Har suttit en stund här i natten efter att inte kunnat somna och tänker att man ändå trots allt som dysterkvist allt som oftast, väl har det rätt så bra. För man är då i alla fall alkoholfri och det är då något att vara tacksam för. Det är inte alla som får uppleva detta efter så många dystra år som helt fokuserad på ett destruktivt självskadebeteende som att häva i sig sådana mängder med nervgiftet alkohol och fått en möjlighet att starta om. Tänk så himla jobbigt det var att nästan ständigt dagligen vara jagad av alkoholdjävulen alltså. Ned i detta tröstlösa alkoholträsk vill man då inte igen. Ska nu ta mig en slurk med helt vanligt vatten och göra ett nytt försök att sova en stund. Måndag har det blivit och en ny vecka har alltså tagit sin början, och bara man ser lite ljusare och mer positivt på sin tillvaro blir det nog bra mycket lättare tänker jag i stunden.

Ha det gott!

Nu har man sovit ett par timmar och samlat tankarna en del och försökt att tänka mer positivt och verkligen tro på tankens makt, och inte känt nån större förändring. Tänkte på historien om han som gick bredvid Herren över ett vatten och då väl trodde att han snart skulle sjunka. Mycket riktigt så var det precis det förväntade i hans tanke som höll på att hända, ända tills Herren väl med en suck kanske, plötsligt ingrep som vanligt och räddade upp situationen och väl sade, ack du klentrogne...

Sitter i denna stund här vid köksbordet och dricker vatten upphällt i mitt favoritglas. Vattnet ifråga är hämtat direkt ifrån min kökskran. Tänk alltså, vattnet har strömmat hela vägen fram från en vattentäkt flera mil bort och vattnet kom ursprungligen varifrån kan man tänka...

Mycket kan man fundera på och filosofera över en tidig måndagsmorgon som denna när solen just gått upp som sker var morgon. Funderar nu stilla på om man nog inte ska sikta nyktert på att sig en kopp med god mjölkchoklad och tre smörgåsar om en liten stund. Något som ju visat sig vara bra mycket hälsosammare än att hälla i sig en massa alkohol som man gjorde förra året vid den här tiden så att säga alltså.

Ha en fin dag!

Järnspikar vad bra jag har det. Det tänkte jag här i denna stund då en svängig instrumental rocklåt snurrat runt i spelaren ett tag på repeat. Det finns inget tvång eller måsten att kuta runt efter, eller en massa trista prylar att göra eller att oroa sig för. Bara ett balanserat harmoniskt och positivt lugn mitt i ett frihetens nu som är helt perfekt. Man skulle nästan kunnat tro att man hade sugit i sig en flarra med nåt onyttigt alkoholhaltigt jox alltså. Vilket man inte har gjort eller har det minsta behov av. Nu sade mig magkänslan att man kanske skulle ta sig lite gott och nyttigt att äta på, så som lite rårivna morötter att festa loss på och liksom då fylla på med lite ny energi. Så att man inte tappar denna fina känsla i stunden. Men man ska nog logiskt sett nöja sig med ett glas vatten tills vidare. Då det ju krävs lite arbete för kroppen att arbeta med matsmältning. Något som kan bidra till en kroppslig anspänning och stress som ofta kan skapa känsla av en diffus ångest. Så fortsätter nu bara att surfa vidare på stundens lyckokänsla vid detta köksbord.

Ha det gott!

Hejsan! @Andrahalvlek, Det var kul att du tittade in här en sväng kompis. Har tagit det lite lugnt idag och försökt att inte tänka så mycket, eller rättare sagt väl lite mer positivt än vanligt. Det blir ju lätt att man fastnar i ett feltänk som väl min gamla mor var inne på ibland. Så har försökt att hitta tillbaka till musikkomponerandet igen. Hittade ett gammalt forum med lite äldre inlägg i ämnet som jag tyckte var intressanta att läsa liksom. Man ska ju göra mer av sånt man tycker är roligt så blir det ju skojigare liksom. Det här med inspirationsbrist kan ju drabba alla ibland oavsett intresseområde. Då kan det ju som många säger ofta räcka med en promenad för att få påfyllning med energi och nya intryck. För man förstår ju att det inte är så bra att bara sitta och häcka vid en dator. Har ätit lite rårivna morötter nyss och druckit lite äppeljuice när jag var ute på balkongen. Ska försöka samla lite ork att gå utanför dörren med hushållssopor snart och då kan man ju ta sig en liten extra promenad vilket väl behövs. Har då inget alkoholsug alls vilket man då är tacksam för. Har faktiskt varit en rätt så bra dag detta.

