Jag vet att jag är alkoholmissbrukare. Är sen många år nu. Krasst så, inget förnekande, vetat länge. Men per rubrik, högfungerande. Jag har sen säkert 10-15 år löst mitt missbruk (ingen fana i topp här) utan att det påverkat jobb eller barn negativt. Håller de tu i sär. Dessa cirklar har så att säga aldrig mötts. Dvs inget hymlande eller gömmande. Bara isär. Så: bra jobb, gott betalt. Men såklart paj under missbruket. Men aldrig called out for. För jag sköter det.

Motivator att höra av mig till rymden? Jag vill inte dö från mina barn. Jag vill nosa på den där klarsyntheten som det pratas om. Men framförallt. Jag vill inte ha en kropp som sen inte orkar som lämnar mina barn. För att jag var för bra för att aldrig konfronteras.

@Carisie först, tack för hörsamhet. Tyvärr vet jag bara vad jag inte vill. Dvs dö i förtid från mina barn pga ego som kommer av missbruk. Men, i trauman, noll självömkan, har alkohol hjälpt. Tyvärr. Att fungera, att inte krascha. Det är som att jag plockat med mig prick det. Som att jag internaliserat att alkohol hjälpt mig. Att stå bi. Tyvärr har den typ gjort just det. Överlevde. Men tror jag kan. Men har ingen yttre motivator. Vill själv.

@Eloli Men att veta vad man inte vill kan bli vägen framåt. Genom att undvika det man inte vill.

Så du vill inte dö i förtid från dina barn - hur ska du göra det? Okej - genom att sluta dricka. Hur ska du göra det? Har du sug eller dricker du av bara farten? Hur tänker du att du ska bryta din negativa spiral? 🌀

Mitt förslag: gör självhjälpsprogrammet, fyll i alkoholkalendern. Skriv här och läs vad andra skriver. Slå följe liksom. Om du gillar att lyssna på poddar kan jag rekommendera "en beroendepodd" & bara en till". Bok: Annie Grace "This makes mind".

Att skriva här är en superbra början
🩵