@Ny dag Precis - vi håller i varandra och njuter av den här fantastiska "Brittsommaren" nyktra med alkoholfritt i glasen! Idag har jag testat en, för mig ny, alkoholfri cider - och det var fantastiskt gott och jag väntade inte ens på ruset utan njöööt verkligen av den kalla alkoholfria drycken - yeay!

@vår2022 Tack för dina inlägg - alltid så peppande och inspirerande, tryggt att få hålla dig i handen på den här vägen - den nyktra!

@Charisie Hahaha - ja denna autokorrekt-funktion! När det dessutom är i kombination med ivriga tankar och även snabba, lite fumliga och ibland för långa naglar - så kan det blir riktigt rolig läsning ...

Igår skålade jag med kall Pellegrino i vackert glas för förtio alkoholfria dagar - och för att Bettanbilen gick igenom besiktningen, tjoho!

Emellanåt kan jag inte riktigt förstå att för bara drygt en månad sedan var jag sedan länge en fyllekaja, som drack stora mängder vin - näst intill varje dag!?
Cheeses vilken stress och ångest med allt smusslande för att planera, inhandla, gömma, dricka och försöka lura allt och alla! Skammen väger inte lika tontungt idag som den gjorde första dagarna när jag tog beslutet att "NU ÄR DET NOG!" men den ligger där ändå tyngre än jag vill och skaver i bakgrunden. Jag blir ledsen när jag tänker på hur jag så länge skadat, både mig själv, och mina nära & kära runtomkring, med att inmundiga allt detta förtärande vin. Men jag kunde inte bättre då.

Så otroligt stolt över mitt inre jag som kunde ta ett klokt och nödvändigt beslut åt mig, att ge mig själv möjligheten till klarhet, fokus och närvaro.

Jag skäms oerhört emellanåt, när jag t.ex. fortfarande kan hitta en tomflaska på någon undangömd plats jag glömt jag lagt tomglas på. Ibland när jag passerar platser som jag suttit och smygsupit på vill jag ibland bara sjunka genom golvet/marken - hur kunde jag!? Så jävla dumt!

Extremt glad jag just nu sitter här i trädgården med ett glas alkoholfri cider, läser i forumet och knappar på datorn, reflekterar och planerar - n y k t e r .

Trevlig lördag AH-vänner!

@Kirskål Grattis för 40 dagar!🥳. Så jäkla bra jobb du gör! Vad gäller skam så har den för mig bleknat med tiden och den sitter mest inom oss själva i tankarna om oss själva. Det vi tror att andra tror om oss får ofta en oproportionerligt stor betydelse för det sitter inom oss själva, att man är fel. Skammen tillhör alkoholen och lägger sig som ett lock över den vi verkligen är och våra genuina känslor. Den förmörkar och förvränger. I nykterheten och i ljuset är vi vårt genuina jag. För att bli av med skam behöver man acceptera känslan och även förstå att ingen människa är fullkomlig. Ett sätt är precis det du gör, du pratar om dina skamkänslor och vi här på forumet vet precis vad du pratar om och har känt den där skammen som tär. Skam kan bara växa i ensamhet. Den är som troll i solsken. Den försvinner om man släpper ut den i ljuset. Så att känna medkänsla med sig själv är ett bra verktyg för att bli av med skamkänslor.

Ha en fortsatt fin ljummen kväll!❤️

@Kirskål 🥳🥳🥳 till 40 dagar! Själv firar jag 25. Vi skålar för varandra i alkoholfritt såklart. Här kommer gästerna vid åtta och jag har en flaska på kylning samt några afria öl. Kommer passa perfekt till maten 👍. Var borta igår och det blev mycket sent, satt ute hela kvällen. Har inte skrattat så mycket på länge.
Jag känner också skam, ibland griper den liksom tag i mig. Till en annan person hade jag nog sagt, jamen du känn ingen skam nu när du är nykter. Du var sjuk, beroendet är en sjukdom. Du har förvisso ansvar för dina handlingar men det enda du egentligen gjort är att sabotera för dig själv. Nu är du nykter och den enda bot du behöver gör är att fortsätta vara nykter, då är liksom allt förlåtet 🥰❤️🙏

@vår2022 Det är det som är så bra med det här forumet - alla förstår och vet precis vad jag skriver om, kan relatera och ge stöttning, pep och tips!
Precis som du skriver så tänker jag nog att skammen och skulden kommer ge med sig med tiden, blekna, jag känner ju redan att det inte är så tontungt att bära som den första tiden i min resa - men jag ska aldrig glömma, för att stå där vill jag aldrig igen!
Nu trillar dagarna på i ett rasande tempo - och just idag har jag inget sug - det är sååå befriande! Jag är nöjd med ett glas isvatten ...!? Stort "smail" i det här ansiktet! :)
@Ny dag Hurra för oss - nu har de gått ytterligare dagar! Tjoho!