Ha en fin kväll!

Hej! @vår2022, Trevligt att du tittade in en sväng här. Har försökt att tänka på hur gamla mormor brukade säga om att man väl inte har roligare än man gör sig. Så har fast man fick en liten dipp i humöret och oro i kroppen vid halvsju tiden ändå försökt att se positivt på det hela.

För man har ju i alla fall kravlat upp ur alkoholträsket så att säga. Hörde en podd med nån terapeut för ett tag sen som sa att, när man börjar se på sin tillvaro med lite tacksamhet och inte bara jämför sig med folk som man tror har det så mycket bättre.

Så kan man faktiskt börja känna sig lite rik och då vill man oftast sköta om sig lite bättre tror jag att det var alltså. Sådana ord skulle jag inte direkt kunnat tagit till mig för bara ett år sedan. Så hjärnan börjar tydligen återhämta sig så sakteliga efter åratal med berusning i olika grad och konstant förgiftning av alkohol.

Tittade på ett av mina tidigaste inlägg idag och såg att jag var glad för att febern som man hade haft en vecka innan man hittade hit på riktigt till detta forum hade blivit normal temp, och var på 37 grader som man hade haft i en massa år. Tog idag fast jag kände mig hur okej som helst och kollade dags-tempen och den var på lite drygt 36 grader som den har varit i stort sett sen en nio månader tillbaka drygt.

Alltså min normaltemp är en hel grad lägre än man vad man gick omkring med i en himla massa år. Tänk, man hade en lätt feber i en massa år utan att man fattade nåt. När jag tänker på fördelar med att vara alkoholfri måste jag då säga att det bästa hittills då är att magen inte har krånglat sedan man blev ny-nykter. Så det är då aldrig försent att ställa ifrån sig flaskan.

Det psykologiska mörkret har även den minskat betydligt vilket man ju är tacksam för. Nu får man fortsätta att hålla i nykterheten så länge det bara går även om det ju ofta finns rätt jobbiga stunder. Men ska då försöka på att fokusera på att göra roliga prylar som man gillade innan alkoholen tog över helt. Kom faktiskt även utanför dörren i kväll och kastade ett par soppåsar och tog en rätt rask promenad till matbutiken och handlade lite mer mjölk, ost och en limpa bland annat. Nog känns det allt lite märkligt nu att kunna skriva att man inte ens tänkte på öl och sånt när man var och handlade, vilket känns rätt bra.

Ha det gott kompis!

God morgon allihopa! Har sovit en fem timmar drygt vilket är helt otroligt för att vara jag och något man då är rätt tacksam för. Sitter nu och dricker ett glas med vanligt vatten och ser morgonljuset komma. En ny dag har det blivit. Dragit fram ett nytt almanacksblad har man också just gjort.

Det var en fin dag igår och man gjorde lite nya upptäckter om att bara man kan tänka lite gladare tankar så blir det lite roligare. Har redan hälsat på skaparen i tanke och känsla och bett om bättre hälsa då man ju vet att man är lite kroppsligt sliten. Men med medicinering så ligger blodtrycket ganska normalt och tempen var 36,1 grader vilket ligger i linje med vad som tydligen är rätt så normalt för mig alltså.

Minns att min gamle far brukade säga till mig ord som att: Du kan ju allt! Nu är det väl inte riktigt sant då jag ju pendlar en hel del i mitt humör över dagen som dystymiker med nedstämdhet och energibrist. Det märkte jag när jag just hade slagit upp mina ögon och började att tycka synd om mig själv och deppiga tankar av gammal vana liksom så smått trängde sig på. Vad är det för mening med allt var tankar som snurrade igång igen...

