Hej! Jag känner med dig. Jag har verkligen brottats med det. Har du några dagar? Mitt självhat och ältande har nästan helt försvunnit i och med att jag bara slutade dricka. Jag tror jag behöver mer hjälp med det men den akuta, förlamande inre rösten har jag insett skruvades upp på högsta volym av alkohol. Ganska direkt när jag slutade blev rösten tyst. Och en annan sak som funkar är ju att prata om det med någon. ♥️

@tina lisa Välkommen hit! Första steget tänker jag du tagit genom att komma hit! Jättebra! Sen skriva, läsa och ta del av andras berättelser - känna igen och få tips, råd från alla kloka personer här på forumet är en väldigt bra start! Heja dig!

@tina lisa Min tes är att alkoholen gör att man blir avtrubbad och enkelspårig. Lättare att gå igång på saker som man som nykter vågar ha lite distans till och se från sidan. Man blir mer harmonisk och inte lika enkelt triggad. Det i sig gör att man får lättare att ha perspektiv på saker. Man lär känna sig själv istället för att på autopilot känslomässigt brisera och agera. Mer intresserad av samband.

Detta gör det enklare att resonera med rösten i huvudet och bena ut vad som är vad. Man hittar bättre sätt att hantera sig själv. Detta blir en sån stor belöning när man plötsligt hittar bättre sätt att hantera sina olika sidor. Istället för att springa rakt in i väggen hittar man sina sätt. Tar hand och värnar om sina känslor för nu finns ju inte längre ett preparat att ta till. Detta gör att man öppnar upp för att lära mer och mer. Det blir kul att lära istället för som ett hot. Man kan skratta och le med sig själv. Så det blir egentligen bara bättre och bättre med start den dan man korkar igen och börjar ta in allt runtomkring. Blir mer närvarande.

@Kirskål Tack så mycket. Det blir nog bättre bara jag hittar rätt verktyg, är så less på att bara se bakåt och inte kunna se framtiden med tacksamhet. Är just nu ny nykter och då är man väl lite skör. Men ska läsa era inlägg så blir jag väl peppad. Just nu kan det också kännas bra att jag inte är ensam som jag tror att jag är..alla har väl sina egna problem, men nu är jag tacksam varje morgon att jag inte fattade fel beslut igår. Tack alla som delar med er…