det här, kan ni - som har nära och kära som stöttar ❤️