Efter en bergochdalbana som gått upp och ner och lite hit och dit senaste 1-2 åren så inser jag att vägen till förändring är kunskap. Jag lyssnar nu på ljudboken This Naked Mind av Annie Grace och den förändrar verkligen min bild av alkohol. Jag har alltid sett ett par öl/vin/shots som att förhöja livet och leva lite godare och mer najs liksom. Det där lilla ruset på onsdag, fredag och lördag kväll lyxar till det och gör livet värt att leva. Det har jag tänkt. Men ju mer jag läser och lyssnar så inser jag att från första droppen alkohol i min ungdom har man varit på en utstakad väg till förfall. Kanske lite hårt men jag tror att alla människor har risk att utveckla beroende och riskbruk det är bara att man är på olika stadier i utvecklingen. Jag tror inte på alkohol allergi eller alkoholism, det skulle man ju aldrig säga om en snusare eller rökare tex.

Med insikten och faktan om att hela samhället är utformat efter bilden av att alkohol är något bra så förstår jag hur jag lurats in i det här. Och kunskapen är frihet. Jag börjar förstå och greppa att alkohol enbart är negativt för mig, min kropp och mitt liv.

Jag har hopp om framtiden! Med kunskap är jag också fri att välja hur jag ska göra med mitt liv. Jag hoppas att vi alla här lyckas med det vi vill och jag hoppas att jag lyckas! Det är inte alkoholen som ska styra mig det är jag som ska styra alkoholen.

Kör hårt nu alla och fortsätt peppa varandra!!

@thompa90 Vilken härlig energi du delar med dig av!
Så fint att läsa om din process och hur du hittat till olika insikter om dig själv. Tror många kan känna igen sig i bilden av bergochdalbanan, att det sällan är en spikrak väg att förändra sina alkoholvanor. Stärkande att känna makt över sina egna val, att du kan känna att du bestämmer över ditt liv. Det tror jag kan vara en stor hjälp framåt!