Men jag fokuserade nu på att tänka så glada tankar jag bara kunde förmå mig och gick ut här i köket för att skriva denna text fast jag precis som nu i stunden är rätt så trött. Man har inte roligare än vad man gör på sig sade gamla mormor en glimt i ögonvrån och talade om vikten av motion och att äta rätt och sånt där lite hurtfriskt som man tyckte var lite överdrivet, men hon hade ju rätt i sak.

Minns att hennes gode man väl sade ord som att att inte kunde vi väl tro att hon skulle bli 91 år gammal med tanke på hennes diverse krämpor mot slutet där hon bodde på ett äldreboende med utsikt mot några tallar och en parkeringsplats. hennes intressen var väl mer åt det husliga hållet så hon brukade sitta i köket på boendet och titta på när personalen pysslade i köket där. Man ska hålla sina intressen vid liv då blir det inte så trist.

Kroppen är själens tempel har man ju hört så visst ska man försöka att leva någorlunda sunt. Det är mycket att tänka på som en människa, och nedstämda tankar gör man bäst i att försöka att undvika att gå och älta så de växer till onödiga proportioner. För det är väl ungefär som Herren har sagt, att gårdagen är förbi och kommande dagar har man inte sett. Han talade alltså precis som så många andra än idag gör om vikten av att vara i nuet liksom. Minns även en bekant som sade att man ska dra ett streck och gå vidare, vilket väl var tänkvärda ord.

Har nu öppnat mitt köksfönster och fått mig lite morgonluft och det är väl en bra start på dagen och något att vara tacksam för. Funderar på att ta mig en slurk men vanligt kaffe för att vakna till en aning liksom. Tänk att man inte har längtan efter berusning av alkohol i dag heller vilket väl är ett litet underverk och något man kan känna tacksamhet över. Vet inte vad jag ska hitta på för kul idag, men om en stund så blir det nog att följa min ny-nyktra rutin att ta mig en kopp med varm mjölkchoklad och tre goda limpsmörgåsar. För varför bryta ett vinande koncept liksom var en tanke som kom till mig.

Ha en fin dag!

@Flarran tycker alltid det låter så gott när du planerar att äta limpsmörgåsar och dricka mjölkchoklad, tänker att jag med ska införa det i mina nyktra rutiner nu till hösten. Fast på helgerna då, annars blir jag smällfet 😂

Önskar dig en härlig dag kompis, blir så glad av dina texter och är tacksam för att du är här med oss ❤️

@Flarran God morgon 💛 Här skiner solen över ett stort blankt vatten och kaffet har intagits på en bänk runt stugknuten ☕️

Helt ärligt: av det du skriver och har skrivit så upplever jag det som att ditt humör blir bättre och bättre. Jag tycker alltid att du tillför något klokt och/eller positivt i det du skriver.

Hoppas du får en fin dag
🩵

@Flarran Härlig läsning 🤩 Sovit bra och positivt tänk! Fortsätt så, till slut blir du kanske lika positiv som jag! Livet blir så mycket enklare om man alltid ser glaset halvfullt snarare än halvtomt. Ett glas med vatten förstås!

Kram 🐘

Slumrade till i nån timme och drömde lite konstigt om att ena väggen i ett rum i en garderob bredvid sovrummet hade spruckit i ett hörn och gått sönder liksom. De var så att man kunde se rakt ut och in i trappuppgången bredvid. Det var en rätt så konstig dröm som man hade en stund efter att ha ätit en makrillmacka, burksallad, lite chips och druckit ett glas mjölk. Det blev väl lite för kraftig påfyllning av mat i magen direkt innan en vilopaus kan jag tänka.

Tolkade själv den lite knepiga drömmen som att jag nog utan att man medvetet tänker på det, eller ens behöver det, känner en oro eller otrygghet på något sätt. Borde väl städa och hålla lite bättre ordning kanske sade mig en känsla. Men har så himla lite energi, så man får väl ta sånt i små steg lite då och då allt eftersom man orkar. Men det är då tack och lov ingen direkt misär.

Man ska då inte äta allt för kraftigt och sedan gå och lägga sig. Det har man ju hört och läst ibland. För då ska man ju kunna drömma lite konstigt, och drömmen ifråga var då rätt knepig alltså. När jag vaknade så kände jag mig lite tom och nedstämd och var inte helt nöjd med att jag väl inte än är helt återställd efter en massa år av misshandel av kroppen med alkohol. Njurarna är väl inte i toppform kan jag tro då en allmänläkare ju skrev om lite dåliga värden. Men försöker få i mig mera vanligt vatten än vad jag egentligen är törstig på, då jag ju är lite dålig på att sköta vätskeintaget.

