@Hannapanna1 Hej! Vad roligt att du tittade in. Ja, har läst att det kan hjälpa vid många tillstånd, långvarig smärta, djup depression och schizofreni. Att man kan göra något ingrepp som sänder signaler till vagusnerven för att stimulera den. Vagusnervens betydelse och att den finns är helt ny mark för mig och hur vi kan stimulera den på ett enkelt sätt. Vet ju att massor av det som stimulerar nerven ger välbefinnande, men visste liksom inte om dess existens och funktion. Det ger mig mycket att få kunskap om detta och om kroppens funktioner. Jag gör redan mycket som stimulerar vagusnerven och mår så bra av det men börjar kanske med kalla duschar också😂.

Sköt om dig❤️

@Carisie Vad bra att stenen vaknat😂. Själv har jag varit ute på en morgonlöpning i morgondimman med medryckande funkig musik i öronen och dricker nu en kopp kaffe i solen som tittat fram🌞. Det var en härlig och vacker upplevelse, jag blev påhejad av ett gäng kossor som galopperade fram till mig när jag sprang och stirrade stint🐂🐂🐂🐂🐂🐂. Laddar för att höströjja i trädgården, puh!

Melodikrysset är guld, tanter som vi är! Ha en fin dag!🌞❤️

Visst är det häftigt med vagusnerven @vår2022. Jag läste om det sympatiska och parasympatiska nervsystemet för ett tag sedan och fick då koll på denna nerv och hur jag kan lugna mig själv. Du är så bra på att dela med dig av när du hittar något nytt, det är så fint av dig❤️Kram

Hallå 🙋🏼‍♀️
Det var några dagar sedan jag såg eller hörde nåt från dig och det känns tomt 😶 Hur har du det? Här har det varit lugnt sedan mamman åkte hem. Hösten har kommit över en natt med stormsteg 💨 ☔️

Jag är ledig idag & ska maskera upp nästa rum som ska målas, plocka in de sista gurkorna från odlingslådan & göra pressgurka. Hittade två zucchini jag ska göra plättar av också. Har haft ett mission att tömma frysen och det är nära nu 😅

Jag hoppas du har det bra var du nu håller hus.
Kram ❤️

@Carisie Hej! Jag har det bra och det råder balans inom mina flesta livsområden😁. Jag är rätt upptagen på jobb, men det är roligt och är lite trött på kvällen, så jag läser mest och försöker följa livet på forumet. Det finns även så många hjälpsamma, stöttande och aktiva på forumet, som du, som håller forumet levande😁. Idag jobbar jag hemifrån och det blir lite lugnare.

Jag har fått en rejäl blåsa på min stortå, förmodligen av nya löparskor vilket gjort att jag inte heller kunnat springa på några dagar. Det ser bättre ut nu och jag hoppas att jag snart kan springa igen, ska testa lite lätt på lunchen idag.

Skönt att tömma frysen, bra idé! Lätt att det blir dåligt när det ligger inne för länge. Du verkar ha en jättestor lägenhet, med massor av hallar och rum. Låter flott! Jag har också höststädat i trädgården hela förra helgen, det var riktigt tungt men skönt att ha fått det gjort och skördat framförallt potatis som det kom mycket av. Den är verkligen god och det finns en tillfredställelse i att jag producerat den själv.

Ja, hösten har nu kommit och det passar bra för mina goa fyrbenta kompisar som inte får det lika varmt och ansträngande att flyga fram i skogen. Jag gillar också hösten och den klara luften som kommer med den, samt hopp om att de eländiga fästingarna ska minska! Ha en riktigt fin dag och lycka till med målningen!

Kram❤️

@vår2022 Hej 🙌🏽 Alltså känn ingen press men det MÄRKS verkligen då du inte är här. Ibland känner jag också att jag nog bra ska läsa men sen blir det lite skriva ändå förutom igår då jag aktivt struntade i att ha kvällsavstämning.

Mina två lediga veckor är ÖVER ...men det känns lite som att jag borde ha en veckas semester efter semestern 😉. Det påminner mig om när maken & jag var på långresa och bröt semestern på vår tropiska ö till fastlandet i samma land i 4 dagar. Vi tog semester från semestern 😄. Det där med blåsor alltså 😕 hjälper inte Compeed hjälper inget känns det som. Maken har nya skor på jobbet nu och har dragit på sig en blåsa nedom trampdynan på "pektån" (eller dig II som vi i vården skulle uttrycka det) alltså över första leden - jättekonstig (och ont)!!!

Ja vi är ju så duktiga på "win-win mot svinn" så vi har en tendens att fylla frysen. Imorgon ska jag tömma det sista proteinet till middag och göra sushi. Det blir den sista middagen jag äter hemma den här veckan då det byttes till kvällspass över helgen. Ja lägenheten är ju STOR 😅 det kan nog inte beskrivas bättre. Visst är det härligt att odla! Jag är mer och mer inne på att bo i hus men då kommer det (o)praktiska. Jag får jobb var som helst - men maken? Han borde plugga till sjuksköterska så kan vi bo i hus om tre år när han är klar med studierna 😂. Vill också ha hund då jag är uppvuxen med djur men fästingarna är ett aber. Svärfar matar hunden med nån fästingtablett och hon har ta mig tusan inte en enda (Golden).

