Hej!

Dag 1.

Nu måste jag förändra mitt liv på allvar. Det går inte längre, jag hatar mitt liv. Jag förstör mina relationer och sakta hela mitt liv. Ingenting är roligt längre. Kroppen orkar inte längre. Har varit full varje dag så långt tid tillbaka att jag knappt minns.

Har dejtat en fin kille hela sommaren och varit full varje gång vi setts, han har inte förstått någonting. Nu dumpade jag honom och ångrar mig men känns inte rättvist mot varken honom eller mig när jag inte varit vid mina sinnes fulla bruk.

Jag behöver ge det nyktra livet en ärlig chans men ändå tvekar jag. Alkoholen har varit min tröst och bästa vän i så många år.

Ska gå på ett AA-möte ikväll.

❤️

Första dagen avklarad. Kom iväg på ett AA-möte vilket kändes bra. Bad killen om ursäkt och var ärlig mot honom om mina alkoholproblem och att jag måste sluta dricka helt för jag kan inte dricka måttligt. Han var ändå förstående. Tacksam för det! ❤️ Imorgon är det nya tag!

Dag 2.

Min lever kommer tacka mig.

Lyssnar mycket på ”En beroendepodd från The House”. Har precis som Hanna Hellquist en ADHD-diagnos och har druckit vin för att kunna sitta still. Just nu har jag ingen fysisk energi men känner hur hjärnan har börjat snurra och att det är svårt att sortera tankarna.

En dag i taget. Jag fixar det här. ❤️

@Odågan Hej 👋🏼 jag älskar "en beroendepodd" och har lyssnat från början. Jag brukar tipsa om avsnitt 68 för att man får en bild av vad man kan göra för att hitta tillbaka till sitt nyktra jag. Det livet man levde och var nöjd med (nåja) utan alkohol. Jag hejar på dig!
🩵

Tyvärr klarar jag inte av det minsta motstånd och på grund av att jag hade alkohol hemma så har jag redan druckit. Trodde jag skulle klara två dagar. Mycket beror på att jag är sjukt uttråkad av den livsfälla jag har levt i de senaste 10 åren.

Jag är så besviken på mig själv. Läste här inne om att ha alkohol hemma fungerar för en del men det fungerar inte för mig. När jag inte har det hemma dricker jag ju inte men får verkligen styra mig själv med järnhand när jag cyklar hem från jobbet för att inte svänga inom bolaget.

Det är en fruktansvärd jävla sjukdom det här och jag önskar så att det var mindre stigmatiserat.

@Odågan Då får du lägga in saker i tillvaron som tår dig att inte ha tråkigt. Du hörde ju vad Markus sa. Lägg in - prova på - ta upp gammalt. Vad gjorde du innan alkoholen tog över?
🩵

@Carisie Alkoholen tog över rätt tidigt. Känner en rätt stor sorg när jag skriver det här men jag vet knappt vem jag är utan alkohol och droger. Har mest varit hasch/gräs till jag gick över helt till alkohol.
Har ju ändå lyckats skaffa mig en högskoleutbildning under dessa år så så illa kan det ju inte vara har jag tänkt.

Men nu när jag tänker efter så finns det snart ingenting kvar av mig. Självklart så är det de dramatiska i alkoholen som talar nu men det är på riktigt så jag känner, den äter upp allt.

@Odågan Kan du inte försöka hitta tillbaka till glimtar av vem du var utan droger & alkohol? Ta promenader - det är bra för kropp & knopp. Såg att du cyklar - gör en cykelutflykt. Planera dina dagar utan utrymme för droger & alkohol. Gör upp ett veckoschema. Skriv ner vad som är positivt. Skriv ner vad som är negativt. Det är jättebra att du skriver här men i slutändan är det bara du som kan göra förändringen aktivt. Du styr ditt liv. Markus Enochsson sa (eftersom du sa du lyssnat på det avsnittet) att han inte var en duglig kapten över s/s Enochsson. Att när han fick styra så blev det inte bra. Vad skulle du vilja göra för förändringar? Jag har fattat att du vill sluta dricka - men hur? Vad ska du göra för att nå dit? Det är ju du som måste göra själva arbetet. Vi på AH kan bara stötta.
🩵