Har då nu varit duktig och hällt i mig 6 deciliter med kranvatten i stället för en energidryck som ju inte ska vara så bra med dess märkliga kemikalier, men som på nåt sätt ibland känns som lite roligare att dricka än bara vanligt kranvatten på nåt sätt. Inte för att jag dricker en massa energidryck, då det väl blir kanske max en 2-3 stora burkar i veckan. När jag förra året började skriva här då var min vikt 103 kilo och den ligger lika nu. Det säger att jag tillför precis den energi som jag gör av med.

När det gäller vikt och det här med ämnesomsättning har jag kommit fram till att jag väl borde stoppa i mig ungefär hälften mot det antal kalorier som kroppen gör av med. Mindre portion och mera motion brukar jag tänka. Då skulle jag säkert börja gå ned i vikt rätt snart, vilket väl kroppen skulle uppskatta. Skulle väl kanske även kunna vara något som väl bidrar till lite mera ork rent generellt också.

Borde väl alltså planera en vettig matsedel för en vecka med goda och nyttiga rätter att hålla mig till har jag tänkt på ibland. Men jag är inte så duktig på att vara så värst duktig. Borde även promenera mera, men det har inte riktigt blivit min grej än, men man får väl arbeta på det också kanske. Bara ta en promenad åt nåt håll utan ryggsäck så att säga. Många borden blir det, som man förstår skulle vara ett bra görande i vardagen alltså.

Det blir ibland att jag tröstäter, men det är inte större mängder mat än tidigare år jag stoppar i mig. Men ämnesomsättningen minskar ju för vart år som går har man förstått Försöker då undvika chips, läsk och godis, men ibland är jag inte så himla bra på att vara så bra. Men nykter och alkoholfri det är jag i alla fall och avser att fortsätta med att vara så länge det bara går. För det är ju faktiskt en grundförutsättning för det mesta så att säga.

Det var trevligt att ni tittade in och skrev lite här @Andrahalvlek @Carisie @B.Å sånt gör att det känns som att det ibland ändå är en mening att kämpa på vidare som alkoholfri. Jag är inte alltid så duktig på att kommentera inlägg och skriva till alla kompisar här på forumet alltid, men jag tänker då på er alla och önskar er allt gott ska ni veta.

Ha en fortsatt fin dag!

Så var det onsdag och sovit rätt bra faktiskt har man gjort. Det är då en Herrens gåva att få sova ibland vilket då verkligen behövs för återhämtning och är något som man är tacksam för. Sitter och mornar till mig och dricker ett glas med vatten och har inget behov av nån alkohol alls. Har börjat denna dag med att hälsa på skaparen i tanke och känsla som vanligt och även läst lite på detta eminenta forum som väl blivit lite av en rutin.

Har dragit upp persiennerna här i köket och släppt in lite frisk luft. Tretton grader varmt säger termometern på fönsterbrädan att det är, vilket känns att vara rätt korrekt. Det är lite grått ute, men det är ju en höstmånad man befinner sig i så det är väl som det ska vara. Hörde igår på nyheterna och väderleksrapporten att det nog ska bli ett par varma dagar framöver med lite sommarkänsla.

Sådant gör då att till och med en gammal nedstämd och trött dystymiker får en gnutta livslust och en aning mer hopp. Livet rullar alltså på i sin gilla gång utan större problem alltså. Har pysslat med att göra lite musik i natt och redigerat en del filer. Blir kanske att jag lägger ut ett nytt instrumentalt verk på min sida på SoundCloud snart. Man måste ju göra sånt som man tycker är lite kul ibland om man orkar alltså. Tänk att man har varit helt nykter och alkoholfri var dag hela detta skottår hittills.

