Hej, jag har funderat en del och bestämt mig för att sätta upp ett mål att vara alkoholfri i 3 månader. Men hur gör man när man sitter ensam på kvällen och suget börja komma? Eller om jag börjar känna sug under dagen och längtar till dagen är slut så att jag kan ta mig ett glas vin på kvällen? Det är där mitt stora problem ligger. Att dricka när jag är själv och lagar mat samt äter middag. Då blir det oftast för mycket (1-2 flaskor vin). Vem kan jag vända mig till i dessa situationer för stöd när det är mer akut? Vilka är mina valmöjligheter? Hur brukar ni göra? Jag har ingen nära anhörig eller vän som jag känner kan stödja mig i detta, tyvärr. Tacksam för råd.

Om du verkligen tycker att det går överstyr så sök vård hos närmaste vårdcentral. Var öppen och berätta. De kommer utreda det och remittera dig vidare om de anser att det behövs. Det finns någon som heter Naltrexon som dämpar suget vilket jag fått.. lycka till! Och glöm inte att vara öppen med arbetsgivaren om du har problem där.

Mvh S

@Nymis Hej igen 👋🏼 Det var väl ett jättebra mål 🙏🏼 En start liksom. Jobba dig igenom självhjälpsprogrammet (tror det finns ett avsnitt om triggers också). Visst hade du kollar på sugdelen? Gör en plan för att hantera suget om det kommer. Tänk HALT. Skriv i alkoholkalendern. Skriv här. Nån är nästan alltid vaken ☺️ Sen kan man ringa fram till kl 21 och prata med någon på stödlinjen också tror jag men det står i menyn. Tänkte på det du skrev igår också. Finns inget vin hemma så kan du ju inte "råka" dricka det heller. Laga matlådor. Ta en promenad. Vad gjorde du innan du ägnade kvällarna åt mat & vin?
🩵

@Nymis så bra beslut du har tagit, vi kommer heja på dig hela vägen.

För mig var det bra att ändra mina kvällsrutiner och göra något hjärnan inte förväntade sig när suget kickade in. Tex dricks en kopp te, ta en promenad (med alkispodd i öronen) ta bilen och äta hos en vän/släkting :)

Lagar du mat till många? Sitter du själv och dricker vin till maten eller är ni flera som dricker och äter tillsammans?