@Odågan Du vet kanske att just Alkoholen gör att livet blir grått och tråkigt. Det ökar suget efter alkoholen som ger dopaminkickar.
Den onda cirkeln är ett faktum.
Du kan sluta och du kan skapa ett mycket bättre liv. Men det krävs vilja och ett slags arbete i början.
Men för varje dag blir det lättare.
Kanske behöver du också hjälp av antabus den första tiden?
Du har gjort något bra när du kom hit. Kolla Alkoholprogrammet här också. Kan ge bra tips. Gör en plan och släng all alkohol.
Kämpa på, du kommer inte att ångra dig!
❤️

Dag 4.

Har börjat meditera på morgonen och ibland på kvällarna. På jobbet har jag kunnat skingra tankarna men fått ångest när jag kommer hem, tryck över bröstet och svårt att få ner någon luft. Måste sysselsätta mig. Tog en lång promenad med hunden och åkte sedan och handlade lite med barnet för att skingra tankarna på alkohol som är ständigt närvarande.

Börjar känna mig piggare, klarare i tanken och sov bättre inatt. Det är bara den där jävla ångesten som måste hanteras på något annat sätt än mer alkohol.

@Odågan Åh...visst är det skönt 🧘🏼‍♀️ Mitt gym har börjat med div relaxklasser: yin yoga, aroma therapy, deep rest och mediation - tänkte prova "hot yin yoga" imorgon eftersom jag tycker om att ha det varmt omkring mig.

Hemma tänder jag rökelse, djupandas, stretchar och relaxar i olika yogaposer. Har t.o.m. fått maken att gilla det. Hur mediterar du?
❤️

@Carisie Det är verkligen skönt och avkopplande. Rekommenderar verkligen hot yoga. Länge sedan jag testade nu men minns att det var skönt med värmen, kroppen blir mjukare då. Fint att du får med maken med! 😊

Jag har en app som heter Mindfulness. Jag kör gratisversionen, de har en del meditationer som är gratis, bland annat av Björn Natthiko Lindeblad. Många av hans meditationer finns på youtube med.

Dag 5.

Rätt deppig dag. Har gråtit en skvätt. Har ju alltid dövat mina känslor med alkohol eller annat och nu måste jag lära mig att hantera dem utan.

Har alltid varit lite melankolisk av mig. Eller var egentligen glad som barn men sen hände en del jobbiga saker i min uppväxt och hade inga trygga vuxna runt omkring så fick klara mig på egen hand. Detta har gjort att jag har svårt i nära relationer som vuxen, och det känns rätt deppigt.

Men hoppas det blir bra någon gång och att jag ska få uppleva lycka.

@Odågan wrote:"måste jag lära mig att hantera dem utan". Jag tror det är så för typ alla som dricker. Man är lite underutvecklad. Mycket tid går till att grubbla i början. När man sedan hittar spakarna går allt så mycket bättre. Otroligt inspirerande. När man börjar fatta hur man ska hantera sig. Kick! Jag tror det finns gott hopp om att bli bättre än snittet. Man brukar ju bli rätt bra om man tränar mycket. Här tvingas man träna från dag 1.

Jag kan ibland se tillbaka och då inser man vilken fantastisk utvecklingsresa man är på. Så otroligt häftigt.

Var snäll mot dig, välkomna alla sidor av dig själv. Låt alla delar få en plats. Låt alla sidor få komma till tals. Ledsaga dig själv utan att dömma. Idag är du på en plats men imorgon en annan. Utveckling kommer inte gratis. Det svider lite innan man tagit sig till nästa nivå. Man blir ödmjuk inför sig själv med tiden. Får ett öppnare sinne.

Du ska se att det snart vänder. Att du blir stolt över dig istället.

@Lora Vad bra skrivet. Känns precis som det är så det är. Redan nu på dag 6 känner jag mig lite gladare, piggare och klarare i tanken. Det är som om man varit i en dimma tidigare. Och det här med att vara snäll och förlåtande mot sig själv tror jag är superviktigt, annars är det nog lätt att hitta en anledning till att ta ett återfall.