Det känns allt lite stort och märkligt att man har lyckats med den bedriften utan att ens ha fått någon hjälp alls av sjukvården eller ens knaprar några knepiga piller för att ha kommit ifrån alkoholträsket. Men visst känner man stundtals att man skulle vilja vila sig från sig själv. Men då får man väl be till skaparen om lite extra styrka att gå vidare för det kostar ju inget att sända en tanke eller bön till Herren alltså. Funderar på att man skulle ta och riva lite morötter som man kan festa loss på senare.

Men är inte speciellt hungrig än så det är väl ingen brådska med det. Det ligger inte på något alls som man måste rusa iväg för att göra heller, vilket då är något som man är tacksam för. Det är så mycket ma har jagat och stressat efter genom åren som man idag väl känner har varit lite bortkastad tid. Men så är det väl för de flesta. Nog har man det rätt så bra i denna stund i alla fall när man tänker efter lite.

Ha det gott!

@Flarran Hej & god morgon ☀️
Så fint du skrivit igår. Jag hade tänkt kommentera det redan igår men var för trött när jag la mig & prioriterade min kvällsavstämning.

Vi är alla delar i varandras liv och jag tror stenhårt på gemenskap för att lyckas med förutsättningen att kunna hålla sig nykter 🚫
Jag ser dig och "hör" dig. Ser att det går upp och ner med suget - men jag ser också din kamp för att behålla det liv du skapat för dig. Det är fint! Jag beundrar din styrka och ditt mod. Läs ditt första inlägg och se hur långt du kommit 📃

Nu ska jag gå ur sängen och baka bröd. Ha en fin dag.

🩵

Man är allt en knepig figur med många egensinniga tankar. Brukar mest lyssna på Rock n Roll i upptempo i mina hörlurar. Men när jag sen gör egna musikgrejer blir det oftast mera ambient. Men man har väl många strängar på sin lyra som det väl heter. Det är allt en rätt intressant resa att som ny-nykter ha fått chansen att se på tillvaron med nyktra ögon. Nu snurrar låten Gyllne morgon med sångaren Mats Paulson runt i spelaren, tänk bara en sån sak... det var väl inte vardag förr liksom.

Har ändå sen jag var liten haft en självklar känsla av skaparens närvaro. Men inte har jag då varit speciellt lugn och förnöjsam för det. När jag har varit på en plats så har jag oftast tänkt på att det nog vore roligare nån annanstans. När man sen har tagit sig dit har man tröttnat snabbt och sen väl mest velat hem igen. Kom att tänka på att det var en massa år sen man gjorde upp en liten lägereld och grillade sig några korvar. Kanske skulle man göra det framöver...

Men har inte så mycket ork för sånt och då tröstar man sig med att det ju går bra att steka på några korvar i en gammal stekpanna man har stående på spisen. Det är så många val man kan göra på de flesta områden och en tanke föder snabbt en annan. När jag tänkte på korvgrillning ute i guds fria natur så kom jag att tänka på att det var längesen som man satt och metade vid nån sjö. Men är ju inte så mycket för att rensa fisk...

Då sade mig en känsla att varför kanske inte bara steka på sig några goda fiskpinnar senare idag. Tankarna dom kan då snurra på lite som de vill. Men orken är inte så stor, så det blir nog till att jag kanske bara öppnar en burk med tonfisk och till det tar mig lite sallad ur en burk. För det funkar ju bra det också så att säga. Tänkte just på att det är lite knepigt att ofta vara så obeslutsam och rastlös som man väl är och då ofta känna en inre stress och vara helt energilös på samma gång.

Borde som en del väl gör och ta och skriva dagliga att-göra-listor för att slippa var så slumpstyrd som man väl är för det mesta. Samtidigt vill man inte heller vara så himla fastlåst i en massa rutiner. Men rutinen att vara nykter och alkoholfri den följer man då utan att man förstår hur det kan fungera, och nog är det då som de lärde väl säger att man som nykter var dag blir lite mera chill och lugn på nåt sätt. Nu är mitt andra glas vatten här på köksbordet snart tömt och det är väl dags för nån frukost.

Men vad sjutton det blir för nåt det är då i stunden en liten gåta. Men för att göra det beslutet enkelt får det väl bli en kopp med varm mjölkchoklad och tre limpsmörgåsar, varav två med mjukost och en med kaviar för det brukar då magen gilla hur som helst. Tänk att man nyktert helt lugnt kan sitta och filosofera så här till en liten enkel visa så som Gyllne morgon alltså. Förresten, @Carisie, det var kul att du tittade in här på morgonkvisten. Har sett att du brukar fixar till ditt dagliga bröd för egen hand alltså. Det är bra gjort det.