Tiden rinner iväg och den här tanten har tänkt att bjuda omvärlden på ett sminkat ansikte idag så det är bäst att jag beger mig ut i kakelsalongen och börjar måla ☺️

Hoppas du får en bra löpprunda och en fin dag.
Kram ❤️

@Carisie Hörs jag så mycket!😂. Det är bra att du vill skriva, det är så värdefullt och kan betyda mycket för andra. Jag känner också att det är meningsfullt att vi stödjer varandra här, det är ju liksom vi här som skapar innehållet.

Det är verkligen härligt att odla. Nästa år ska jag bla satsa på mer zucchini, gjorde test detta år men behöver hitta en bättre plats. Sockerärter ska jag också odla mer av, de var supergoda! Det har sina fördelar med både hus eller lägenhet, men med hund är det skönt med tomt där de kan gå på morgonpink och kvällspink😂 och att bo nära skogen på promenad med dem. De är duktiga på att gå fot utan koppel hemma, men asjobbiga i koppel på stan😅, vill inte riskera något utan koppel där med alla bilar och stadsfåglar. De har ju inte riktigt lärt sig att gå i koppel, lantishundarna😂. Våra hundar får också tablett som gör att fästingarna dör när de sätter sig fast på dem, men de kryper omkring i pälsen först och vid gos får man själv lätt dem på sig😝.

Det gick bra att springa på lunchen. Compeed är knepigt på stortån, men har lyckats göra en bra lindning med steril kompress och tejp. Ja, blåsor är besvärligt och gör ont! Jag är rätt bra på lindning, bandage och plåstra om, kanske skulle jag blivit sjuksköterska😁. Har haft öppna sandaler med värsta lindningen på stortån till jobbet, men nu är det bättre och jag kan göra ett mindre paket på tån. Låter som en bra plan att maken pluggar till sjuksköterska, då kan ni bo precis var ni vill!

Ha en fortsatt bra dag och nysminkad på jobbet❤️

God morgon! Idag jobbar jag halv dag och det känns skönt. Vi ska ha lite födelsedagsfirande i kväll och jag hinner förbereda lite. Det serveras både kräftor och surströmming. Vissa älskar surströmming och andra kräftor så det är bara att välja😁. Ska även göra två pajer med kantareller som jag plockat och västerbottensost. Till surströmmingen blir det egenodlad mandelpotatis. Till dryck alkoholfri öl och om man vill ha starkare än så får man ta med sig det. Det dricks väldigt måttligt i denna gemenskap och det känns så skönt, det blir aldrig jobbigt eller någon reptilhjärna som träder fram😂. Bara trevligt umgänge och givande samtal.

Det går bra med mitt nya omtag med matintag sedan juli. Jag startade med tre dagars fasta och under de dagarna fundera på hur jag skulle lägga om kosten. Gick ned ca 10 kg för ca 2,5 år sedan och har hållit vikten någorlunda bra. Dock har flera kilon smygande och sakta lagts på och jag har utvärderat varför. Jag har upptäckt att jag faktiskt inte riktigt vetat vad det jag äter innehåller i kalorier, mer trott att jag äter nyttigt, vilket jag delvis gjort. Jag har hela tiden varit fysiskt aktiv men hörde att ca 80% av det vi äter påverkar vikten och 20% fysisk aktivitet. Omtaget innebär att jag räknar kalorier samt att det blir en balans mellan kolhydrater, fett och protein. Jag har tidigare aktat mig mycket för kolhydrater och det har blivit för mycket fett. Nu äter jag varje dag ca 50% kolhydrater, 30% fett och 20% protein. Jag planerar min dag och ibland dagar i förväg för att se vad jag kan/ska/unnar mig att äta. Har gratisappen FatSecret som räknar allt åt mig och gör det relativt lätt att planera. Trivs bra med denna nya mat-livsstil och kan ibland äta även sådant jag aktade mig för, bara jag planerar, räknar och håller balansen. Det går bra och har nått mitt första delmål och är på god väg till mitt andra mål. Jag är lite förvånad över att jag inte triggas av att äta sött ibland, det är mer som att jag kan göra egna kloka val av vad jag ska äta och det funkar. Det handlar nog också om min motivation och att jag hittat en balans där jag trivs och vill vara kvar, att äter jag så här och fortsätter med det så håller jag vikten och mår bra.

Det blir en fin höstdag idag och en härlig lunchpromenad med mina hundar i skogen. Ska ta med en korg och kanske hitta lite nya kantareller som poppat upp efter regnet. Ha en fin dag!🍁🍄‍🟫🍂

@vår2022 Hej & god morgon 🍂🍄‍🟫🍁
Gud så avis jag blir på halvdag & svampplock! Jag sitter här i min landstingspyjamas och dricker en kopp kaffe i ett hörn. Lyssnar på läkarnas snack - ibland blir det intressant. Vill du höra på ett naket och bra perspektiv på vården och världen så kika in på podden "spännande möten" och läkaren Märit Halmin. Fantastisk kvinna 🙏🏼

Hoppas kantarellguden står dig bi 🍄‍🟫

Nu ska jag vanka här till kl 14 och se om jag får någon patient eller ej ☺️
🩵