@Himmelellerhelvette ❤️

Ska alldeles strax släcka lampan. Min lilla hund ligger vid mina fötter. Idag är hon ngt piggare🙏🏻 Vi har köpt lite burkmat som vi blandar upp med lite vatten så blir det lättare för henne att få i sig födan. Fast hon är inte riktigt sitt vanliga jag vilket inte är konstigt men det påminner mig om att hon kommer kanske inte ha så lång tid kvar på detta jordeliv och det är så läskigt😔

Har sedan förra veckan haft oro/ångest inom mig. Vår vän som gick bort hastigt och hann inte fylla 68. Besöket på banken som väckte upp mig från en verklighet som jag vill förtränga…ett ekonomiskt tufft pensionärsliv (jag vet att jag delar detta m många kvinnor). Vår hund som är i slutet av sitt liv. Tankar på döden föds och rädsla för ensamhet. Och… visst…jag måste leva i nuet…men många tankar på jobb….kommer jag orka jobba 100%….sjukersättning.

Var h min terapeut i fredags. Hon är toppen! När jag pratar om pensionen förstår hon att det går ett snäpp djupare inom mig…jag som alltid har tänkt att jag har haft det så bra vilket jag har haft….förstår att det är så mycket som spelat roll. Och jag kan nu förstå att jag kände mig övergiven fast en åskådare skulle nog aldrig förstå det. Och det fanns nog inte heller i mina föräldrars tankar..de som gav mig så mycket. Jag kan räkna upp så många tillfällen, händelser i mitt vuxna liv då jag inte förstått att känslan var övergiven utan jag har tänkt avundsjuka eller blivit den där lilla Varafrisk. Jag tror att övergivenhetskänslan är den som bidrar t att jag känner mig ensam och ibland livrädd för att bli ensam.

Men nu ska jag sova🥰Godnatt 🤗

Min sjukskrivning gick ut igår och jag kände att jag orkar inte jobba heltid ännu.
Hade tid på vc idag träffade en ny läkare. Alltså vilken läkare! En kvinna i min ålder. Hade doktorerat i att skriva läkarintyg. Tror att hon gjorde det efter ngn reform som regeringen hade och Försäkringskassan drog åt svångremmen.
Jag fick berätta först hur jag mådde och hon ställde frågor. Hon frågade mig om jag hade sexlust. Jag blev så full i skratt och sa till henne att den frågan har jag aldrig fått. Hon sa att det är män som brukar få den frågan. Jag svarade nej…då rekommenderade hon mig att köpa en vibrator. Och om någon skulle se att jag är inne på nätet för att köpa en vibrator så skulle jag skylla på doktorn.
Hon sa att hon ville ge mig antidepressiva för att kunna läkna i min depression. Min förre läkare ville ju inte skriva ut medicin när jag frågade för jag kunde gå upp i vikt och tappa sexlusten. Han vågade aldrig fråga om jag hade ngn😝Det var första gången som jag frågade om antidepp men han rekommenderade motion…”även om regnet stod som spön i backen”. Jag behövde inte övertyga denna läkare utan hon lyssnade på mig och trodde på mig🙏🏻Hon var väldigt personlig på gränsen t privat men jag gillar ju sådana möten😃Nu är jag sjukskriven 25% tom 8/12…och ska börja med antidepp för att få lite energi.

Kram🥰

@Varafrisk Jag måste också skratta😂. Vilket ovanligt men roligt möte med en läkare ändå, en frisk fläkt liksom. Vad bra att du fick nya goda råd och antidepp som kan hjälpa till med läkningen.

Ha det gott!❤️

Vad roligt att läsa, @varafrisk
Jag har ju ”tjatat” på antidepp genom åren men förstår att motion står först på läkarens ordinationer, samtidigt är det ju för många ett himla bra sätt att komma ur en tung svacka och kunna hjälpa sig själva till bättre mående. Hoppas det hjälper- tycker även att den andra ordinationen var bra! 😅

@Varafrisk Vad skönt att du fick en läkare där ni hittar ett sätt framåt som känns bra! Jag har många patienter där antidrpressiv medicin har fungerat bra. Har man provat utan medicin o det inte ger resultat, behöver man ju prova en annan väg!
🌸🌸🌸

@vår2022 @Se klart @Andrahalvlek @Himmelellerhelvette @Sattva ❤️❤️
Ja, nu hoppas jag att detta ska funka🙏🏻
Veckan som gått har varit tung…lite illamående i början av veckan, huvudvärk, ganska låg och väldigt trött . En kollega sa till mig att man kan må sämre i början när man sätter in antidepp för att sedan må bättre (förhoppningsvis)🙏🏻Någonstans i bakhuvudet kunde jag minnas detta. Läkaren nämnde dock inget om detta. Kom iaf iväg t Friskis igår och tränat. Idag har min man och jag varit ute på en liten tur på landsbygden ”mathantverkssafari” som var både ris och ros. Jag märker att när jag blir låg så kommer även många negativa tankar och negativa känslor som ensamhet och jag funderar mycket på en del vänner. När jag mår bättre så och mer jobbar med var jag ska ha mitt fokus så poppar inte de negativa tankarna upp på samma vis.

Tror på en bättre vecka och med bättre luft…gärna lite svalare🙏🏻

Kram🥰

@Varafrisk Så är det verkligen! När jag blir låg i humöret kommer så många negativa tankar, de tankarna förökar sig fort om jag inte stoppar dom. Jag har också hört att man mår ännu sämre först när man börjar med antidepp men sedan blir det mycket bättre. Jag hoppas verkligen du ska slippa att det förblir sämre först, tror inte alla får det? Kram❤️

Vi kan hoppas att din motion frigör lite dompamin och plockar bort stress. Att vara nere vet jag hur det är och det är fan inget roligt. Min räddning blev träning och att vara igång och tänka på annat. Hoppas att du blir bättre och att medicinen hjälper.