När jag sist bakade nåt här i köket för rätt så längesen så var det väl en sockerkaka eller muffins som det blev tror jag. Har alltid mest tyckt om att baka lite bullar och sånt så att säga. Man är väl en gottegris kanske, men man är ju som man är. Nej, nu är det då allt dags för en kopp med varm mjölkchoklad liksom.

Ha en fin dag kompis!

@Flarran Du får väl börja slänga ihop limpa själv! Tänk dig tillfredsställelsen av att sitta och äta hembakt limpa med mjukost på i Arla morgonstund i köket. Jag menar du är ju ändå vaken på bagartid 🩵☺️

När man bara jämt drack en massa alkohol då kunde man då inte tänka klart och inte kunde man heller förstå varför det liksom skavde och gnisslade så jäkligt på de flesta områden. Mer eller mindre totalkaos var det väl. Men man höll god min och det var nog inte många som kunde förstå hur bedrövligt det låg till. Men den lilla hjärna man har och kroppen också, den har då inte haft det så himla lätt tänkte jag för en stund sen då jag slog på min gamla dator för att kolla in senaste nytt på detta eminenta forum.

Sitter nu just i skrivande stund och dricker lite kolsyrat vatten ur en halvlitersflaska som jag blandade i ordning igår. Kom på att det nog var dags att tillföra lite vätska vilket var en tanke som infann sig när jag av en slump fick för mig att vattna mina halvtorra krukväxter.

När jag var liten så minns jag att min gamla mor hade vatten i en skopa som hon gick omkring och vattnade pelargoner och annat med. Då brukade jag skämtsamt kalla mig för en springpelargon och sade att jag också då måste vattnas. Det brukade morsan då göra, och man fick sig då en liten slurk vatten ur skopan alltså. Men ibland funkade det inte, då hon hade haft växtnäring i vattnet.

Tänk vad mycket gamla minnen man kan komma ihåg när man tänker lite klart och inte så att säga med alkohol har stängt av hjärnan, för att väl i en sådan stund kanske nästan har tänkt färdigt på nåt sätt så att säga. Var för någon timme sedan så oerhört trött. Men ville ändå göra nåt kul som att gå utanför dörren då solen ju sken. Så ställde då en digital väckarklocka på ringning eller rättare sagt pipsignal en timme fram i tiden. Detta för att en fin dag inte bara skulle försvinna liksom.

När det hade gått en timme och jag nog hade somnat till precis Ja, då satte klockskrället igång att pipa och ha sig. Men jag tryckte då på snooze-knappen och då var klockan tyst i fem minuter innan den satte igång att pipa igen. Då jag var för trött och ofokuserad för att veta vad jag ville göra så vilade jag mig lite till, och sedan pep klockan Sen vilade jag och klockan pep igen, och tankarna vandrade lite hit och dit. Men efter en timme hade klockan slutat att pipa, vilket väl är en funktion för att spara på batterier.

Men jag tvingade alltså mig själv att vara stilla i sängen och liksom kämpa i stilla tysthet för att till sist landa i ett lugn på nåt sätt. Denna metod skulle man använt lite tidigare så hade man nog blåst alkoholdjävulen på konfekten för längesen. Men det var inte lätt att vara så extremt beslutsam, envis och fokuserad. För när jag låg där i min säng så började negativa tankar gå igång som sade till mig att jag var värdelös, korkad, oduglig, slö, fet och att jag inte dugde någonting till och liknande.

Ja, så där som mina tankar som dystemiker ofta håller på när jag sedan ofta gått från lätt nedstämd för att i snabb takt sedan halka in i en stressande depressionskänsla. Som ofta har fått mig att rusa iväg in till bolaget för att få tankevila och stopp på negativa malande tankar. Men idag har jag helt själv utan någon sjukvård, knepiga piller, terapeut eller nån mänsklig kontakt eller läromästare av något slag. Helt genom en egen utmattningsmetod knäckt en del gamla hjärnspöken. För nu i stunden finns det inte det minsta av uppgivenhet och alkoholsug som blixtrade till och fanns ett tag.

Du kan ju allt! Detta sade min gamle far ibland, och kanske låg det nåt i hans ord. Morsan var ju lite inne på samma grej med sin lite försynta kommentar då och då om ”feltänk”, väl riktat mot mig i all välmening. Vilket jag då inte alls kunde greppa och förstå ett dugg av vad hon med detta ord menade liksom. Men så småningom så kommer väl även den mest långsamma snigel i världen fram till sitt mål.

Det var då något som jag tänkte lite uppmuntrande om mig själv ibland då man väl tidigare år satt ensam, uppgiven och rätt så dimmig på nån parkbänk i utkanten av stan och då väl var rätt så fastklistrad i alkoholträsket så att säga. Många människor lyckas finna lugn och ro genom att gå på gym eller genom raska promenader för att rensa hjärnan. Medan andra liksom tydligen får ta till lite alternativa egna metoder rent mentalt för att komma i en någorlunda balans verkar det som. Denna överlevnadsinstinkt är då något man är tacksam för.

Nu är halvlitern tom. Ja, vattenflaskan alltså och inget med alkohol. För sånt det blir man då inte direkt klokare av. Sånt är bara som klister och sirap för hjärnverksamheten i bästa fall. Nu är man då allt lite trött, fast nöjd över att ha fått sig lite nya nyktra insikter här i sitt kök. Borde väl försöka att gå ut med soppåsen idag, men nu finns det då inte krafter till sådana stordåd känns det. Men vem vet kanske blixtrar man till med lite oväntad energi plötsligt och då kan man väl nästan göra vad som helst ett tag om man då inte bara sätter sig ned och slarvar bort en sådan energikick liksom.

Ha en fin kväll!

Tänk om man hade kraft och energi som vanligt folk och var någorlunda jämn i humöret. Då hade det varit mycket som nog skulle ha sett lite annorlunda ut. Men med skaparens hjälp så är det väl inte för sent att bli till och med bagare kanske. Något som man en gång innan alkoholen kom in i bilden när man var ungdom, och lite piggare faktiskt var inne på att ha som en yrkeskarriär liksom. Så det var lite kul faktiskt att du @Carisie tittade in här en sväng och föreslog att jag skulle börja att göra min egen limpa.

Men krafter till sådana stordåd det har då inte jag alls. Men kom nu att tänka på när jag var liten att min gamla mor då faktiskt ett tag bakade matbröd. Det var några runda vetebullar som jag då tyckte var stora som enorma handbollar eller nåt i den stilen. Sedan lite senare i mer modern tid när man väl var omkring en tio år eller nåt sånt. Så bakade visst min mor ett par plåtar med sånt bröd efter att man väl hade tjatat efter sånt.

Då förvånades man över att dom bara var i normalstorlek liksom. Men så brukar det ju vara att när man är en liten unge då verkar ju mycket vara bra mycket större än det är i verkligheten. Så sade farsan också när han berättade ett gammalt barndomsminne från sin uppväxt. Han brukade visst leka med sin lillasyster med kottar och sånt i ett litet skogsparti i närheten av huset där han bodde som liten grabb.

Han berättade att det där och då fanns den största sten som han någonsin hade sett. Nästan som ett mindre berg. Sedan kom han dit som vuxen, och stenen hade då krympt betydligt mot hur den hade tett sig i hans minne sa han. Så kan det allt vara med rätt så mycket, det har man då allt märkt själv också.

Ha det gott kompis!

@Flarran Handboll?! Du får väl göra hur stora eller små bollar som du tycker är passligt 😂
Faktum är att mitt bröd tillverkar jag genom att röra ihop jäst, vatten, havregryn & mjöl. Lite sirap & lite rapsolja. Sen får det stå i kylen. Det kan stå 1-3 dagar. Sen när jag bestämmer mig för att baka så häller jag ut degen på bänken och bara skär lika stora delar & gräddar 15 min. Jag skulle säga arbetet att måtta & blanda tar max 10 min och att skära upp degen tar 5 min. Lite strösslande av frön om man önskar.. men ja...så gott & så värt det 🩵